۱۳۹۶ بهمن ۱, یکشنبه

.گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی یکشنبه یکم بهمن ۹۶




 
.گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی یکشنبه یکم بهمن ۹۶
 
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز اول بهمن ماه، به جدالهای باندی در عرصه‌های مختلف اختصاص یافته است:
آرمان: صدا و سیما هم‌چنان ضد برجام ضدملی
آفتاب یزد: ابوالمشاغل اصول‌گرا! به خود بیایید
ابرار: کدخدایی: بودجه شورای نگهبان از پول توجیبی برخی مسئولان کمتر است!
اطلاعات: وزارت‌خارجه: مردم فریب بازی سیاسی مخالفان داخلی برجام را نمی‌خورند
ایران: انتقاد از رویکرد ضد برجامی صدا و سیما
روزان: اولتیماتوم دادستانی به شهردار تهران
کیهان: بازی مدعیان اصلاحات در دو نقش فلج کردن دولت و متهم کردن نظام!
کیهان:‌مدیر مسؤل کیهان: پیامبر خدا را می‌شود نقد کرد برجام را نه!

عنوانهای مربوط به بحران اقتصادی حجم زیادی از تیترهای صفحات اول روزنامه‌ها را به خود اختصاص داده است. ناکارآمدی و فساد مضمون غالب این موضوعات است:
ابرار: اعتراض تشکلهای صنفی هیأت علمی به سقف حقوق اساتید در بودجه 97
ابرار: کدخدایی: بودجه شورای نگهبان از پول تو جیبی برخی مسئولان کمتراست!
ابرار اقتصادی: دلار رکورد 4520تومان را هم زد
ابرار اقتصادی: وام کسبه پلاسکو هنوز پرداخت نشده است
اطلاعات: وزیر بهداشت: آسیبهای اجتماعی بلای جان کشور شده است
عصرایرانیان: تورم ناگهانی در بازار مسکن
عصر ایرانیان: دلار 4500تومانی اقتصاد بی‌تدبیر

خبرهای مربوط به قیام ایران در عنوانهای مختلف روزنامه‌های حکومتی به چشم می‌خورد. تلاش مشترک این روزنامه‌ها برای کوچکنمایی جنایتها است:
آفتاب یزد: ملاوردی: درخواست بازرسی از بازداشتگاه را داده‌ایم
ایران: دادستان تهران: 20نفر در بازداشت صدور کیفرخواست برای 54نفر
حمایت: دادستان تهران مطرح کرد: صدور 54کیفر خواست برای متهمان آشوبهای اخیر
روزان: در نامه‌یی به رئیس کمیسیون قضایی مجلس انجام شد؛ درخواست رسیدگی به وضع زندانیان حوادث اخیر
مردم‌سالاری: وزیر اطلاعات: باید با واکاوی علل حوادث اخیر از بروز مجدد آن جلوگیری کرد

یک روزنامه باند موسوم به اصلاح‌طلب و همسو با دولت روحانی ضمن لاپوشانی جنایتهای نیروهای سرکوبگر، نسبت به جوانان قیام آفرین و قیام مردم ابراز برائت کرده است:
شرق: آرامش و سعه‌صدر پلیس و نیروهای امنیتی، فعال ‌شدن دولت و وزارت کشور، تحرک به‌موقع شوراهای تأمین استان و شهرستان و بالاخره هماهنگی میان نیروهای درگیر در صحنه، منجر به مدیریت کم‌هزینه و مؤثر ماجراها شد.
در صحنه‌ای که در یک‌سوی آن پلیس با صبر و آرامش به‌دنبال برقراری نظم اجتماعی است و در سوی دیگر آن از بای بسم‌الله بنا بر خشونت و آتش‌زدن است و در خلال آن بیست‌ و ‌چند نفر با گلوله‌هایی از آن‌سو کشته می‌شوند یا آن‌طور‌ که گفته‌ شده بایگانی دادگستری به آتش کشیده می‌شود یا عناصری یک‌راست به سمت کلانتری هجوم می‌برند تا آن را خلع‌سلاح کنند؛ بدون هرگونه خجالتی عرض می‌کنم که اصلاح‌طلبان در سمت خشونت‌گرایی قرار نمی‌گیرند.

در یک روز نامه حکومتی ادعاهای حکومتی در مورد خودکشی جوانان بازداشتی در زندان به سخره گرفته شده است:
جهان صنعت: دِق‌کشی در زندان!
حسن نوروزی نماینده رباط‌کریم گفته: زندانیان فوت‌شده از احساس گناه دق کرده‌اند‌. ممکن است مرگ بسیاری از این افراد در زندان به دق کردن آنها از غصه به‌خاطر کارهایی که انجام داده‌اند مربوط باشد‌. اینها در زندان به زشتی کار خود فکر کرده و شاید همین منجر به خودکشی آنها شده است‌.
با مطرح شدن این فرضیه علمی چند سؤال مطرح می‌شود؛
 حداقل زمان لازم برای دق کردن چقدر است؟
 آیا ممکن یک انسان بالغ بابت 25سال بیکاری، بدبختی، فقر، تحقیر و تبعیض دق نکند ولی به‌خاطر پشیمانی از اعتراضی که نسبت به وضعیت خود کرده، طی مدت دو هفته دق کند؟
 تحصیلات آقای نوروزی چیست؟
 احتمالا آقای نوروزی طی چند روز آینده نتایج پزشکی قانونی را هم اعلام می‌کنند و می‌گویند: طبق گزارش پزشکی قانونی بعد از کالبدشکافی، مقدار زیادی عذاب وجدان و سرزنش در بدن فوت‌شدگان پیدا شده که حاکی از ندامت آنهاست‌.
امیدواریم در روزهای آینده بیش از این شاهد تراوشات علمی و پزشکی باشیم‌.

فساد فردی و نهادینه مضمون بسیاری از مطالب روزنامه‌های حکومتی است. هر باند به باند رقیب نسبت به پیامدهای آن هشدار داده است:
جمهوری اسلامی: جهت اطلاع: کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به مطلبی درباره افزایش بودجه سال آینده این شورا، گفت: بودجه شورای نگهبان چیز زیادی بیشتر از پول تو جیبی برخی از مسئولان نیست.». می‌رسد گزارشی از عملکرد عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور همراه با اسناد و مدارک در 58صفحه به دست نمایندگان مجلس رسیده
 در این گزارش، به انتصابات فامیلی در وزارت کشور به‌طور گسترده پرداخته شده و مدارکی دال بر بی‌ضابطه بودن این انتصابات ارائه گردیده است.
شرق: شکی نیست که ایران سردر گریبان یک بحران اقتصادی است و همین امر می‌تواند دردسرهای بزرگی برای نظام، دولت و ملت ایجاد کند.
در سال ١٣٩٦ما درگیر «مشکلات بزرگ اقتصادی» و ایجاد فاصله‌ها و «شکاف‌های بزرگ طبقاتی» هستیم. هرکه «پولدارتر» و وصل‌تر به «رانت‌های اطلاعاتی و مدیریتی» در کشور است، اوضاعش روزبه‌روز بهتر می‌شود و کسانی که از این دامنه محروم‌اند قریب به اتفاق درجا می‌زنند؛
 فساد اقتصادی و مدیریتی، فساد‌های بزرگ مالی و پولی در کشور و سوءاستفاده از نفوذ اداری در دستگاههای تصمیم‌گیرنده و رانت‌های اطلاعاتی هیچ ربطی به تحریم و فشارهای خارجی ندارد بلکه گویای آن است که در درون کشور «چاله سیاهی» حفر شده که «جولانگاه مخالفان» شده است. این همان چاله‌ای است که بین «ملت و نظام» فاصله می‌اندازد، حالا می‌خواهیم بگوییم که آنهایی که به‌دنبال براندازی «نظام جمهوری اسلامی ایران» به‌عنوان «مصداق بارز دستاورد انقلاب اسلامی ایران» هستند، از همین چاله‌های شیطانی استفاده می‌کنند و «تئوری هرج و مرج هوشمندانه» خویش را در همین تنور داغ کرده و می‌پزند. این قرائت یک دیدگاه شفاف از روند اقتصادی کشور است که اعتراضات اقتصادی مردم و نارضایتی آنها را به شکل فزاینده‌یی در پی داشته است. این اصل و دیدگاه نیز درست است که «منشأ پیدایش تظاهرات» و تجمعات اخیر «نارضایتی اقتصادی» و اجتماعی بوده است و درست است که این اعتراضات فقط متوجه قوه مجریه نیست و قوای مقننه، قضاییه و دیگر مؤسسات نظام را نیز شامل می‌شود اما باید آگاهانه نیز اذعان کرد که روند اعتراضات به مشکلات اقتصادی متوقف نشد بلکه در ادامه «واکنش‌های اعتراضی اقتصادی سازمان‌نیافته» شاهد «واکنش‌های سازمان‌یافته» ای بودیم که توانست روند اعتراضات اقتصادی را به یک بحران سیاسی تبدیل کند که هدف نهایی آن در افقی درازمدت ایجاد «هرج و مرج هوشمندانه» در ایران است.
اعتماد: عباس آخوندی: ما اینک هم با فساد سازمان‌یافته و هم گسترده روبه‌رو هستیم. فساد گسترده است چون اندازه بازی که تاکنون در این جریان شناخته شده و اعلام شده است ٧.١ کل تولید ناخالص داخلی ایران است و سازمان‌یافته از این جهت که تاکنون چنین فسادی در تاریخ اقتصاد ایران به این اندازه سراغ نداریم...

برجام موضوع تک و پاتک روزنامه‌های حکومتی در پی پخش یک مصاحبه از تلویزیون رژیم و واکنش وزارت‌خارجه  حسن روحانی  شده است:
کیهان: وزارت امور خارجه در اقدامی عجیب و تأمل برانگیز با انتشار بیانیه شدیداللحنی، به یک مناظره تلویزیونی حمله کرد.
نکته قابل تأمل اینجاست که در دولتی که مدعی است نقد به پیامبر و امام معصوم نیز وارد است، کوچک‌ترین نقد به برجام را با فحاشی پاسخ می‌دهد.
روابط عمومی وزارت امور خارجه، در بیانیه مذکور کارشناس منتقد برجام را «از راه رسیده ناشی»، «کم اطلاع»، «متوهم»، «سخیف»، «دروغگو»، «همنوا با دشمنان» و... نامیده و از یک‌سو تأکید کرده است که قصد پیگیری حقوقی این قبیل دروغ‌ها و تهمتها را ندارد... سید یاسر جبرائیلی در پاسخ به بیانیه وزارت‌خارجه نوشت: وزارت‌خارجه اظهارات اینجانب را «تردستی ژورنالیستی» خوانده و گفته است «مردم فریب صحنه‌سازیهای سیاسی مخالفان برجام را نخواهند خورد». برادران گرامی! تردستی ژورنالیستی و صحنه‌سازی سیاسی را کسانی انجام دادند که مدعی شدند تمامی تحریم‌ها در روز اجرای برجام لغو- و نه تعلیق- خواهد شد. کسانی مردم را فریب دادند که آب خوردن مردم را هم به برجام پیوند دادند. لیست این تردستی‌ها و صحنه‌سازی‌ها فراوان است، مکرر درباره آنها سخن گفته‌ایم و صدای مقامات دولت هنوز در گوش مردم است... واکنش عجیب وزارت‌خارجه در انتشار بیانیه شدیداللحن علیه یک کارشناس منتقد برجام در حالی است که این وزارتخانه در روزهای پسابرجام، همواره در مقابل گستاخی‌های مکرر آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی واشینگتن، به واکنش‌های منفعلانه بسنده کرده است.
کیهان:‌ مدیرمسئول کیهان درباره اعتراض شدید وزارت امور خارجه به نقد برجام در برنامه تلویزیونی ثریا گفت: وقتی آقای روحانی به‌عنوان رئیس دولت معتقد است که پیامبر خدا (ص) و امامان معصوم (ع) را می‌توان نقد کرد! تعجب‌آور است که چرا نقد برجام را برنمی‌تابند. اگر خودشان هم آنچه در وصف برجام گفته و می‌گویند را قبول دارند چرا حاضر به دفاع از آن در مواجهه با منتقدان نیستند تا مردم هم از واقعیت آنچه که آن را آفتاب تابان و فتح‌الفتوح و معجزه قرن و بزرگ‌ترین دستاورد تاریخ ایران می‌نامند باخبر شوند؟!
شریعتمداری گفت: شواهد و اسناد غیرقابل انکار نشان می‌دهند که برجام کلاه گشادی بوده است که آمریکا بر سر ایران گذاشته است و این کلاهبرداری به اندازه‌ای به دهانش شیرین آمده که هر روز ساز تازه‌یی با همان سمت و سو علیه کشورمان کوک می‌کند!
جهان صنعت: هنوز دست از عقده‌گشایی برنداشته‌اند
 وزارت امور خارجه به یکی از برنامه‌های ضدبرجامی صدا و سیما واکنش نشان داد‌. به گزارش «انتخاب»، در اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه با اشاره به سخنان بی‌اساس مهمان یکی از برنامه‌های شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی در دومین سالگرد توافق هسته‌ای، با این ادعا که متن برجام دقیقاً همان چیزی است که ۱۴ماه قبل از امضا شدن توسط یک مؤسسه آمریکایی نوشته شده بوده و آمریکایی‌ها فقط دیکته گفته‌اند، آمده است‌: برجام محصول ۲۸ماه مذاکره فرزندان «امین، غیور، شجاع و متدین» مردم است و این‌که در میانه راه یک مؤسسه مطالعاتی پیشنهادهایی را برای پایین آمدن مذاکره‌کنندگان آمریکایی از مواضع خود مطرح نماید و آنها هم قبول نمایند، اتفاقاً نقطه قوت مذاکره‌کنندگان ایرانی است‌.
چه دلیلی دارد برخی که داعیه ضدآمریکایی بودن آنها گوش فلک را کر کرده است، برعکس اصرار دارند به مردم ایران ثابت نمایند که آمریکا قادر به شکست نظام جمهوری اسلامی در مذاکرات شده است؟ چرا برخلاف آنچه امام راحل ما به‌حق فرمود که «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند»، این آقایان تلاش دارند اثبات نمایند که اتفاقاً آمریکا هر کاری خواسته با مردم ایران چه در تحریم‌ها و چه در مذاکرات کرده است؟ چه برنامه‌هایی پشت پرده وجود دارد آنهایی که شعارهای ضدآمریکایی آنها از همه بلندتر است، اصرار دارند امید و اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی را از بین ببرند و آمریکا را در ذهن مردم قدرتمند جلوه دهند؟ چنین تلاشی با خواست و اراده صهیونیست‌ها، جنگ‌طلبان آمریکا و برخی مرتجعین منطقه چه تفاوتی دارد؟ روابط عمومی وزارت امور خارجه در ادامه خاطرنشان کرد‌: سؤال از مسئولان ارشد رسانه ملی آن است که در هنگامه‌ای که استحکام درونی برجام و پشتوانه حقوقی و بین‌المللی آن، موجب صف‌بندی جامعه جهانی در کنار جمهوری اسلامی و در مقابل آمریکایی‌ها شده و آنها را در معرض انزوای سیاسی بی‌سابقه‌ای در جهان و حتی نزد متحدان سنتی خود قرار داده است، پخش چنین دیدگاههای متوهمانه و یا مصاحبه‌های سخیفِ ساختگی علیه برجام، که نتیجه آنها جز تحقیر ملت رشید ایران و زیر سؤال بردن حیثیت ملی و استقلال کشور نیست، چه سودی دارد؟ و آیا چنین همنوایی با دشمنان قسم خورده این مرز و بوم جای شگفتی ندارد؟

فضای مجازی موضوع نگرانی روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:
ایران: رحمانی فضلی به تأثیر فضای مجازی در زندگی مردم اشاره کرد و اظهار داشت: باید تصمیمات کلان‌تری در حوزه فضای مجازی گرفته شود زیرا تکنولوژی را نمی‌شود بست بلکه باید تولید محتوای مناسب در فضای مجازی به‌طور جد در دستور کار قرار داده شود
جوان: ضعف نگاه راهبردی و ساختارمند در فضای مجازی
 آمار‌های گرفته شده از سرور مرکزی تلگرام نشان می‌دهد که در آبان ماه سال ۹۴ تعداد کاربران تلگرام در ایران ۲۳میلیون نفر بودند و همین بررسی در سال ۹۵ حضور ۴۵‌میلیون کاربران ایرانی را در شبکه اجتماعی تلگرام نشان می‌دهد.
رشد چند ده میلیونی و حضور قشر غالباً جوان و تحصیلکرده جامعه در فضای مجازی به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی گویای آن است که دیگر نمی‌توان به فضای مجازی به‌عنوان یک تفریح و سرگرمی و یا موضوعی سطحی نگاه کرد... باید به آمار بازدید‌ها نیز توجه کرد که در یک روز یک میلیارد و ۹۴۴میلیون و 500هزار بار مراجعه به کانال‌های تلگرامی صورت می‌گیرد و به‌طور متوسط هر مطلب حدود ۷۱۷بار دیده می‌شود.
این آمار در کنار مراجعان به سایر محیط‌های مجازی نظیر اینستاگرام، یوتیوب، فیس‌بوک و... عدد و رقم غیرقابل باوری را نشان می‌دهد که باید فکری اساسی و راهبردی درباره آن کرد. در کشور به جای این‌که برای ایران مجازی فکری همه‌جانبه، دقیق و هدفمند و عملی بشود، بیشتر به فکر کنترل و اقدامات سلبی هستند که سر جای خود لازم است، اما نه تنها کافی نیست بلکه تأکید بیشتر بر آن بازخوردهای منفی نیز در پی داشته است. نبود نگاه راهبردی به فضای مجازی باعث شده است که امروزه به جای این‌که این ابزار امکانی برای تسریع گردش اطلاعات مفید و نقش فزاینده در تولید دانش، تعالی فرهنگی و در نهایت بهره‌وری بیشتر نیروهای اجتماعی فراهم کند و جدا از آسیب‌های فراوان از طریق ایجاد اعتیاد و اتلاف وقت کاربران در ساعت‌های کاری، بازدهی کاری را در ایران کاهش داده است.
واقعیت امر این است که از هر کجا جلوی ضرر را بگیریم، سود کرده‌ایم و با وجود دیرهنگام بودن، لازم است سازمانها و نهادهای متولی با تشکیل یک کمیته بین سازمانی، با سرعت نسبت به ورود به موضوع فضای مجازی- نه از نوع تنها حذفی- با نگاه راهبردی، ساختارمند و عملگرایانه اقدام نمایند تا به تدریج و با تلاش‌های مستمر و هدفمند، امیدوار باشیم که آب رفته به جوی بازگردد
 فضای مجازی را چون همه ایران در ابعاد مختلف نگاه کنیم و برای این ایران مجازی برنامه‌های مناسبی با رویکرد حاکمیتی در حوزه فکری، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و... همانند زندگی واقعی طراحی کنیم...

در روزنامه‌های باند روحانی، از ادعای عقب‌نشینی نیروهای مسلح رژیم از کار اقتصادی استقبال شده است. این روزنامه‌ها تناقض گوییهای وزیر دفاع دولت روحانی را هم در این مورد انعکاس داده‌اند. یک نمونه:
آرمان: فصل خروج نظامیان از اقتصاد
 امیر سرتیپ حاتمی درباره تأکید رئیس‌جمهوری بر واگذاری بنگاههای اقتصادی تا پایان سال گفت: «این مسأله جهت‌گیری اصولی همه ماست و همه تلاش خود را می‌کنیم اما میزان موفقیت ما به شرایط و وضعیت بازار و امکان واگذاری بستگی دارد، اما همه تلاش خود را خواهیم کرد.»
وزیر دفاع از اعلام اسامی شرکتها و بنگاههای در حال واگذاری وزارت دفاع خودداری کرد اما در پاسخ به این‌که آیا وزارت دفاع برای واگذاری بنگاههای اقتصادی سپاه و ارتش هم رایزنی می‌کند، گفت: «این سیاست، سیاست کل نیروهای مسلح است که سپاه و ارتش را هم شامل می‌شود. بر اساس قانون اساسی، سپاه و ارتش برای کمک به دولت کارهایی انجام می‌دهند که گاهی این کارها به‌عنوان کار اقتصادی تلقی می‌شود، مانند کاری که قرارگاه‌ سازندگی انجام می‌دهد اما این کارها از جنس دیگری است و عموماً کاری از جنس کارهای پیمانی است که قسمت‌های سازندگی نیروهای مسلح برای کمک به بخش‌های مختلف به عهده می‌گیرند و انجام می‌دهند. اگر منظور شما از فعالیت‌های اقتصادی، اینهاست، باید بگویم این کارها می‌تواند بر اساس نیاز دولت ادامه پیدا کند.

در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر