برجام بر سر دوراهی، یا رژیم بر سر دوراهی
در حالی که مهلت برجام یعنی موعد ضربالاجلی که آمریکا برای تصمیم خود مبنی بر خروج از برجام در نظر گرفته نزدیک میشود، جنگ و دعوای دو باند بر سر آن و اینکه رژیم باید چه موضعی در برابر آن بگیرد، تشدید شده است. در یک طرف دلواپسان باند خامنهای شعار میدهند که باید در هر حال از برجام که از آن جز پوستهیی باقی نمانده خارج شد و در طرف دیگر باند روحانی قرار دارد که معتقدند به هر قیمت باید برجام را حفظ کرد و بهای آن را هر چه که هست پرداخت. در این جماعت کسانی هم مانند ظریف هستند که تلاش میکنند با شگرد سرخ کردن صورت با سیلی، مخمصه رژیم را به آمریکا فرافکنی کنند و گویا این آمریکا و برجام است که بر سر دوراهی قرار دارند و نه رژیم.
نگرانی باند خامنهای از سرنوشت برجام
پاسدار شریعتمداری در دعوای باندی امیدواری باند روحانی به پوسته برجام را به سخره گرفته و مینویسد: «مسئولان هستهیی کشورمان هنوز در این تردید بهسر میبرند که از برجام خارج بشوند یا نشوند؟!» وی بهصورت سربسته این سؤال را پیش میکشد که این باند «از کدام برجام سخن میگویند؟» و سپس میافزاید: «مگر برجامی مانده است که سخن از خروج یا ماندن در آن مطرح باشد؟».
پاسدار شریعتمداری که اظهاراتش در خبرگزاری سپاه پاسداران و کیهان خامنهای انعکاس یافته در ادامه احساس نگرانی خود را از چشمانداز تحولات اینگونه بیان میکند: «ترامپ در پی آن است که محدودسازی برنامه موشکی کشورمان و دستکشیدن از حضورمان در منطقه را نیز به برجام اضافه کند و نه اینکه برجام را کنار بگذارد!».
پاسدار شریعتمداری با تکرار حرفهای همیشگیاش در مورد پرسودی برجام برای آمریکا و فاجعه بودنش برای رژیم به وجه دیگری از انزوای رژیم و شکست پروژه جداسازی اروپا از آمریکا توسط باند روحانی اشاره کرده و افزوده است: «آنچه ترامپ میخواهد و اروپا که در نقش پلیس خوب! برای او پادویی میکند، در یک کلمه آن است که جمهوری اسلامی دست به خودکشی بزند! چرا که توان موشکی ما سد مستحکمی در مقابل کینهتوزی دشمنان است، دشمنانی که تاکنون از تمامی اهرمها برای نابودیمان استفاده کرده و میکنند».
پافشاری باند روحانی بر برجام برای بقای نظام
با همه سنگینی استدلالهای دلواپسان در وحشت از چشمانداز جامهای زهر بعدی، این سو در باند روحانی همچنان برای خواص برجام و آثار بلافصل آن بر بقای نظام صغرا و کبرا میچینند. مثلاً نوشتهاند: «برای دقایقی تصور کنیم اگر برجام نبود کشور در چه شرایط دشوار داخلی، منطقهیی و بینالمللی قرار میگرفت؟» و در ادامه ظاهرنشدن خواص برجام در پیکر فرتوت نظام را نتیجه اقدامات باند رقیب دانسته و نوشتهاند: «تنگنظریهای داخلی و جناحی دیدن برجام باعث شد تا کام ملت (بخوانید بقای نظام) از آثار بزرگی که برجام برای اقتصاد داخلی و عزتی که در جهان پس از یک دوره انزوای مطلق به ارمغان آورد بهرهبرداری مطلوب نشود».
این سوزنامه متعلق به ارگان دولت روحانی یعنی روزنامه ایران است. که در روز ۱۵اردیبهشت بعد از این مقدمات به مخالفان داخلی برجام هشدار داده که «دوستان» در روز ۲۳اردیبهشت یادشان باشد برجام دستاورد روحانی و ظریف نیست، دستاورد نظام است و چه بماند، چه نماند آثار و تبعات آن متوجه کل ملک و ملت است.چه بسا یکی از اهداف مثلث شوم غربی- عبری- عربی برای برهمزدن این توافق تاریخی ایجاد هیجانات کاذب در داخل و به جان هم انداختن ملت ایران باشد». به این ترتیب به زبان بیزبانی هشدار میدهد که مبادا آثار جنگ جناحی بر سر برجام بعد از خروج احتمالی آمریکا از توافقنامه، سوخت خشم ملت نشود.
نکته اینجا است که درد بیدرمان نظام بر سر این دوراهی وقتی بارزتر میشود که هر باند لیوان خالی باند رقیب را برجسته میکند. مثلاً محسن کوهکن، عضو مجلس ارتجاع از باند خامنهای، در روز ۱۵اردیبهشت گفت: «دولت اعتراف کند که دلواپسان برجام درست میگفتند که در صورت خروج آمريکا از برجام، طبیعتاً این توافقنامه مستند به مفاد عملاً بیارزش خواهد بود و ماندن در برجام اساساً موضوعیت ندارد».
بلافاصله بعد از این واقعیت این باند روحانی است که باید پاسخگوی آرزوی برباد رفته بمب هستهیی باشد. کوهکن در همین مورد سربسته گفته است «در این مدت دچار آسیبهایی در فناوری هستهیی شدیم». وی بعد از یادآوری شکست باند روحانی در کشاندن اروپا به سمت نظام تأکید میکند: «بهجای دولتمردان بودم، به صراحت میگفتم کسانی که دلواپس برجام بودند، درست میگفتند».
مهلت برجام و موقعیت پیش روی نظام
برخی باندهای حکومتی که همسو با روحانی هستند تصویر واقعیتری از موقعیت در پیش روی نظام توصیف کردهاند و از جمله نوشتهاند: «جادهیی که برجام طی نزدیک به ۳سال گذشته در آن حرکت کرده، در ۲۲اردیبهشت به یک دوراهی خواهد رسید. یکی از ۲راه برجام را به سوی دره میبرد و راه دیگر بسیار ناهموار و کوهستانی خواهد بود».(روزنامه حکومتی اعتماد ۱۵اردیبهشت ۹۷)
واقعیت این است اکنون این سؤال خود خامنهای هم هست که آیا آن «راه ناهموار و کوهستانی» با خوردن ۲جامزهر منطقهیی و موشکی هموار خواهد شد یا آنچنانکه خود خامنهای گفته بود سرآغاز «تنزل بیپایان» خواهد شد؟
بستن تلگرام، تلاش مذبوحانه برای گریز از توفان قیام!
فیلترینگ تلگرام
ماجرای بستن تلگرام به یک داستان پرفضیحت با پایان خفتبار برای نظام آخوندی تبدیل شده است.
دستاندرکاران فیلترینگ و سانسور، ائمه جمعه، و بسیاری از مهرهها آسمان و ریسمان را بههم بافتند تا با مطرح کردن مسایل اخلاقی، امنیت روانی خانوادهها و با علم کردن خطرات اقتصادی تلگرام، درد اصلی رژیم از بستن تلگرام را پردهپوشی کنند.
اما وقتی همه این تدابیر شکست خورد و جوسازی تبلیغاتی سنگینی که در مورد کوچ همگانی از تلگرام به پیامرسانهای وزارتی، پوچ از آب در آمد، اکنون بهناگزیر بهعلت واقعی ترس از تلگرام و تلاش برای حذف آن اعتراف میکنند و معلوم میشود علت اینهمه برچسبهای آخوندی به این پیامرسان جمعی چیزی جز تلاش مذبوحانه و البته بیفایده برای جلوگیری از شعلهور شدن آتش قیام نیست.
هشدار مهرهها و رسانههای حکومتی نسبت به بستن تلگرام
این دست و پا زدن بینتیجه، مهرها و رسانههای حکومتی را هم به چارهجویی کشانده بهگونهیی که آنها هم تصمیمگیرندگان و دستاندرکاران بستن تلگرام را دست میاندازند و به باد انتقاد میگیرند.
سایت رویداد ۲۴ - ۱۴اردیبهشت ۹۷ مینویسد: «تصمیمگیرندگان فیلترینگ تلگرام با توجه به نا آرامیهای دیماه ۹۶ و این مسأله که فیلتر تلگرام تا حدودی فضای ناآرامیها را آرام کرد گمان میکنند با فیلترینگ دائمی تلگرام از تکرار چنین ناآرامیهایی جلوگیری خواهند کرد».
این رسانه هشدار میدهد: «فیلترینگ تلگرام در کوتاهمدت تأثیر روانی منفی بر اقشار مختلف جامعه و بهخصوص جوانان خواهد گذاشت به شکلی که احتمال واکنشهای مدنی و حتی غیرمدنی وجود خواهد داشت...».
رسانه حکومتی رویداد ۲۴ به تصمیمگیرندگان بستن تلگرام که بهگفته او «میل و علاقهیی به همراهی با دغدغههای نسل جدید جامعه ندارند» توصیه میکند: «با شفافیت کامل دلایل این تصمیم خود را برای افکار عمومی بازگو کنند»!
جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو مجلس ارتجاع نیز ضمن اذعان به این واقعیت که حاکمیت از ترس قیام اقدام به فیلترینگ تلکرام کرده است تأکید میکند که زمینه برای شعلهور شدن خشم مردم و جرقهزدن قیام در همه جا و در همه زمینهها وجود دارد. وی میگوید: «تلگرام در اتفاقات دیماه ۹۶ نقش داشت اما خیابانها، میدانها، تلفنها و... هم نقش داشتند؛ نمیتوانیم میدانها و خیابانها را هم ببندیم. ریشه مشکلات دیماه ۹۶ را باید واکاوی کرد».
این عضو مجلس آخوندی فیلترینگ تلگرام را بهدلیل حضور و نقش سایر رسانههای اجتماعی در اطلاعرسانی به مردم بیفایده میداند «چرا که این روزها صدها نرمافزار وجود دارد. اتفاقاً بیشترین حجم ارتباطگیری در حوادث دیماه ۹۶ از طریق توییتر بوده است».(خبرگزاری ایسنا ۱۴اردیبهشت ۹۷)
آخوند محمدرضا زائری با مضمون دیگری حرفهای این نماینده مجلس ارتجاع و سایت رویداد ۲۴ را بیان میکند آنجا که میگوید بهدلیل ترس از قیام رژیم تگرام را فیلتر کرد: «کسانی که همه هنرشان بهجای مطالعه و تحلیل و اعتمادسازی و تدبیر و برنامهریزی عقلانی و عالمانه مسایل فرهنگی و آسیبهای اجتماعی فقط و فقط دستور فیلترکردن و پارازیت انداختن و ممنوع کردن باشد، سزاوار است که گرفتار کشمکشهای نازل و سطحی کف خیابان شوند و خود را بهجای دشمن با مردمشان درگیر سازند».(سایت حکومتی ایران آنلاین ۱۴اردیبهشت ۹۷)
بستن تلگرام و وحشت از قیام
ملاحظه میشود که در اظهارات این افراد و نوشته آن سایت ضمن تأکید بر اینکه فیلترینگ تلگرام بهدلیل ترس از قیام بوده است، بیفایده بودن این اقدام نیز به رژیم گوشزد شده است.
اضافه بر این موارد در این اظهارات یک توصیه مشترک هم و جود دارد اینکه نظام آخوندی با مردم روراست باشد. که البته این توصیه هم بهدلیل ترس از شعلهور شدن خشم مردم و قیام است.
واضح است که نظام ولایت فقیه و نهادهای مأمور سانسور و فیلترینگ آن نمیتوانند با مردم با «شفافیت» برخورد کنند و نمیتوانند بهجای روی آوردن به روشهای ضدمردمی در برخورد با مردم و مشکلاتشان با «مطالعه و تحیل و اعتمادسازی و...» برخورد کنند. زیرا که این حاکمیت ضدمردمی و نهادهای سرکوب و سانسور آن فاقد هر نوع کارکرد مردمی هستند و محال است که رویکردی مردمی با مردم داشته باشند.
اگر قرار باشد این حاکمیت پلید با مردم روراست باشد، بهفرض محال که بخواهد در یک زمینه با مردم شفاف باشد، باید پایههای وجودی خود یعنی دجالیت و فریب، سرکوب و سانسور و غارت و چپال را نفی کند که این امر نیز بهمعنای این است که پای سرنگونی خود را بهدست مردم، امضا کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر