۱۳۹۷ آبان ۲۰, یکشنبه

موج گسترده سرکوب؛ زندان و زندانی در نظام ولایت فقیه




موج گسترده سرکوب؛ زندان و زندانی در نظام ولایت فقیه


زندان و زندانی در تمام جوامع انسانی بدلیل محدودیتهایی که دارند دارای حقوقی مشخص هستند بویژه وقتی زندانی، «زندانی سیاسی» باشد که این موضوع ضریب می‌خورد. اما در نظام ولایت فقیه اساسا با منکر شدن وجود زندانی سیاسی علی رغم محکومیتهای ناشی از عقیده و سیاست، شرایط و فشارهای جسمی و روحی بسا شدیدتر از زندانی عادی بر آنان اعمال می‌کنند.
امید کوهنورد
بازداشت و سرکوب روزنامه نگاران
گزارش‌گران بدون مرز (RSF) در بیانیه‌ای موج تازه‌ سرکوب علیه روزنامه‌نگاران در ایران برای ابراز نظر در شبکه‌های اجتماعی را محکوم و اعلام کرده است: «در کمتر از یک ماه شماری از روزنامه‌نگاران به نهادهای اطلاعاتی و یا دادگاه‌ها احضار و دست‌کم چهار روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند.»
در این بیانیه به محکومیت و احضار روزنامه‌نگاران کُرد اشاره شده و نوشته: «روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای در دیگر استان‌های کشور هم از احضار و بازداشت و محکومیت بی‌نصیب نیستند. اجلال قوامی روزنامه‌نگار مستقل به تاریخ ۲۵ شهریورماه ١٣٩٧ با اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» برای انتشار سه نوشته بر روی شبکه‌های اجتماعی درباره وضعیت فعالان حقوق بشر و زندانیان عقیدتی از سوی شعبه دادگاه سنندج به هشت ماه زندان محکوم شده است. وی به تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ از سوی شعبه دو دادسرای سنندج احضار و بازپرسی شد. وی با قرار کفالت ۲۰ میلیون به شکل موقت و در انتظار دادگاه و صدور حکم آزاد شد.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: در همین شهر به تاریخ ۱۴ مهرماه کاظم ایمان‌زاده، مدیر مسئول سایت هیوانیوز نیز به شعبه نخست دادگاه کیفری استان احضار شده بود. سپاه پاسداران از شاکیان این روزنامه‌نگار است که برای انتشار خبرهایی بر روی سایت به «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.
این بیاینه در پایان تاکید کرده: «گزارش‌گران بدون مرز خواهان آزادی فوری این روزنامه‌نگاران و پایان دادن به بازداشت‌های خودسرانه است. سرکوب آزادی اطلاع‌رسانی و بازداشت روزنامه‌نگاران راه‌یافت مبارزه با فساد گسترده نیست.»
حکومت ایران در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۸ گزارش‌گران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١٦۴ قرار دارد. [گزارشگران بدون مرز۱۸آبان۹۷]
محکومیت به اعدام یک بیمار روانی
«شایان سعیدپور» کودک-مجرم محبوس در زندان سنندج در تاریخ ۱ آبان‌ماه توسط دادگاه کیفری یک استان کردستان به ریاست قاضی وفاییان به اعدام محکوم شد. این زندانی که از مردادماه سال ۹۴ بازداشت شده، متهم است که در جریان یک درگیری در سال ۹۴ یک شهروند دیگر اهل سقز را به قتل رسانده‌ است. سن این زندانی در زمان حادثه کمتر از ۱۸ سال بوده است. علاوه بر صغر سن مدارکی وجود دارد که نشان می دهد شایان سعیدپور پیش از وقوع حادثه قتل تحت نظر روانپزشک بوده است و هم پزشک او و هم پزشکی قانونی این را تایید کرده اند.
وکیل شایان سعیدپور گفت «با توجه به اینکه بازپرس پرونده از نظر پزشکی قانونی سنندج قانع نشده بود، پرونده را برای پزشکی قانونی استان کرمانشاه نیز فرستاد که آنها هم عینا نظر پزشکی قانونی کردستان را تایید کردند.»
اعدام کودک-مجرمان در ایران از جمله مواردی است که همواره با اعتراض جامعه بین‌المللی روبرو بوده است. [هرانا ۱۵آبان۹۷]
بازداشت فعالان کارگری و بی اطلاعی از آنان
با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت «زانیار دباغیان» فعال کارگری اهل سنندج، هیچ اطلاعی از وضعیت وی حاصل نشده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، با گذشت بیش‌از یک ماه از بازداشت «زانیار دباغیان» فعال کارگری اهل سنندج، هیچ اطلاعی از وضعیت وی در دست نیست.
پیش‌تر یک منبع نزدیک به خانواده این فعال کارگری در گفت‌وگو با گزارشگر کمپین گفته بود: «دو روز پس از بازداشت زانیار مورخ ۱۶ مهرماه نیروهای لباس شخصی مجددا منزل وی را تفتیش کرده و تلفن همراه و لپ تاپ همسرش را نیز ضبط کردند».
زانیار دباغیان از اعضای کمیته‌ی هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری است.
این فعال کارگری قبلا نیز در بهمن‌ماه سال۹۳ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، وی پس از گذشت یک‌ماه با تامین وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. [کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۱۶آبان۹۷]
دستگیری معترضین به بازداشت هاشم خواستار
دوشنبه ۱۴ آبان، شماری از شهروندان مشهد، فرهنگیان و خانواده «هاشم خواستار»،
در تجمع مقابل بیمارستان ابن‌سینای مشهد در اعتراض به بازداشت هاشم خواستار، معلم بازنشسته، شرکت کرده‌بودند، اما دست کم دو تن از این شهروندان هنوز آزاد نشده‌اند.
هویت یکی از این افراد «اعظم غلامی‌ زه‌آب» احراز شده است.
گفته شده بود که در این تجمع ۱۲ تن بازداشت شدند و همگی بازداشت شده‌ها آزاد شده‌اند.
هاشم خواستار در سال ۸۶ در دادگاه تخلفات اداری به کسر یک هشتم حقوق برای یک سال محکوم شد. سپس در سال ۸۸ در دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به شش سال حبس محکوم و پس از اعتراض به رای صادره در دادگاه تجدیدنظر این حکم به دوسال حبس تعزیری تقلیل پیدا کرد. [کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی۱۶آبان۹۷]
۵ فعال محیط‌زیستی سنندج و مریوان همچنان در حبس بسر می‌برند
پس از ١٠٧ روز هنوز از سرنوشت آرمان غفوری خبری در دست نیست. پیشتر گزارش‌هایی دال بر قتل این فعال زیست‌محیطی در بازداشتگاه شهرام‌فر شهر سنندج در رسانه‌ها منتشر شده بود آرمان غفوری، سحر کاظمی، کاوه بابامرادی، وریا خسروی و شوگرد گلابی ۵ فعال زیست ‌محیطی مریوان و سنندج همچنان به صورت بلاتکلیف در بازداشت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه هستند. [ ANFنیوز ۷نوامبر۲۰۱۸]
انتقال ناگهانی و سرزده زندانی سیاسی عبدالرضا قنبری از اوین به قرنطینه زندان رجایی‌شهر
گزارشات دریافتی از از زندان اوین حاکی از این است که، صبح روز شنبه ۱۹ آبان ۹۷ زندانی سیاسی عبدالرضا قنبری که در بند ۸ زندان اوین محبوس بود به طور سرزده و بدون اطلاع قبلی به قرنطینه زندان رجایی‌شهر منتقل شد. وی بلافاصله پس از انتقال به قرنطینه رجایی‌شهر دست به اعتصاب غذا زده و خواهان بازگشت به اوین شده است. [ایران آزادی ۱۹ آبان ۹۷]



مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران  ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید
پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی #   اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر