۱۳۹۶ بهمن ۲۰, جمعه

تجزیه وتحلیل خیزش کارگری درایران ووضعیت انفجاری جامعه







تجزیه وتحلیل خیزش کارگری درایران ووضعیت انفجاری جامعه : مهری علیقلی

خیزش کارگران از جمله دلایل وضعیت انفجاری جامعه است؛ آنچه به‌خصوص خود را طی قیام ایران نشان داد و در همین روزها نیز ادامه یافته است. مهری علیقلی در این رابطه طی کنفرانسی در شبکه تصویری ایران آزادی به طرح موضوع و پاسخ به پرسش‌هایی در این رابطه پرداخته است.
با سلام به هموطنان عزیر و کارگران بپاخاسته.
در این هفته در ادامه قیام قهرمانانه مردم ایران شاهد خیزش گسترده و پیروز کارگران مقاوم هفت‌تپه، همچنین تظاهرات کارگران هپکو در اراک بودیم. خیزشی که نشان داد که نه تنها قلب انقلاب در جامعه جوشان ایران می‌تپد، بلکه عرصه‌های جدیدی را در می‌نوردد.
صبح یکشنبه ۱۵ بهمن، پنجمین روز اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در شهر شوش، نیروی انتظامی و گارد ویژه ضدشورش رژیم، اعزامی از اهواز، کارخانه را به اشغال خود درآورده و کارگران اعتصابی را وحشیانه مورد حمله قرار دادند و ۳۴ نفر از آنها را با دستبند و پابند که خاص مجرمان خطرناک است دستگیر و به زندان منتقل کردند. در حالی که کارگران محروم که ۲ سال است حقوق خودشان را دریافت نکرده اند و مستمرا با وعده های دروغ مقامات رژیم در جنوب ایران و مسئولین این کارخانه مواجه هستند؛ اعلام کردند تا رسیدن به خواستهای خود به اعتصاب ادامه خواهند داد.
کارگران بخش کشاورزی بخشی از مزارع را به آتش کشیدند. سایر کارگران نیشکر هفت‌تپه خواستار خروج کلیه نیروهای سرکوبگر از کارخانه شده و اعلام کرده‌اند: حق خواهی کارگران با فشار و تهدید، با بازداشت و زندانی کردن کارگران، متوقف نخواهد شد.
بدنبال موج اعتراض عمومی علیه این اعمال غیر انسانی رژیم و اتحاد و همبستگی کارگران دوشنبه ۱۶بهمن کلیه کارگران بازداشت شده آزاد شدند.
صبح دوشنبه ۱۶بهمن، حدود هزار تن از کارگران شرکت تولید تجهیزات سنگین (هپکو) در اراک در خیابانهای شهر دست به راهپیمایی زدند. این کارگران در ماههای اخیر بارها در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق هشت ماهه خود دست از کار کشیده و تظاهرات كردند. شمار زیادی از مردم اراك در حمایت از كارگران، به راهپیمایی پرداختند.
از سوی دیگر مجلس رژیم صحنه اعترافات تکاندهنده‌یی از وضعیت انفجاری جامعه بود و در آن نمایندگان هر دو باند رژیم با ارائه‌ی آمارهای تکاندهنده عمق فساد و درماندگی نظام ولایت فقیه را به نمایش گذاشتند.
در بحث امروزمان به همین خیزش کارگران و وضعیت انفجاری جامعه می‌پردازیم. در همین رابطه به سئوالاتی که بدستمان رسیده هم پاسخ خواهیم داد.
پرسش: اعتراض کارگران هفت‌تپه بر اثر چی بود؟ آیا یک موضوع صنفی بود یا جنبه‌های سیاسی هم داشت؟ چون کلیپ‌هایی که تو فضای مجازی منتشر شده بیشتر یک تجمع سیاسی بود!
مهری علیقلی: اعتراض کارگران هفت تپه مثل همه اعتراضات مردم ایران و اصلن هر نوع اعتراضی پایمال شدن حقوقشونه، یعنی اینکه موضوع از صنفی شروع شد. بطور مشخص در رابطه با هفت تپه موضوع سابقه‌داره کارگران زحمتکش هفت‌تپه شاید باور نکنید، دو سال حقوق ماهانه خودشون رو از رژیم طلبکارند! خب کجای دنیا کسی اینطوری کار می‌کنه؟ اون هم در وضعیتی با این درجه از گرانی آرد و تخم مرغ و موادی که حداقل مایحتاج زندگی مردمه.
این کارخونه ۶۰ سال در ایران سابقه کار داره یکی از مراکز مهم صنعتی ایران بوده ۲۵۰۰ کارگر و کارمند در این کارخانه کار می‌کنند، یعنی یک قطب اشتغال‌زایی در خوزستانه. اما به دلیل بی‌لیاقتی و ندانم‌کارهای کارگزاران رژیم که همه هم جزو همین آقازاده‌ها و عناصر فرصت‌طلب تو مملکت دارند جولان می‌دن، این کارخانه با این سوابقی که گفتم در حال نابودیه، کارگران این کارخونه واقعا در شرایط اسفباری کار و زندگی می‌کنند.
این کارگران از مرداد ۹۶ تاکنون چند بار برای گرفتن حقوقشون دست به اعتصاب زندند. جهت اطلاع شما این کارخونه در واقع یک مجتمع کشت و صنعته که شامل دو قسمت کارگران کشاورزی و کارگران رسمی و بخشی هم کارمندان این شرکت هستند در ۱۵ آذر ۹۶ جاده منتهی به شرکت رو مسدود کردن این اعتراض که ۶ روز طول کشید رژیم رو مجبور به عقب نشینی کرد و نهایتا فقط یکماه حقوق رو به کارگران دادند. اما دوباره حقوق پرداخت نشد و کارگران ۲۳ دیماه دوباره اعتصاب کردند همین، چند بار تکرار شد اما دور جدید اعتصاب کارگران و کارمندان کارخانه از روز دوشنبه ۱۶ بهمن شروع شد امروز هشتمین روز اعتصاب رو می‌گذرونن
اینکه گفتید به تجمع سیاسی شبیه بود. این خیلی طبیعی اگر خواسته های صنفی مردم رو ندن مردم که از حقوقشون کوتاه نمی‌آن و خواسته ها رنگ و بوی سیاسی می‌گیره.
پرسش: کارگران هفت تپه را با وحشی‌گری زدند و بردند اما کمتر از ۲۴ ساعت همه را آزاد کردند! چرا چنین کاری کردند آیا این ناشی از ضعف رژیم بود؟ یا اینکه ناشی از اختلافات درونی بوده؟
مهری علیقلی: بله همانطور که گفتید صبح یکشنبه ۱۵ بهمن، نیروی انتظامی و گارد ویژه ضدشورش رژیم، از اهواز، ریختن در کارخانه و اونجا رو اشغال کردند به طرز وحشیانه‌یی کارگران اعتصابی رو کتک زدند، ۳۴ نفر از آنها را با دستبند و پابند به صورت تحقیر آمیزی دستگیر و به زندان بردند. در حالی که حتی در عقب افتاده‌ترین جوامع بشری، چنین برخوردی با کارگران انجام نمی‌شه. این اقدام ضد بشری در حالیه که این کارگران مگر چه می‌خواستند؟ جز اینکه ۲ سال به اینها حقوق داده نشده و اینها حقوقشون رو طلب می‌کنند؟
البته این رو هم بگم که موتور سوارهای سرکوبگر منطقه رو محاصره کرده بودند و اجازه نزدیک شدن و پیوستن کارگران بخش کشاورزی نمی‌دادند کارگران هم بخشی از مزارع رو به آتش کشیدند و سایرین هم در اتحاد با کارگران بخش کشاورزی و کارگران دستگیر شده خواستند که نیروهای سرکوبگر از کارخانه خارج بشوند و گفتند که ما با تهدید و اخراج زندانی کردن از حقوقمان عقب نشینی نمی کنیم و نهایتا هم وقتی رژیم دید که نه تنها کسی عقب نشینی نکرده بلکه اتحاد جدیدی بین کارگران ایجاد کرده نهایتا در یک عقب نشینی مفتضحانه همه کارگران رو آزاد کردن
اینکه گفتین علت آزادی چی بود باید بگم که ضعف رژیم بود و لاغیر رژیم به چشم دید که اولا سرکوب کارگران به ضد خودش عمل کرد یعنی بجای اینکه کارگران رو شقه کنه و آروم کنه باعث گر گرفتن شعله اعتراض شد و رادیکالتر شد.
ثانیا یک اتحاد و همبستگی و روحیه مقاومت رو در کارگران به چشم دید
این دو عامل بود که رژیم ناگزیر به عقب نشینی شد این تجربه گرانقدری است و برای چندمین بار اثبات شد که رژیم دیگر نمی‌تواند از اهرم سرکوب استفاده کند هر کجا که از این اهرم استفاده کرده نتیجه معکوس گرفته.
پرسش: آیا می‌تونیم بگیم که حرکت کارگران هپکو که خیلی وسیع و گسترده بود به دلیل ضعف رژیم در برخورد با هفت تپه بوجود اومد؟ چون تا اونجایی که به حق و حقوق بر می‌گرده همه کارگرا به این وضعیت اعتراض دارن.
مهری علیقلی: بله! ببینید اول باید به این ایمان بیاوریم که دوران عوض شده از ۷ دی به این سو دیگر ما با یک پدیده جدیدی روبرو هستیم که باید از ابتدا آن را تست کرد و شناخت، باید قوانین این دوران را کشف کرد و مطابق اون عمل کرد. در شرایطی هستیم که هر موضوعی زیر ذربینه همه است اصلن ذاتی این دورانه، دورانی است که تحولات در حال شکل‌گیریه وقتی کارگران هفت تپه می‌توانند با اتحاد و همبستگی و ایستادگی و مقاومت در برابر نیروهای تا دندان مسلح رژیم تهاجم کنند و پیروز بشوند و برادران بازداشتی خودشان را از زندان آزاد کنند، شک نکنید که پیام این پیروزی رو سایر کارگرانی که حقوقشان ضایع شده خواهند گرفت نه تنها کارگران بلکه کارمندان، مالباختگان، معلمان و دانشجویان و همه جامعه انفجاری جامعه این پیام رو خواهند گرفت.
بنابراین درست می‌گویید دلیل بر ضعف رژیم بود و باید از همین نقطه تیغ سرکوب رژیم رو کند و کندتر کرد.
پرسش: آیا رژیم طرحی برای حل این مشکلات دارد یا خیر؟ چون بعد از قیام همه دولتیها می‌گویند باید مسائل مردم را حل کرد ولی من فکر نمی‌کنم بخواد این کار رو بکنه مردم هم اینو می‌دونند؟
مهری علیقلی:خیر! رژیم اگه می‌تونست حل کنه قبلا کرده بود! الان رژیم در هجوم هزاران هزار مشکل و مسائلی قرار گرفته که ۳۸ سال روی اون با سرکوب سرپوش گذاشته بود! الان پس از هفت دی و شکافی در این سرپوش ایجاد شده و این فشار بشدت متراکم شده با فشار می‌خواهد از این روزن خارج شود اجازه بدید این تازه اول کاره خواهیم دید که تمامی بندهای رژیم یک به یک از هم باز خواهد شد
برای اینکه مادی صحبت کنم به اعترافاتی که نمایندگان مجلس فرمایشی خامنه‌ای از این وضعیت انفجاری کردن چند نمونه رو بگم.
حسن پور نماینده مجلس رژیم: ۷۵٪ ار واحدها در شهرکهای صنعتی یا تعطیل هستند یا نیمه تعطیل هستند
بحث کاسپینی هاست در بودجه هیچ کجا اشاره‌یی به این نشده
بحث بازنشستگان و فرهنگیان تصمیم جدی گرفته نشده
در بحث اشتغال برای سال ۹۷ مجلس پیام روشنی نداریم.
پور مختار: سازمان اوقاف متأسفانه زخمی است بر پیکره‌ی نظام باعث نارضایتی جدی مردم شده است.
نعمتی: بحث مالیات، پوست تمام تولید کنندگان را دارد می‌کند و این یک تبعض ناروایست.
لاریگانی: ما الان سرانه به مدارس را نمی‌دهیم.
مدیران مدرسه دستشون تو جیب مردمه و از مردم پول بگیرند برای پرداخت آب و برق و گاز
همین امروز گاز مدرسه ایی رو قطع کردن دانش آموزان دیگه رقبت ندارن مدرسه برند
دانش آموزان دارند از مدرسه فرار می‌کنند چرا چون هر روز مدیر مدرسه برای اونها یک نامه می‌نویسه که از پدر و مادرشون پول بگیرند
این وضعیت تحصیل نیست که ما گفتیم تا دیپلم تحصیل رایگانه هر روز داریم از دانش آموزان پول می‌گریم.
پور ابراهیمی:مدیران مدارس بخاطر قطعی آب و برق و گاز باید بروند به ادارات مختلف گدایی بکنند.
همین الان به خاطر قطعی گاز برخی از مدارس بسیاری از دانش آموزان خانه هستند یا بیمارستان هستند و مریض شدند.
وقتی آب قطع باشه گاز قطع باشه طبیعتا دانش آموز نمی‌تواند به مدرسه بیاد.
سلیمی: الان برق برخی کارخانجات را به دلیل بدهی قطع کردند در این دوره رکود ما تلاش می‌کنیم که شغل ایجاد کنیم به همین راحتی با زندگی مردم و تولید کشور داره بازی می‌شه.
خب اینها حرفهای نمایندگان مجلسیه که اگه ولی فقیه اوکی نکرده بود حق ورود به مجلس رو نداشتند اینها دارند این آمارها رو می‌دن، سئوال کردید که رژیم طرحی داره پاسخ فکر می‌کنم که روشنه به تیزترین صورت همین نمایندگان مجلس گفتند که این موارد اصلا تو بودجه نیومده چگونه می‌خواهید حل کنید.
پرسش: من یک کارگر هستم تو اعتصاب هم شرکت کردم! چی کار باید کرد چون اینها که گوششون به این حرفا بدهکار نیست؟
مهری علیقلی: البته اینکه گفتید که رژیم گوشش به این حرفا بدهکار نیست تا اونجاییکه به ماهیت رژیم بر می‌گرده حرف شما کاملا درسته اما همانطور که در همین تجربه اخیر یعنی کارگران هفت تپه دیدیم کارگران تونستن که گوش رژیم رو باز کنند این رو هم بگم اگر ما متحد باشیم و پشت هم رو داشته باشیم مثل همین تجربه هر گوش کری رو می‌شه باز کرد کما اینکه در همین صحبتهای نمایندگان مجلس رژیم دیدیم که همه اونها صدای شما رو شنیدند.
ما نه برای اینکه اونها صدای ما را بشنوند بلکه برای احقاق حقوق خودمون یعنی حق حاکمیت مردم و نه ولایت فقیه باید مبارزمون رو ارتقاء بدیم و مطمئن باشیم که رژیم بیش از تصور ما ضعیف، ناتوان و فاسد شده که بتواند حقوق ما را بدهد.
مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady ووبلاک انجمن نجات ایران   دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر