۱۳۹۷ آبان ۱, سه‌شنبه

مروری بر روزنامه های حکومتی سه شنبه اول آبان‌ماه




مروری بر روزنامه های حکومتی سه شنبه اول آبان‌ماه
روزنامه حکومتی در روز اول آبان‌ماه مهم‌ترین عنوانهای خود را به خبرهای مربوط به شکاف در درون دولت روحانی اختصاص داده‌اند، مسائل اقتصادی – اجتماعی بیشترین عنوانها را دارد و سپس نوبت می‌رسد به دعواهای باندی بر سر اف.ای.تی.اف. حملات باندهای متخاصم در مورد سایر مسائل و هشدارها و ابراز نگرانیها هم موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع، بحران درون باند‌ روحانی با شرکایش را برجسته کرده‌اند:
کیهان نوشته است« صادق زیباکلام با بیان این‌که «ما همه قربانیان روحانی جدید هستیم»، گفت: تنها نقش جهانگیری در دولت، نقش دردناک دلار ۴۲۰۰تومانی بود».
سیاست روز هم از پیآمد شکاف در دولت ابراز نگرانی کرده و با اشاره به این‌که «حلقه پیرامونی دولت به‌دنبال محدود کردن جهانگیری است» از جمله نوشته« اینها همان سمی است که اعتماد جامعه را ناخواسته هدف می‌گیرد، همان سمی که دشمن از آن سود می‌برد و همان سمی که اگر مانع امتداد یافتن در دولتهای بعدی و این دولت نشویم معلوم نیست چه بر سر اعتماد مردم می‌آورد».

مواجهه روزنامه‌های باندهای همسو با روحانی با شکاف در درون دولت متناقض است. برخی به روحانی حمله کرده و برخی هم خواهان حمایت از او شده‌اند.
روزنامه قانون با اشاره به اقدام روحانی در معرفی شریعتمداری برای وزارت کار نوشته است« مکرر این‌گونه رفتارها یک مفهوم بیشتر ندارد و آن چیزی جز عوام فریبی، عبور از شایسته سالاری، تخصص‌گریزی،تخصص ستیزی و پشت کردن به وعده‌ها و آرمانهای تحول خواهان نیست. بنا بر این تا هنگامی که این‌گونه رفتارها به همراه این انتخاب‌ها تکرار می‌شود،هیچ نیازی به مخالفت با دشمنانی چون ترامپ،نتانیاهو و محمد بن سلمان نیست».
روزنامه جهان صنعت متحد قبلی روحانی، بی‌عملی جهانگیری در برابر روحانی را مورد حمله قرار داده و از جمله نوشته است« بیان رواج بی‌اعتمادی به نظام و تأکید بر آن، آن هم از زبان فردی که دومین مقام اجرایی کشور است، پس‌لرزه‌هایی دارد که عمدتاً می‌تواند ناخوشایند باشد.اسحاق جهانگیری چندی پس از این اظهارنظر سخنی در تکمیل آن گفت و اضافه کرد که سخن فردی ناشناخته در فضای مجازی از سخن مسئول شناخته شده جمهوری اسلامی ایران اعتبار بیشتری دارد. با این گفتار در واقع جهانگیری اظهارات پیشین خود را تئوریزه و تأکید کرد که تا چه حد اعتماد عمومی نسبت به مقامات و کارگزاران کشور کاهش پیدا کرده است». این روزنامه با اشاره به این‌که انتظار می‌رفت بعد از این اظهارات جهانگیری استعفا بدهد اما نداد نوشته است« آیا جهانگیری در ایراد انتقادهای گوناگون علیه دولت و رفتارهای آن صادق است؟».
روزنامه آرمان در یک مقاله به باندهای موسوم به اصلاح‌طلب هشدار داده که « در تله طراحی شده ایجاد شکاف بین اصلاح‌طلبان و دولت نیفتند». و در مطلب دیگری به قلم یکی از مهره‌های دفتر رفسنجانی خاطرنشان کرده است« فراموش نکنید به اذعان اخیر رئیس سابق صدا و سیما -و برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی- برخی نهادهای رسمی و مهم کشور در مقابل دولت مستقر و منتخب مردم ایستادند و دولت سایه تشکیل دادند تا به گمان خود بتوانند به وقت مبادا کار را از دست دولت اعتدال بگیرند»و در ادامه یادآوری کرده«روحانی آخرین سنگر اعتدال است. هر شخص و هر جریانی فکر می‌کند بعد شکست روحانی فرصت دیگری برای مقبولیت خود در بین افکار عمومی و گرفتن جایگاه مجلس و ریاست‌جمهوری در انتخابات آتی می‌یابد، سخت در اشتباه است».

روزنامه‌های حکومتی مطالب و تصاویر زیادی از نمایش دجالگرانه رژیم برای اربعین درج کرده‌اند و روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی با عنوان «زیارت یا سیاحت» به گوشه‌یی از وجوه نمایش حکومتی اذعان کرده و نوشته است« این‌که از چند ماه قبل اربعین تدارک گسترده‌یی برای تأمین مثلاًًً چندین تن فالوده و بستنی از یک شهر، نقل و نبات و شیرینی از جای دیگر،‌ آش و حلوا به‌عهده دیگری قرار دادن و در اخبار به‌صورت گسترده پوشش دادن با آداب زیارت منافات دارد». و سپس افزوده« اگر هزینه این اعزام چندین میلیونی از تخفیف‌های سفر و ویزا و تدارک زاد و توشه زائرین و برپایی اماکن پذیرایی و وسایل تردد از محل بودجه بیت المال و توسط وزارتخانه‌ها و نهادهای حکومتی باشد واقعاً جای نگرانی و تأسف دارد».

دعوای FATF در روزنامه‌های همسو با دولت با انعکاس نامه آخوندی به مجمع تشخیص مصلحت بروز پیدا کرده است.
جهان صنعت نوشته است« در بخشی از این نامه آمده است: «آن روز باید نگران شد که دولت، مجلس و قوه ‌قضاییه نتوانند مطابق قانون اساسی حکومت قانون را در کشور برقرار کنند‌. کسانی فراتر از قانون بخواهند سرنوشت مردم را در دست بگیرند و به کسی هم پاسخگو نباشند‌. اقدام فراقانون اساسی هیات نظارت مجمع تشخیص و توقف ابلاغ قانون مصوب پس از طی مراحل پیش‌بینی شده در قانون اساسی از این دست است و جای نگرانی جدی دارد‌.
این نگرانی زمانی تشدید می‌شود که این حق فراقانونی از سوی دولت، مجلس و شورای نگهبان مورد پذیرش عملی قرار گیرد و نمایندگان این دو قوه پس از طی تمام مراحل قانونی باز برای پاسخگویی به ابهام‌های این هیات در محل مجمع تشخیص حضور پیدا می‌کنند‌. حال آن که پس از طی مراحل قانونی، این حضور هیچ محمل قانونی نداشته و توضیح و تصمیم‌های اتخاذی نیز فاقد ارزش حقوقی و قانونی است‌.»
رسالت از باند مؤتلفه هم در مورد FATF حرفهای مهدی محمدی مهره باند پاسدار جلیلی در مذاکرات هسته‌یی را انعکاس داده که از جمله گفته است« به ازای امتیازهایی که دادیم، لبخند‌هایی دریافت کردیم... هیجان زدگی در دولتهای روحانی و اوباما برای رسیدن هر چه زودتر به توافق وجود داشت... امروز اروپا می‌گوید که ایران چاره‌ای ندارد و من هر چه به ایران بدهم باید راضی باشد
خیال اروپایی‌ها را هم راحت کردیم که ایران هرگز از برجام خارج نمی‌شود...».

در روزنامه‌های هر دو باند نسبت به وضعیت اقتصادی – اجتماعی به دولت روحانی حمله شده است.
رسالت نوشته: «یک عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ریشه مشکلات اقتصادی کشور را در دادن آمار‌های غلط و از همه مهم‌تر دروغ گفتن راحت برخی مسئولان دانست و تأکیدکرد: باید ملت را از مسئولان دروغگو طلب‌کار کنیم». این کارشناس حکومتی در ادامه گفته است« اخیراً آمار تورم یازده و نه دهم درصد اعلام شد که اعلام این عدد برای تورم واقعاً جای تعجب دارد... حال با توجه به این‌که حدود دو ماه دیگر قرار است برای حقوق مردم برنامه‌ریزی کنند با این دروغی که در مورد آمار گفته شده در حق مردم اجحاف می‌شود و این یعنی خیانت و دزدی از حق مردم!».و در انتها اذعان کرده است«مسئولان اقتصادی اساساً به نظام اسلامی و به زندگی در این کشور اعتقادی ندارند. اعتقاد این‌ها این است که زن و بچه آنها باید در خارج از کشور باشند.همه این‌ها اگر می‌توانستند در آمریکا و اروپا کار پیدا کنند به ایران نمی‌آمدند».
وطن امروز هم در مورد وضعیت باند موسوم به اصلاح‌طلب نوشته است« اصلاح‌طلبان خودشان هم مدت‌هاست فهمیده‌اند نه در فضای اندیشه و گفتمان و نه در ساخت سیاست، جایگاهی در آینده ایران ندارند. آنها ناگزیرند از پذیرش ۲راه؛ ادغام در محافظه‌کاری و راندن کالسکه نومحافظه‌کاران یا خروج رسمی از حاکمیت».


مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران  ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید


پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات#

سرنگونی #   اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر