۱۳۹۷ دی ۱۵, شنبه

سراب وعده‌های اروپا و عملیاتی نشدن ساز‌ و کار مالی اروپا با رژیم ایران



سراب وعده‌های اروپا و عملیاتی نشدن ساز‌ و کار مالی اروپا با رژیم ایران




وعده‌های اروپا و عملیاتی شدن ساز‌ و کار مالی اروپا اجرایی نشده که هیچ، اروپاییها پیش‌شرط هایی، هم چون گفتگو درباره موضوعات منطقه‌ای و دفاعی را هم روی میز رژیم ایران گذاشته‌اند.
فدریکا موگرینی مسؤل سیاست خارجی اتحادیه اروپا وعده داده بود که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی کانال مالی در واقع ویژه رژیم ایران و اروپا برقرار بشود، یا همان اس پی وی که در واقع معروف است به این موضوع، که این اتفاق رخ نداد.
تلویزیون شبکه یک رژیم گفت که مسؤل سیاست خارجی اتحادیه اروپا همین شنبه گذشته هم ادعا کرد که کشورهای اروپایی نمی‌توانند بنشینند نگاه کنند که آمریکا برای تجارت مشروع اروپا با ایران تصمیم بگیرد.
گزارشگر این شبکه رژیم به این حرف موگرینی اشاره کرد که گفت: انتظار دارم این ابزار و ساز و کار در هفته‌های پیش رو و پیش از پایان سال جاری میلادی عملیاتی بشود و برای تسهیل و روان سازی تجارت مشروع و قانونی با ایران مورد استفاده قرار بگیرد.
گزارشگر با ناامیدی گزارش داد که اکنون چهار روز از سال ۲۰۱۹ هم گذشت است. اما هم‌چنان از اجرایی شدن وعده مسؤل سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره کانال مالی خبری نیست.

گزارشگر اضافه کرد هشت ماه و اندی پس از این سخنان و پس از چند بار وعده وعید برای راه‌اندازی ساز و کار مالی اس پی وی روشن است که اروپا نخواسته و یا نتوانسته است به وعده خود عمل کند.
عراقچی نیز اذعان کرد که از روزی که آمریکا خارج شد اروپا خودش را متعهد کرد که علناً راه‌حلهای عملی پیدا بکند که خواسته‌های ایران در برجام تأمین بشود، در حوزه نفت، در حوزه بانک که دو حوزه اصلی است. اما شش ماه فرصت کمی هم نیست که اینها نتوانسته باشند اقدامات عملی و راه حل‌های عملیاتی پیدا بکنند و هنوز امروز که صحبت می‌کنیم که بیش از شش ماه می‌گذرد از خروج آمریکا از برجام و آن چند هفته‌یی که ما فرصت داده بودیم که چند ماه تبدیل شده هنوز اروپاییها قادر نیستند اس پی وی را رسماً اعلام کنند.
گزارشگر شبکه رژیم در پایان می‌افزاید: حالا زمان اندیشیدن اروپاییها به پیآمدهای رفتارشان است اروپایی که در هشت ماه گذشته در دفاع از برجام از منظر حرف زدن چیزی کم نگذاشته آیا در سال ۲۰۱۹ هم فقط می‌خواهند حرف بزند؟ البته روشن است که فرصت برای اروپاییها بسیار کم شده است...

بیشتر بخوانید

رویتر‌ز: هیچ کشور اروپایی حاضر به میزبانی سازو کار تجارت با رژیم ایران نیست

در پی تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران و هر کشوری که بخواهد با آن همکاری اقتصادی داشته باشد، کشورهای اروپایی قصد داشتند با تشکیل سامانه تبادلات مالی با این رژیم تحریمها را دور بزنند ولی به گزارش خبرگزاری رویتر‌ز هیچ کشور اروپایی حاضر به میزبانی سازو کار تجارت با رژیم ایران نیست. بنا بر این گزارش اروپا در تلاش است سازو کار ویژه‌یی برای تجارت غیردلاری با رژیم ایران راه‌اندازی کند، اما هیچ کشور اروپایی از ترس تحریمهای آمریکا حاضر نیست میزبان چنین نهادی باشد.

رویترز روز چهارشنبه ۲۳ آبان از قول شش دیپلمات نوشت که عدم آمادگی کشورهای اروپایی برای میزبانی نهاد سازو کار تجاری با ایران ممکن است برنامه اروپا برای حفظ تجارت با رژیم ایران بعد از تحریم‌های آمریکا را با شکست روبه‌رو کند.
پیشتر کشورهای اروپایی از اتریش خواسته بودند که میزبان این نهاد شود ولی این کشور درخواست آنها را رد کرد.
سخنگوی وزارت‌خارجه اتریش اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند میزبانی سازو کار ویژه مالی اروپا که قرار است امکان ارتباط مالی به رژیم ایران را راه‌اندازی کند، بپذیرد.
وی گفت: دولت اتریش پس از بررسیهای جدی به این نتیجه رسید که در این دوره زمانی در موقعیتی قرار ندارد که میزبانی این نهاد را بپذیرد.
رویترز از قول دیپلماتها نوشته است که هم‌اکنون قدرتهای بزرگ اروپایی شامل فرانسه، انگلستان، آلمان و چند کشور کوچک در شمال اروپا را تحت فشار قرار خواهند داد تا میزبانی این نهاد را بپذیرند.

بسته اروپا چیست

بسته اروپا یک حساب ویژه است که درآمد‌های رژیم ایران از فروش نفت به‌ صورت متمرکز در آن نگهداری می‌شود. در حالی‌ که این رژیم به‌ دنبال دریافت ضمانت کمّی برای فروش نفت است، اروپا در بسته پیشنهادی به کمیت خرید نفت این رژیم اشاره‌یی نمی‌کند.
اتحادیه اروپا تلاش می‌کند کانال‌های بانکی، ادامه صادرات نفت‌ و گاز ایران و سرمایه‌گذاری مطلوب آنها ادامه داشته باشد. با این هدف بسته اروپا دو محور عمده دارد.یکی نقل‌و انتقال مالی و روابط بانکی و دیگری تجارت و به‌ طور خاص فروش نفت رژیم به کشورهای دیگر.
در ارتباط با نقل‌و انتقال مالی، اروپا به‌ دنبال ایجاد کانالی است که از طریق آن امکان ارتباط بانکی با رژیم ایران فراهم باشد. با توجه به تحریم‌های آمریکا و محرومیت رژیم ایران از نقل‌و انتقال دلاری، کانال طراحی شده باید از طریق یک حساب مخصوص باشد.
حساب مخصوص هم حسابی است که در یک یا چند بانک مرکزی اروپایی باز می‌شود و درآمدهای رژیم در آن نگهداری خواهد شد.
در حوزه نقل‌و انتقال مالی و بانکی نیز موضوع تجارت بدون استفاده از دلار است. در این رابطه کشورهای آلمان، انگلستان و فرانسه رضایت داده‌اند که تبادلات مالی خود با رژیم ایران را بدون استفاده از دلار انجام دهند.

مشکل رژیم چیست

اولین مشکل رژیم فروش نفت بدون دستیابی به دلار و دومین مشکل او نداشتن تضمین در فروش نفت است.
اروپا در بسته خود ضمانت نمی‌دهد که روزانه چند هزار بشکه نفت رژیم را خرید کند.
این در حالی است که با عقب‌نشینی توتال فرانسه و شرکت انی ایتالیا صادرات نفت رژیم به کشورهای اروپایی به حداقل خود رسیده است. از طرفی دولت ترامپ هشدار داده کشورهای عمده خریدار نفت رژیم باید تا ماه نوامبر میزان واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. او همچنین به عربستان فشار آورده تا با افزایش تولید نفت به ۱۲میلیون بشکه در روز، کسری موجود در بازار را برای جلوگیری از رشد قیمت جهانی نفت جبران کند.


مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران    ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید

پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات
سرنگونی #  اتحادوهمبستگی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر