۱۳۹۷ آذر ۹, جمعه

پنجه کشیدن ظریف به چهره‌ی سپاه؛ اتهام پولشویی و باقی ماجرا



پنجه کشیدن ظریف به چهره‌ی سپاه؛ اتهام پولشویی و باقی ماجرا



اتهام پولشویی به سپاه توسط ظریف، هرچند با طعنه و کنایه صورت گرفت و اسمی هم از سپاه برده نشد اما تهاجمی بود در ادامه نزاع درونی نظام بر سر گردن نهادن یا سرپیچیدن از FATF
اتهام پولشویی
وقتی ظریف در مصاحبه‌ای که در ۲۰ آبان منتشر شد با عدد و رقم و البته به شکل غیر مستقیم و طعنه‌آمیز سپاه را متهم به پولشویی کرد [اینجا پولشویی در جریان است؛ ادعای ظریف پاسخ سپاه] شاید نمی‌دانست که چه کشمکش‌هایی در پی آن رخ خواهد داد.
هرچند شاید او نوع نزاعی که در پیش است را نمی‌توانست پیش‌بینی کند اما هر ناظری می‌توانست حدس بزند که به‌طور حتم سپاه در برابر اینگونه سخن گفتن کوتاه نخواهد آمد.
بیش از یکسال پیش وقتی روحانی در ۱ تیر در جمع فعالین «بخش خصوصی»، سپاه را دولت با تفنگی نامید که به اسم بخش خصوصی کنترل بخش‌هایی از مالکیت‌های پیشتر دولتی را به‌دست گرفته است و کسی نه‌توان و نه جرأت رقابت با آن را دارد؛ تنها یک روز کافی بود تا در تظاهرات «روز قدس» نیروهای لباس شخصی سپاه با سر دادن شعار و توهین او را وادار به فرار از صحنه کنند.
این‌بار هم ظریف شاید در تنگنا و فشاری که از طرف رقیب احساس می‌کرد بی‌محابا پنجه‌ای به صورت سپاه کشید؛ تیم روحانی در کمتر از یکسال گذشته شکست‌های بسیاری دریافت کرده است. آنها قرار بود که از طریق برجام مشکلات نظام با اروپا و آمریکا را حل کنند اما خروج ترامپ از برجام به‌دنبال شروع قیام ایران، همه‌ی حساب‌های آنها را نقش بر‌ آب کرد.
ورود تیم روحانی
متعاقب این وضعیت تیم روحانی کوشید تا با از تصویب گذراندن لوایح مرتبط با FATF دست‌کم به رقبای داخلی نشان دهد که اگرچه برجام از میان رفت اما می‌تواند خلافت اسلامی! را از فهرست سیاه FATF خارج کند یا حداقل آنرا بی‌اثر کند با این همه سپاه هوشیارتر از آن بود که مجال این پیشروی را به تیم روحانی بدهد.
باری، تهاجم ظریف به سپاه چه تحت تاثیر تنگنای شرایط انجام شده باشد چه حمله‌ای حساب شده و طراحی شده از قبل بوده باشد؛ در عمل تصویر دوم را به خود گرفت.
به ‌فاصله‌ای کوتاه پس از تیغ کشیدن اعضای سپاه در مجلس به روی ظریف، تمام تیم روحانی و اکثریت متحدین او در درون نظام برای حمایت از ظریف به صحنه آمدند. وزارت خارجه، رئيس دفتر روحانی و حتی خود روحانی به دفاع از ظریف پرداختند. به طور مشخص واعظی اعلام کرد که مواضع ظریف مواضع دولت است.
در کنار سرهای سیاسی تیم روحانی، بخش رسانه‌ای آنها نیز بلافاصله فعال شد. خبرگزاری ایرنا و روزنامه ایران به‌مثابه تریبون‌های رسمی دولت، کمیت بسیاری، از مطالب در اثبات وجود پولشویی در ایران و حمایت از حقانیت سخنان ظریف منتشر کردند.
سپاه بی‌کار ننشسته است
هرچند این صف‌آرایی به مفهوم تسلیم و کوتاه آمدن حریف نبود. آخرین برگی که سپاه علیه ظریف روی میز گذاشت درخواست استیضاح او بود. قوه قضاییه هم به‌عنوان بخشی دیگر از نیروهای زیر مجموعه‌ی خامنه‌ای وارد صحنه شد و از ظریف خواست تا اسامی و مدارک مرتبط با پولشویی را تحویل دهد. هرچند ظریف نامه‌ای ۱۲ صفحه‌ای در پاسخ به درخواست قوه قضاییه نوشت اما معلوم نیست آنچه در آن نامه آمده است تا چه میزان حریف را آرام کند.
نزاعی که با شلیک ظریف به سمت سپاه درباره پولشویی آغاز شد بخشی از جنگ درونی خلافت اسلامی! بر سر گردن نهادن به خواست‌های FATF یا سرپیچی از آن می‌باشد. [دو دستگاه استدلالی درباره پیوستن یا نپیوستن به FATF؛ وزارت خارجه و سپاه]
روز ۱۳ آبان شورای نگهبان اعلام کرد، لایحه CFT را که در ۱۵ مهر در مجلس به تصویب رسیده بود را رد کرده است. [نزاع درونی بر سر پیوستن به FATF، نظام ایران را بیشتر تضعیف می‌کند] سپاه می‌کوشد تا به هر نحو مانع تصویب لایحه الحاق نظام ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم شود. آنها نگران آن هستند که هر قدم عقب نشینی، نظام مقدس! را بیش از پیش در مسیر بی‌بازگشت قرار می‌دهد. [پیوستن یا نپیوستن به FATF؛ سپاه می‌ترسد و ظریف ناچار است]



مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران  ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید

پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی #   اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر