جامهای زهر در بسته اروپا
آخرین مهلت سازمان اف.ای.تی.اف به سر آمد و رژیم هنوز موضوع پیوستن به آنرا تعیینتکلیف نکرده است.
رسانههای حکومتی هم خبر دادند که دیوید لوئیس، دبیر اجرایی گروه ویژه اقدام مالی FATF گفته است هیچ تضمینی در مورد خروج ایران از لیست سیاه این گروه در کار نیست.
این وضعیت در شرایطی است که به سرعت ضربالاجل دور دوم تحریمهای آمریکا یعنی تحریم نفتی نزدیک میشود و بسته اتحادیه اروپا هم هنوز تعیینتکلیف نشده است.
بحرانهای حاکمیت آخوندی در زمینه روابط خارجی آنچنان پیچیده است که موضوع یک بحران به چند بحران تنیده شده است. این بحرانهای درهمپیچیده است که موجی از جدالهای باندی را در زمینه روابط خارجی به راه انداخته است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارتخارجه، در برابر سؤال خبرنگاران در مورد بسته اروپا به کلیگویی و تکرار خبرهای قبلی پرداخت و گفت: «مذاکرات و تماس و رایزنیهای ایران در سطوح مختلف با اتحادیه اروپا بهویژه در سطح کارشناسی وجود داشته و دارد و ادامه هم خواهد داشت». قاسمی افزود: «در صورت نیاز میتوانیم نشستهای دیگری در سطوح عالیتر داشته باشیم».(خبرگزاری ایلنا ۲۳مهر ۹۷)
حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، آنچه را بهرام قاسمی در لفافه گفت آشکار کرد که رژیم برای دریافت زودتر بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا، بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران را وعده داده است. وی در مصاحبه با یورونیوز گفت که بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در ایران بستگی به نوع اثر عملی و کارکردی بسته پیشنهادی اروپاییها دارد که قرار است در چند روز آینده به ایران تحویل داده شود».
علی خرم، سفیر پیشین در دفتر اروپایی سازمان ملل، در دفاع از گشایش دفتر اتحادیه اروپا گفت: «باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در ایران یک عمل متقابل در چارچوب توافقات دیپلماتیک و در چارچوب احترام متقابل بین ایران و اتحادیه اروپا است».
خرم با حمله به باند دلواپسان افزود: «برخی از جناحها بیشتر با تفکرات جناحی با موضوع برخورد میکنند... نباید فکر کنیم که نوک تیز حمله فقط به سمت اتحادیه اروپاست. به عبارتی این جناحها از باز شدن هر سفارتخانه و دفتری نگران هستند».
کیهان خامنهای با حمله به خرم برای دفاع از بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا نوشت: «خوشغیرت! لااقل به بازداشت دیپلمات ایرانی اعتراض میکردی».
کیهان پس از این سوزوگداز نتیجه گرفته است: «حمایت اروپا از توافق برجام، در واقع تلاش برای نگهداشتن ایران پای تعهدات یکطرفه در کنار بازگشت تحریمهاست. ادعای حمایت اروپا از ایران، تکرار دوباره همان نگاه خوشباورانه دولتمردان... پس از خروج رسمی آمریکا از برجام است... مسائل دیگری که هنوز پشت پرده مانده و رونمایی نشده، باید از دولت محترم پرسید اروپا دیگر باید علیه ایران چه کند و با چه زبانی بگوید که مقابل ماست و نه پشت ما؟!».(کیهان ۲۲مهر ۹۷)
این مشکلات و مصایب برای نظام آخوندی و دولت آخوند حسن روحانی از یک واقعیت خصیصه جامزهری بسته اروپا ناشی میشود. خارج شدن از لیست سیاه FATF و تن دادن به گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران را دلواپسان باند خامنهای جامزهر حقوقبشر نامگذاری میکنند.
خصوصیت جامزهری پیوستن به FATF این است که حکومت آخوندی بلافاصله باید از پولشویی و حمایت مالی از تروریستها دست بردارد، یعنی اینکه از یکی از دو پایه موجودیتش و از مهمترین اهرمش در زمینه دخالت در امور کشورهای منطقه دست بردارد.
گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران از جمله معنایش این است که تحرکات رژیم در زمینه نقض حقوقبشر توجه بیشتری را جلب میکند و رژیم را با مشکلاتی مواجه میسازد.
کیهان خامنهای نیز روی این واقعیتها تأکید میکند که رژیم برای رسیدن به «بسته اروپایی» باید از یکسو با خوردن جامزهر FATF از لیست سیاه این سازمان خارج شده و راه معامله شرکتها و بانکهای کوچک اروپایی را باز کند و از سوی دیگر تن به گشایش دفتر اتحادیه اروپا بدهد.
این واقعیتها است که موجب بالا گرفتن دعوای باندی در نظام شده است.
تمکین به این درخواستها رژیم را با خوردن زهرهای پیاپی مواجه میکند که عملاً روند سرنگونی آن را تسریع میکند.
عدم تمکین به این خواستها هم رژیم را بیشازپیش در معرض فشار و تحریمها قرارمیدهد که نه بهلحاظ اقتصادی و نه به لحاظ سیاسی با توجه به شرایط بحرانی اجتماعی چنین ظرفیتی ندارد و بر فرض پذیرش این فشارها نیز روند سرنگونی آنرا تسریع میکند.
این واقعیت بنبستی است که رژیم در آن گیر افتاده است. هر چه هم میگذرد فضای جوشان اجتماعی و قیامها و اعتراضهای فزاینده در داخل در کنار موقعیت ضعیف رژیم در صحنه بینالمللی و تاثیری که روی هم میگذارند، وضعیت را برای نظام آخوندی بحرانیتر کرده و به سمت سرنوشت محتومش نزدیکتر میکند.
مطالب مارا در وبلاک انجمن نجات ایران ودر توئیتربنام @bahareazady دنبال کنید
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# شهرهای ایران اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی # اتحادوهمبستگی مرگ_بر_دیکتاتور #IranRegimeChange
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر