۱۳۹۷ آبان ۲۴, پنجشنبه

اعدام وحيد مظلومين و محمداسماعيل قاسمي به جرم فساد اقتصادي نشانه بن بست ولایت فقیه





اعدام وحيد مظلومين و محمداسماعيل قاسمي به جرم فساد اقتصادي نشانه بن بست ولایت فقیه 
ساعاتی قبل از اعدام 

پيشينه و هويت وحيد مظلومان




وحید مظلومین معروف به سلطان سکه 58 ساله و ساكن تهران بود . بیش از سه دهه در بازار تهران به داد و ستد ارز و سکه وطلا مشغول بوده‌است. او در سال ۹۱ به جرم اخلال در بازار ارز خارجي حدود هفت ماه بازداشت شده بود که با پادرمیانی محمود بهمنی رئیس وقت بانک مرکزی در دولت محمود احمدی‌نژاد آزاد شده بودj بانک مرکزی به دادگاه گفته بود فعالیت این افراد با نظر و هماهنگی بوده است. و ”ما این دلارها را در اختیارشان قرار دادیم“ در نهایت وحيد مظلومین و پسرش از اتهامات تبرئه شدند و دادگاه هم اعلام کرد که این افراد”جرمی از این بابت مرتکب نشدند“

پس از ناآرامی‌های به وجود آمده در بازار طلا و سکه در اوایل سال ۹۷، وحيد مظلومين در حالی دستگیر شد که معادل دو تُن سکه را از طریق دلال‌های زیرمجموعه خود از سطح بازار خریداری و جمع‌آوری کرده بود .سرگردگان رژيم و قوه قضایی ایران مدعي بودند كه وحيد مظلومين و شرکایش با جمع‌آوری گسترده سکه از بازار و کاهش دادن عرضه، به گرانی قیمت سکه دامن زده‌اند. گردش مالی مظلومین و شرکایش به ۱۴ هزار میلیارد تومان می‌رسیده‌است.

زمان و علت دستگيري

در بهمن سال ۹۶ بانک مرکزی اسامی اشخاصی که در بازار ارز و سکه اخلال ایجاد می‌کردند را ارائه کرد که در بین این اسامی نام وحید مظلومین و به چشم می‌خورد.بعد از آن پسر وي بنام محمدرضا مظلومین با حکم قضایی دستگیر شد.قوه قضاییه می‌گوید پسر اقای مظلومین "عضو یک شبکه سازمان یافته قاچاق ارز بوده و با راهنمایی و هدایت پدرش و فردی به نام شاهین سیمرغ اقدام به قاچاق عمده ارز می‌کرده است."

علی خامنه‌ای در روزهای پایانی مرداد با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه برای تشکیل دادگاه ویژه‌ای با حضور سه قاضی دادگاه انقلاب برای رسیدگی به پرونده «مفسدان اقتصادی» موافقت کرده بود. صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه نیز یک ماه بعد از آن گفته بود دستگاه زیر نظر او با وجود «محدودیت‌هایی» که دارد، «هیچ‌ گونه خط قرمز توهمی» را رعایت نخواهد کرد.

حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران، ۱۳ تیرماه97 از بازداشت مظلومين خبرداد كه در مدت ده ماه «حدود دو تُن سکه جمع‌آوری کرده است“ پلیس تهران در آن زمان گفته بود "این فرد به نوچه‌های خود دستور داده بود در بازار تهران به راه افتاده و بدون توجه به قیمت روز سکه، تمام سکه‌های موجود را بخرند تا در روزهای آینده خودش تعیین کننده نرخ سکه باشد."

 با این حال دو هفته پس از آن سخنگوی قوه قضائیه در یک نشست خبری‌ گفت که از این فرد “دو تُن سکه کشف نشده، اما اسناد و مدارکی که به دست آمده که این فرد و پسرش بیش از دو تُن خرید و فروش کرده‌اند“

رژيم مدعي است كه:  وي دو  تن سکه (معادل ۲۵۰ هزار قطعه ) با مبلغی حدود ۷۴۰ میلیارد تومان را در طول سال ۹۶ خریداری کرد. عده‌ای کارت ملی خود را روزانه ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان اجاره می‌دادند تا خریداران ارز و سکه بتوانند تعداد بیشتری خرید کنند

 خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه در گزارشی گفته بود در شبکه وحید مظلومین ۱۷۰ هزار تراکنش مالی در قالب ۲۱۹ فقره حساب انجام شده که رقم این تراکنش‌ها بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

"قوه قضاییه در شهریور ماه تعداد متهمان این پرونده را ۱۸ نفر اعلام کرد

قاسمی یکی دیگر از افرادی بود که در این جریان بازداشت شده بود و برخی رسانه‌ها در ایران از او با عنوان «همدست» سلطان سکه یاد کرده‌اند. مرتضی تورک، معاون دادستان تهران گفته است: "در سال ۹۶ و در اوج التهابات نواسانات بازار ارز محمد اسماعیل قاسمی به عنوان یکی از اعضای اخلال گر بازار ارز شناسایی و دستگیر شده بود و در بازجویی ها خرید سکه و طلا به نام وحید مظلومین را اعتراف کرده است“

دادگاه رسیدگی به وحید مظلومین درتاريخ 17 شهریورماه سال 1397 در شعبه 2 دادگاه برگزار شد که این جلسه به ریاست قاضی سید احمد زرگر در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی در دادگاه انقلاب تهران بوده است.با توجه به کیفر خواستی که دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر نموده است متهمان به شرح زیر می باشند:

1.  متهم رديف اول وحيد مظلومين

2.  متهم ردیف دوم پرونده محمد اسماعیل قاسمی

3.  متهم ردیف سوم مجید عطریان

4.  متهم ردیف چهارم رامین تاجیک

5.  متهم ردیف پنجم حسین مظلومین

6.  متهم ردیف ششم محمد رضا مظلومین

7.  متهم ردیف هفتم نصرالله دارایی(متواری)

8.  متهم ردیف هشتم رضا مرد میدان حاجی آبادی

9.  متهم ردیف نهم حسن وزیری

10. مهتم ردیف دهم شاهرخ نجفی(متواری)

11. متهم ردیف یازدهم اقدس مهرافزا

12. متهم ردیف دوازدهم سروش امیری(متواری)

13. متهم ردیف سیزدهم پویا نو بخت

14. متهم ردیف چهاردهم احسان فرزام نیا

15. متهم ردیف پانزدهم وحید دهاقین

اجراي حكم اعدام

غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران، در ۱۷ آبان97 از انجام مقدمات اجرای حکم اعدام این دو تن خبر داده و گفته بود «این حکم کمتر از یک ماه آینده اجرا خواهد شد. آن‌ طور که سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرده از زمان تشکیل پرونده برای او و آقای قاسمی، تا زمانی که حکم تائید شده، تنها ۴۳ روز طول کشیده است.

وحيد مظلومين و همكار او بنام محمد اسماعيل قاسمي(معروف به محمد سالم) به اتهام «افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی» از دادگاه حکم اعدام گرفتند و در سحرگاه چهارشنبه 23 آبان ۹۷ در تهران اعدام شدند.

اين دو نفر در حالی اعدام شد که در قوانین رژيم ایران هیچ ممنوعیت و محدودیتی برای میزان خرید و فروش سکه و ارز تعیین نشده است.بانک مرکزی و دولت حسن روحانی و قوه قضاییه هم محدودیتی برای خرید و فروش سکه اعلام نکرده بودند.

اظهار نظرها در باره شخصيت وحيد مظلومين:

روزنامه شرق رژيم، به يك پاساژ درخيابان ونك که دفتر آقای مظلومین هم در آن قرار داشت رفته و گزارشي تهيه كرده بود  به گفته شاهدان "شرق" دستگیری او در همین محل انجام شده بود

1.   کاسبان پاساژ مظلومين را به شکل ديگري مي‌شناسند. او اينجا آن‌قدر محبوب است که هر سؤالي درباره او، با تأسفي آشکار در چهره پاسخ‌دهندگان همراه است و بسياري از مغازه‌داران اين راسته، هنوز هم هنگام صحبت درباره او پيشوند «آقا» را به نام او اضافه مي‌کنند.

2.   يكي از مغازه داران درباره مظلومين مي‌گويد: «آقاوحيد مَرد بود. باعزت و احترام. گره‌گشا و مسلمون. ما جز خوبي ازش نديديم». اين روايت مشترک بسياري از مغازه‌داران اين خيابان از مردي است که امروز متهم به اخلال در نظام اقتصادي کشور در سطح افساد في‌الارض است. يکي از مغازه‌داران درباره او مي‌گويد: «دستش به خير بود. جهيزيه مي‌داد، قسط مي‌داد، قرض مي‌داد، هيچ‌کس دست‌خالي از پيشش برنمي‌گشت. اگر مي‌فهميد که کاسبي يا از کاروبارت شناخت داشت، کمک‌هايي بهت مي‌کرد که پدر در حق پسرش نمي‌کند. در حق خيلي از اين کسبه موقع سختي‌ها پدري کرده. مي‌توانيد برويد بپرسيد».

3.   مغازه‌داران پاساژی در خیابان ونک، آقای مظلومین را با نام "آقا وحید" خطاب می‌کنند. یکی از مغازه‌داران به شرق گفته بود: "آقا (وحید مظلومین) نابغه بود. نان نبوغش را می‌خورد. تازه‌به‌دوران‌رسیده که نبود. ۴۰ سال کاسب بود. چند سال قبل هم آمدند و او را بردند. چندوقت خبری از او نبود. بعد هم برگشت سرکارش. ان‌شاءالله این‌بار هم همین‌طوری باشد. اصلا این وصله‌ها به آقا نمی‌چسبد."

4.   در بازار سبزه میدان عده‌ای گفته‌اند بعد از دستگیری سال‌ها پیش، آقای مظلومین فعالیت در بازار ارز را رها کرد و کل فعالیت خود را به بازار طلا محدود کرده بود.

5.   بعضی از فعالان بازار گفته‌اند آقای مظلومین با داشتن اطلاعات دست‌ اول از حلقه‌های تصمیم‌گیری، و پیش‌نویس بخش‌نامه‌های ابلاغ‌ نشده، از دیگر بازیگران بازار جلوتر بوده است.




مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران  ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید
پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی #   اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر