قاچاق خاک ایران به خارج در پوشش “صادرات گل و سیمان”
یک عضو هیئت علمی موسسهی تحقیقات خاک و آب هشدار داده که قاچاق خاک ایران به کشورهای حوزهی خلیج فارس همچنان ادامه دارد و این کار به بهانهی “صادرات محصولات گلدانی” یا “در پوشش سیمان” انجام میگیرد.
دکتر حسین بشارتی، عضو هیئت علمی موسسهی تحقیقات خاک و آب، در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا، دوشنبه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) اعلام کرده، قاچاق خاک ایران که از چند سال پیش شروع شده، همچنان ادامه دارد.
به گفتهی بشارتی «یک سری افراد سودجو با بهانههای مختلف خاک حاصلخیز کشور را جمعآوری و به کشورهای حوزهی خلیج فارس صادر میکنند تا صرف ساخت جزایر مصنوعی شود.» این پژوهشگر افزوده که این کار در پوشش صادرات محصولات گلدانی و گاهی در پوشش صدور سیمان انجام میگیرد.
فاجعهای با اثرات دراز مدت
بشارتی این مساله را “یک فاجعه برای کشور” توصیف و خاطر نشان کرده که شاید در کوتاه مدت اثرات خود را نشان ندهد “اما نسل آینده به راحتی از کنار این موضوع نخواهد گذشت و ما را نخواهد بخشید”.
این پژوهشگر حوزهی خاک و آب تصریح کرده: «امیدواریم مسئولین موضوع قاچاق خاک را جدی بگیرند چون خاک یک منبع تجدیدناپذیر و یا دیر تجدیدپذیر است و تشکیل یک سانتیمتر از آن سالها زمان میبرد.»
موضوع قاچاق خاک ایران به خارج و بویژه به کشورهای حوزهی خلیج فارس در سالهای گذشته بارها خبرساز شده و مقامات علمی کشور در این زمینه هشدار دادهاند.
گفته میشود که خاک مراتع و مزارع ایران از استانهای جنوبی و از جمله استان فارس به کشورهای حاشیهی خلیج فارس و بویژه امارات و قطر منتقل میشود. از قرار معلوم، این خاک در امارات برای ساخت جزایر مصنوعی و در قطر برای خشک کردن دریا استفاده میشود. به گفتهی کارشناسان، قاچاق خاک ایران از دههی ۸۰ آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
قاچاق خاکهای معدنی
خبرگزاری ایسنا در گفتوگویی که برای روشن شدن این موضوع با علی مریدی، مدیر دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست انجام داده، از وی پرسیده که آیا از ایران خاک قاچاق میشود؟ مریدی در پاسخ گفته است: «قاچاق خاک مراتع و مزارع را داریم اما در مورد قاچاق خاکهای معدنی من گزارشی دریافت نکردهام.»
به گفتهی مریدی این روند از دههی ۸۰ آغاز شده، اما به دلیل کم شدن تقاضا و افزایش حساسیتها تا حدی کنترل شده است. او همچنین در مورد ارزش بالای خاکهای معدنی کشور هشدار داده و گفته است: «خاکهای معدنی هم که برای تولید فولاد، آهن و مس استفاده میشود و ارزش اقتصادی بالایی دارد در قالب صادرات و از مبادی رسمی از کشور خارج میشوند.»
مریدی با توجه با ارزش بالای خاکهای معدنی کشور، این امر را هم ضربهای به محیط زیست و هم به اقتصاد ایران ارزیابی کرده است.
خبرگزاری صدا و سیما شنبه ۲۴ آذر از قول علی مریدی نوشته بود که سال گذشته لایحهی خاک در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در ماه آتی ابلاغ خواهد شد. به گفتهی او با ابلاغ این قانون از قاچاق خاک، فرسایش، آلودگی خاک و صادرات رسمی و خام آن جلوگیری میشود.
مدیر دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان ساخته بود که از جمله به دلیل حساسیتهای مردم در سالهای اخیر قاچاق خاک کاهش چشمگیری داشته است. وی ابراز امیدواری کرده که با قانون جدید “استفاده از محصولات خام و تخریب منابع طبیعی کشورمان کاهش یابد”.
مطالب مارا در وبلاک انجمن نجات ایران ودر توئیتربنام @bahareazady دنبال کنید
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# شهرهای ایران اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی # اتحادوهمبستگی مرگ_بر_دیکتاتور #IranRegimeChange
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر