مروری بر روزنامه های حکومتی شنبه ۲۶آبان
روزنامههای حکومتی امروز شنبه ۲۶آبان عرصه بروز تضادهای درونی رژیم بر سر بستهٔ اروپا، اعترافات ظریف به پولشویی، و حتی ادعای کاهش نرخ ارز و طلا توسط رژیم است.
واکنش به قطعنامه محکومیت رژیم و بحران اقتصادی همراه با دعواهای باندی در کنار مطالب اصلی دیده میشود.
کیهان خامنهای در مورد کاهش قیمت ارز و طلا مدعی شدهاست« پس از برخورد قاطع قوه قضاییه با مفسدان اقتصادی، قیمتها در بازارهای طلا و ارز روند کاهشی به خود گرفت».
آرمان در مورد روند کاهشی قیمت طلا و ارز اذعان کرده است«از همان زمان که ترامپ تهدیدهای خود مبنی بر لغو برجام را آغاز کرد، دولت با اتخاذ سیاستهای مختلف تا جایی که توانست زمینههای رشد قیمت ارز و سکه را به وجود آورد تا اولاً اخبار منفی پیش از اجرای تحریمها پیشخور شوند، درثانی تقاضای موجود در بازار در نیمه دوم سال فروکش کند و ثالثا حبابی در بازار به وجود آورند که قیمتها را حتی از میزان تاثیر تحریمها بالاتر ببرد تا دولت با ترکاندن این حباب پس از تحریمها نشان دهد که اقتصاد ایران وابسته به سایر کشورها نیست. اینها از جمله عواملی هستند که اقتصادی بودن کاهش نرخ ارز و سکه را در چند روز اخیر زیر سؤال میبرد. ضمن اینکه اعدام سلطان سکه، بر شائبه سیاسی بودن روند نزولی بازار دامن میزند».
«بسته اروپا» موضوع حملات روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع به باند رقیب است.
کیهان نوشته است« بهرغم افزایش میزان دشمنی آمریکا و همچنین بدعهدیهای اعضای باقیمانده در برجام، مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور بعضاً مواضعی داشتهاند که پیامهای خطرناکی را به طرف غربی مخابره میکند!
بیراه نیست اگر بگوییم یکی از دلایل اصلی بدعهدیها و بدرفتاریهای غرب با ایران در سالهای اخیر، مدل رفتاری دستگاه دیپلماسی دولت دوازدهم است».
وطن امروز هم نوشته است« با توجه به وضعیت مبهم راهکارهای اجرایی اروپا برای حفظ برجام که اکنون بر سر میزبانی آن بحث و اختلافنظر ایجاد شده، این سؤال مطرح میشود که از تاریخ ۱۹اردیبهشت که مذاکره ایران با کشورهای اروپایی آغاز شده و با گذشت بیش از ۶ماه از این زمان، وزارت امور خارجه دقیقاً بر سر چه موضوعی با طرفهای مذاکره رایزنی کرده است؟».
سیاست روز هم نوشته است« طرف غربی با تبعیت از آمریکا خواهان کشاندن ایران پای میز مذاکره برای موضوعات توان دفاعی –نظامی، حقوقبشر و دیگر موضوعات است تا در ذیل آن بتوانند امتیازات بیشتری بگیرند. تعلل اروپا در قبال اجرای سازو کار مالی جدید در حالی است که برخی در داخل هنوز به وعده غرب برای حفظ برجام دلخوش کردهاند و باور ندارند که روی غرب نمیتوان حساب کرد».
بهرغم سکوت روزنامههای هر دو باند حاکم در مورد اعتراضهای گسترده اقشار به جان آمده، ابراز نگرانی از عمق این اعتراضات در روزنامههای شنبه دیده میشود:
کیهان با عنوان « دود بیتدبیری ارزی دولت در چشم کارگران رفته» از جمله بهنقل از حسین کمالی وزیر پیشین کار رژیم نوشته است:« کجای دنیا وقتی مسائل و مشکلاتی پیش میآید و اعتراضات صورت میگیرد به پایه ایدئولوژیک آن کشور میرسد چرا مسئولان ما بار مشکلات و اشتباهات را به دوش نمیگیرند و اجازه میدهند که مسائل و مشکلات برعهده اسلام، نظام و رهبری گذاشته شود؟».
ایران ارگان دولت روحانی هم نوشته است:«شکوری راد با اشاره به ناامیدی بخشی از بدنه جامعه از شرایط موجود از کاهش اعتماد و سرمایه اجتماعی در پی ناکارآمدی و فساد در برخی نهادها گفت. او اعتراضات دیماه را بیانگر همین «بی اعتمادی» دانست و از اینکه بعد از آن رویدادها باب گفتگو و مفاهمه باز نشد، ابراز تأسف کرد».
روزنامههای باند روحانی در مقابل هجمه روزنامههای باند رقیب در دفاع از اعتراف ظریف به پولشویی مطالب متعدد درج کردهاند. از جمله آرمان بهنقل از علی خرم نوشته است« شاید ظریف طی مدت اخیر آنقدر متحمل فشار شده است که به سیم آخر زده و آن صحبتها را بیان کرده است» و سپس به مواردی از فساد درون باند رقیب اشاره کرده و آورده است« طی سالهای اخیر گهگاه اخباری را میشنویم که پولهای کثیف در انتخابات خرج میشوند یا آن که سه هزار میلیارد دلار یا فلان حجم از طلا و ارز از کشور خارج شده است که همه اینها سؤالاتی را برای مردم ایجاد میکند که چگونه این کارها ممکن است».
رسالت ارگان باند موتلفه از پیآمد اظهارات ظریف از زبان کریمی قدوسی عضو مجلس ارتجاع ابراز نگرانی کرده و نوشته است«موقعی که وزیر امور خارجه کشور مان مدعی میشوند در نظام اسلامی، پولشوییهای وسیعی وجود دارد، نظام اسلامی را متهم به کسب درآمد از راه مواد مخدر، رانت و فساد و امثال این مسائل میکنند.
بیتردید مواضع شخصیتی در این جایگاه بار حقوقی بینالمللی دارد و اکنون مواضع ایشان برای دشمنان ما در آمریکا، اسراییل و فرانسه و در «اف.ای.تی.اف» سند شده و بار حقوقی به وجود آورده، طبعاً این سخنان با اظهارات یک روزنامهنگار و سخنران در مطبوعات متفاوت است و مجامع بینالمللی روی این گفتهها حساب نمیکنند. اگر رئیسجمهور و وزیر امور خارجه چنین امری را مطرح کنند، در عرف بینالملل سند حقوقی است بنابراین ایشان برای حوزه امنیت ملی ما چالش جدی ایجاد کردهاند.اتهام پولشویی از اتهام تقلب در انتخابات ۸۸خطرناکتر است چون ظریف با این سخنان نظام را به فساد و کسب درآمد کثیف متهم کرده و به گونهای سخن گفته است که یعنی افرادی که پولشویی میکنند به نهادهای قدرتمند داخل نظام وصل هستند».
مطالب مارا در وبلاک انجمن نجات ایران ودر توئیتربنام @bahareazady دنبال کنید
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# شهرهای ایران اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی # اتحادوهمبستگی مرگ_بر_دیکتاتور
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر