۱۳۹۷ اردیبهشت ۱۶, یکشنبه

ایران -سرکوب وشکنجه واعدام :گزارش ماهانه نقض حقوق بشر در ایران







ایران -سرکوب وشکنجه واعدام :گزارش ماهانه نقض حقوق بشر در ایران

گزارش ماهانه نقض حقوق بشر در ایران


سايت حقوق بشر ايران كه توسط عده اي از فعالين حقوق بشر اداره ميشود  هر ماه گزارش جامعي از نقض حقوق بشر در ايران را منتشر ميكند ، موارد نقض حقوق بشر آوريل 2018 را جمع زده و از جمله گفته است كه اجراي 31 اعدام كه حكم۲۷ اعدام مخفیانه و تنها چهار مورد اعدام توسط رسانه های حکومتی اعلام شده است در حال حاضر بيش از ۱۷۰۶زندانی زير حكم اعدام در زندان های گوهردشت(۴۰۶نفر)، قزلحصار(۱۰۰۰ نفر)، ارومیه (۱۶۶ نفر) و زاهدان(۱۳۴ نفر) محبوس هستند که ۱۲۰ نفر از این زندانیان افراد زیر۲۵ سال می باشند.
اعدام دو نوجوان، تایید احکام شلاق برای ۵ زندانی ازجمله یک زن، قتل های خودسرانه در زندان، شلیک مستقیم نیروی های حکومتی به کولبران و کاسبکاران، سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز کارگران و سایر اقشار در شهرهای مختلف، ضرب و شتم دستفروشان بدست ماموران نیروهای انتظامی و ضرب و شتم زنان و دختران در خیابان به دست ماموران گشت ارشاد به بهانه بدحجابی نام برد. در همين گزارش وضعيت زندانيان و سركوب و قتل درزندانها را با فاكتهاي مشخص تشريح كرده است
گزارش ماهانه نقض حقوق بشر در ایران

مقدمه:
طی ماه آوریل موارد نقض حقوق بشر در ایران با ابعاد گسترده ای ادامه داشته است، منجمله می توان از اجرای ۳۱ حكم اعدام، تایید حكم اعدام دو نوجوان، تایید احکام شلاق برای ۵ زندانی ازجمله یک زن، قتل های خودسرانه در زندان، شلیک مستقیم نیروی های حکومتی به کولبران و کاسبکاران، سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز کارگران و سایر اقشار در شهرهای مختلف، ضرب و شتم دستفروشان بدست ماموران نیروهای انتظامی و ضرب و شتم زنان و دختران در خیابان به دست ماموران گشت ارشاد به بهانه بدحجابی نام برد. یکی از بارزترین نقض حقوق بشر، برخوردهای توهین آمیز ماموران نیروی انتظامی موسوم به گشت ارشاد با زنان و دختران به بهانه بدحجابی است که گاها به صورت دعوای لفظی و مواردی هم با ضرب و شتم همراه بوده است. یکی از نمونه های این برخوردهای توهین آمیز،  ضرب و شتم یک دختر جوان توسط ماموران زن و مرد گشت ارشاد تهران در روز ۲۹ فروردین بود. روز چهارشنبه ماموران گشت ارشاد تهران ، یک زن جوان را به‌رغم تأکیدات اطرافیانش در مورد ابتلای او به بیماری قلبی، به بهانه بدحجابي وحشیانه مورد حمله و ضرب و شتم قرار دادند به نحوی که بر اثر آن زن جوان بیهوش به زمین افتاد. با اینکه پخش ویدئو این صحنه در اینترنت، موجی از انزجار نسبت به نیروی انتظامی بر انگیخت، ولی مسئولین حکومتی از این اقدام غیرانسانی حمایت کردند منجمله آملی لاریجانی رييس قوه قضاييه در واکنش به این مسئله گفت: «نیروی انتظامی به هیچ عنوان نباید یک قدم هم عقب‌نشینی کند». لاریجانی تاكيد کرد: «من از برخی عقب نشینی ها تعجب می کنم… نباید اجازه داد که هرکسی در مقابل اقدامات قانونی نیروی انتظامی مقاومت کند یا مأموری را مورد اهانت قرار دهد. نیروی انتظامی به هیچ عنوان نباید یک قدم هم عقب نشینی کند».  ( خبرگزاری میزان – ۳ اردیبهشت  ۱۳۹۷)
حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران نیز با تکذیب خبر تعلیق مامور زن گشت ارشاد در حادثه حمله به این دختر گفت: «بررسی‌های تکمیلی نشان داد این مأمور هیچ قصوری نداشته است. ما با اقتدار از مأموران خود دفاع می‌کنیم.» (خبرگزاری فارس – ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷)
در ادامه این گزارش به گوشه کوچکی از سایر موارد نقض فاحش حقوق بشر توسط حکومت ایران میپردازیم.



الف)‌ اعدام:
طی ماه آوریل حکم اعدام ۳۱ زندانی به مرحله اجرا درآمده است که ۲۷ اعدام مخفیانه و تنها چهار مورد اعدام توسط رسانه های حکومتی اعلام گردید.
همچنين براساس گزارشات دريافتي در حال حاضر بيش از ۱۷۰۶ زندانی زير حكم اعدام در زندان های گوهردشت(۴۰۶نفر)، قزلحصار(۱۰۰۰ نفر)، ارومیه (۱۶۶ نفر) و زاهدان(۱۳۴ نفر) محبوس هستند که ۱۲۰ نفر از این زندانیان افراد زیر۲۵ سال می باشند.
یکی از اعدام شدگان ماه آوریل محمد صالح دولت آبادی نام داشت. وی یازده سال زیرحکم اعدام در زندان بسر می برد و از شمار هشت زندانی بود که روز ۲۹ فروردین، در زندان گوهردشت اعدام شد. وی درپرونده ای، متهم به قتل شده بود که در آن جنازه یی وجود نداشت و بعد از چند سال «مقتول » درمحله و منزل خود دیده شده بود و تعدادی از اهالی محل، این موضوع را به قاضی صادر کننده حکم، با شهادت خود اعلام کرده بودند، اما قاضی با عنوان اینکه این شهادت در زمان بازپرسی اعلام نشده، حکم اعدام را متوقف نکرد.

ب) قتل‌های خودسرانه: 
بخشی از قتل های خودسرانه طی ماه آوریل مربوط به شلیک های مستقیم ماموران حکومت به کولبران وکاسبکاران کرد و بلوچ میباشد. طبق گزارشاتی که به مانیتورینگ حقوق بشر رسیده است طی این ماه حداقل ۱۵  کولبر و کاسبکار با شلیک مستقیم نیروی انتظامی کشته شده اند.
منجمله در یک اقدام وحشیانه روز پنجشنبه ۲۳ فروردین -۱۲ آوریل ماموران نیروی انتظامی پاسگاه دلگان، به سمت یک خودرو آتش گشودند که در این جریان این تیراندازی  ۴ نفر از جمله یک کودک کشته شد، اسامی آنان مسلم بامری معروف به ریاضی ۲۷ ساله، حمزه بامری ۱۸ ساله، یعقوب بامری ۱۹ ساله و حسنا بامری کودک ۳ سال احراز شده است.


ج)‌ مرگ در حبس
در زندان های حکومت ایران فشارهای طاقت فرسایی بر کلیه زندانیان اعمال می شود که بعضا منجر به مرگ زندانیان می گردد برای مثال طی ماه آوریل۲ تن از زندانیان به دلیل شرایط بد زندان و فشارهای روحی و جسمی جان خود را از دست دادند.
– روز دوشنبه ۲۷ فروردین، یک زندانی به نام محمد بیگی ۵۰ ساله در زندان تهران بزرگ که به مدت ۴ ماه در بلاتکلیفی بسر می برد، بر اثر عدم رسیدگی های پزشکی  و خودداری از اعزام وی به بیمارستان، جان خود را از  دست داد. اوکه از بیماری ریوی رنج میبرد مستمر از مسئولین زندان می خواست تا او را به بیمارستان منتقل کنند اما مسئولین زندان بی توجه به وضعیت این زندانی، مانع اعزام وی به بیمارستان می شدند.
– صبح روز شنبه اول اردیبهشت، یک زندانی به نام محسن پرواس پس از اینکه بارها درخواست ملاقات حضوری با فرزندش که مبتلا به  سرطان بود، از سوی مسئولان زندان رد شد، در بند ۹ زندان تبریز با کشیدن نایلون زباله روی سرش، اقدام به خودکشی کرد و به زندگی خود پایان داد.
د)احكام و مجازاتهای بيرحمانه
براساس گزارشات دریافتی طی ماه آوریل، حکومت ایران اقدام به صدور حکم شلاق و حبس پنچ نفر منجمله یک زن را نموده است.

ه)بازداشت و دستگيريها: 
طی ماه آوریل شمار دستگیریها بیش از ۱۶۴۶نفر میباشد که شامل ۵۶۶ دستگیری سیاسی، ۹۰۰ دستگیری خودسرانه و بدون حکم قضایی و ۱۸۰ نفر دستگیری قومی و مذهبی میباشد.
در این ماه به دلیل فشارهای اقتصادی فزاینده بر مردم، اعتراضات مسالمت آمیز مختلفی از طرف اقشار مختلف جامعه صورت گرفت. مردم در این حرکات اعتراضی بدنبال مطالبات خود، از جمله دریافت دستمزد، حل مسئله آب  برای کشاورزی و……. بودند.  در مقابل حکومت ایران برای سرکوب این خواسته ها، بطور گسترده اقدام به بازداشت و دستگیری فعالین این اعتراضات کرد. منجمله درجریان اعتراضات مردم اهواز، نیروی انتظامی بیش از ۵۰۰ نفر از مردم را دستگیر کردند که میان دستگیرشدگان ۱۵ کودک ۱۱ تا ۱۵ ساله نیز به چشم می خورد.
همچنین روز سه شنبه ۲۸ فروردین، نیروهای اطلاعاتی در پی اعتراضات بازاریان و کسبه شهرهای مرزی کردستان از جمله مریوان، بانه، سقز، دستکم ۲۲ نفر را بازداشت کردند.
از دیگر موارد بازداشت های قابل توجه می توان به فاکت های زیر اشاره کرد:
– روز 23فروردین، یازده زن و مرد به جرم شرکت در یک مهمانی در شهر آبادان، توسط ماموران کلانتری ۱۳ قدس دستگیر شدند.
– بدنبال افزایش قیمت دلار حکومت ایران روز ۲۱ فروردین – ۱۰ آوریل  ۱۲ نفر از صرافان را بازداشت و ۱۶ صرافی را پلمپ کرد.
و) وضعیت زندانیان
طبق گزارشات دریافتی از داخل زندان های ایران، طی ماه آوریل نیز مانند ماههای گذشته فشار بر زندانیان زیاد بوده و در مقابل اعتراض و اعتصاب غذای زندانیان سیاسی ادامه داشته است. طی این ماه ۷زندانی سیاسی در اعتصاب غذا به سر می بردند. گلرخ ایرایی با بیش از 80 روز اعتصاب غذای تر و خشک، زینب جلالیان با بیش از یک سال اعتصاب دارو، سهیل عربیبا 55 روز اعتصاب غذا تر و خشک، ارژنگ داوودی زندانی سیاسی مسن و بیمار با بیش از ۶۰ روز اعتصاب غذا، حمزه درویشبیش از ۴۵ روز اعتصاب غذا، چنگیز قدم خیری بیش از ۱۰ روز و اسماعیل عبدی بیش از ۶ روز اعتصاب غذای خود را ادامه داده اند.
 شمار زندانیانی که در زندان مورد شکنجه و ضرب و شتم ماموران قرار گرفته اند در این ماه بیش از13 زندانی بوده است که شامل ۴ زندانی در زندان زاهدان، ۵  زندانی در زندان ارومیه، ۲ زندانی در زندان اهواز و۲ زندانی در زندان گوهردشت کرج  بوده اند. لازم به ذکر است که دو زندانی که در زندان گوهردشت کرج به بند زندانیان خطرناک منتقل شده بودند به دست زندانیان خطرناک و با تشویق مسئولین زندان به شدت زخمی شدند و چشم یکی از آنها با ضربه قمه کور شده است. این انتقال به دستور مدیر دفتر رئیس زندان گوهردشت «سیدحسن جعفری» صورت گرفته بود.
از دیگر برخوردهاي وحشيانه مسئولين زندان ها در ایران به موارد زیر نیز می شود اشاره کرد:
-روز ۱۰ فروردین، دو زندانی به نامهای احمد ماندگاری و احمد ملک زاده در زندان سراوان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. این دو زندانی به دلیل اعتراض به ندادن دارو و ممنوعیت مطالعه، توسط ماموران دولتی در زندان با دستبند به درب زندان بسته شدند وتا صبح مورد شکنجه قرار گرفتند.
– روز دوشنبه ۱۴ فروردین، یک زندانی به نام مهدی نارویی پس از اعتراض به مخالفت قاضی ناظر زندان به صدور حکم مرخصی وی، توسط محمدعلی علیزاده رئیس اندرزگاه  مورد ضرب و شتم قرار گرفت و انگشت دست راست وی شکسته و سر وصورت وی نیز آسیب دید.
– روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، ماموران وزارت اطلاعات اهواز، زیرشکنجه دنده های شهروند بازداشت شده سجاد سواری را در بازداشتگاه شکستند.
– روز ۱۶ فروردین، ماموران زندان، موی سر زندانی سیاسی سهیل عربی را از ته تراشیدند. هچنین به دلیل نداشتن آب گرم و امکان حمام، بدن سهیل شپش گذاشته است. وی از تماس با خانواده و گرفتن پول ازخانواده اش جهت خرید مواد خوراکی محروم است. همچنین به خواسته ماموران زندان در هواخوری سه تن از زندانیان خطرناک  سهیل را مورد ضرب وشتم قرار دادند و باعث مجروح شدن و ورم کردن آرنج دست وی شدند. لازم به ذکر است سهیل عربی روز ۲۹ اسفند۹۶، بعد از ۵۵ روز اعتصاب غذا تر و ۱۵ روز اعتصاب غذای خشک به درخواست مادرش و سایر مادران به اعتصاب خود پایان داد.
– سعید فاخرنسب فعال مدنی و فرهنگی عرب که روز۳۰فروردین،  پس از بازرسی منزل و ضبط اموال توسط ماموران اطلاعات دستگیر شده بود، روز ۶ اردیبهشت، درزندان به دلیل فشارهای ناشی از شکنجه دچار سکته قلبی شد و به بیمارستان نظامی بقایی وابسته به سپاه منتقل گردید. وی ۷ اردیبهشت، با قرار وثیقه ۵۰۰میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

ز) وضعیت زندانها:
در این قسمت گزارشی بسیار کوتاه از وضعیت غیراستاندارد و شرایط بسیار سخت در دو زندان از زندان های ایران آورده شده است. وضعیت غیر انسانی در این دو زندان، گوشه ای بسیار کوچک از فاجعه انسانی است که در همه زندان های حکومت ایران، بر زندانیان اعمال می شود.
گزارشی از وضعیت نامناسب قرنطینه زندان امیرآباد گرگان:
قرنطینه زندان امیرآباد گرگان شامل ۲۰ اتاق، فاقد درب می باشد. در هر یک از اتاق‌ها ۴ تخت دوطبقه قرار دارد. دراین قسمت از زندان آب آشامیدنی زندانیان از آب چاه و بدون تصفیه تهیه میشود و این مسئله موجب بروز امراض  مختلف گوارشی و کلیوی درمیان زندانیان شده است. بهداری قرنطینه فاقد پزشک مجرب است و بعضا با تجویز داروهای اشتباه  برای بیماران، زندانی بیمار دچار مشکلات زیادی شده است. در قرنطینه تنها ۲ دوش برای استفاده زندانیان وجود دارد و آب گرم نیز قطع است. قرنطینه  فاقد آشپزخانه و یخچال است و غذای زندانیان از کیفیت بسیار پایین برخوردار است. سیستم تهویه هوا در قرنطینه این زندان خراب است  و زندانیان هوای پر از گرد و خاک را استنشاق میکنند. این وضعیت در حالی است که مسئولان این قرنطینه با زندانیان بسیار خشن رفتار می کنند و مستمرا اقدام به ضرب و شتم زندانیان می کنند.
وضعیت زندان زاهدان:
بیش از۶۰۰  زندانی در بند هشت زندان زاهدان محروم از تغذیه مناسب، رسیدگی های پزشکی، تهویه و هوای مناسب و مرخصی نگهداری می شوند. تعداد تخت در  این زندان به میزان دو سوم جمعیت زندانیان می باشد. در هر اتاق به جای ۱۱زندانی ۲۵ نفر زندانی نگهداری میشود و زندانیان زیادی از داشتن تخت محروم هستند و به ناچار « کف خواب» هستند. قیمت هر قرص نان در این زندان سه هزار تومان میباشد و هر قرص نان بین ۶ نفر تقسیم می شود. با توجه به گرمای شدید و  عدم وجود سیستم های سرمایشی، یخچال و آب سردکن و سیستم تهویه، بخصوص با شروع فصل گرما، شرایط برای زندانیان طاقت فرسا شده است.

ح) سرکوب اقلیتها:
در ماه آوریل نیز مانند ماههای گذشته سرکوب اقلیتهای مختلف در ایران ادامه داشته است. فشار بر بهاییان و دراویش از نمونه بارز اقدامات سرکوبگرانه حکومت ایران است. ظریف وزیر خارجه ایران در یک مصاحبه  ۲۵ آوريل گفت: « بهائیت جرم نیست. ما بهایی را به عنوان یک دین به رسمیت نمی شناسیم. اما این یک عقیده است.کسی می تواند اگنوستیک( ندانم گرا) باشد کسی می تواند اتئیست باشد ما نمی رویم او را به خاطر اتئیست بودن به زندان بیاندازیم این تفاوتی است که باید قائل شوید اما بهایی بودن کسی را درمقابل جرمی که هر شخص ممکن است مرتکب شوند ایمن نمی‌کند».
 اما عليرغم اين موضع گيري جهاني كه وزير خارجه ايران در یک مصاحبه داشته است، طی ماه آوریل دستگیری و اذیت و آزار بهائیان همچنان ادامه داشت. برای نمونه می توان از دستگیری میترا بدرنژاد، ، صدور حکم ۱۰ سال زندان برای نعمت الله و نازنین بنگاله پدر و دختر بهایی، اخراج  آرش رضویان دانشجوی فیزیک گیلان از دانشگاه  و صدور حکم هفت سال زندان برای فرحناز میثاقیان به علت  بهایی بودن، نام برد.
همچنین طی ماه آوریل فشار بر دراویش گنابادی نیز ادامه داشته است. برای نمونه می توان به  ۱۱ زن  از دراويش گنابادي اشاره کرد که در جريان اعتراضات اسفند سال گذشته دراويش،  بازداشت شده و تاکنون در وضعیت بسیار بد در زندان بدنام قرچک ورامین نگهداری می شوند. آنها گفته‌اند که هنگام بازداشت  با بازجویی‌های رعب‌آور، فحاشی با صدای بلند و بازرسی‌های بدنی تعرض‌آمیز توسط ماموران مواجه بوده اند. برای نمونه شکوفه یداللهی از دراویش گنابادی زندانی در زندان قرچک در پی ضربات وارد شده در حین دستگیری و زیر شکنجه، حس بویایی خود را از دست داده است و نیاز به درمان فوری دارد. اما وي را به دليل اينكه مادر سه زنداني گنابادي امیر ، پوریا و کسری نوری  میباشد در بازداشت نگه داشته اند.
لازم به یادآوری است که عفو بین الملل با صدور بیانیه ای خواهان اقدام فوری در خصوص بازداشت خودسرانه و رفتار بیرحمانه و غیرانسانی با ۱۱ زن بازداشت شده از دراویش گنابادی شده است.

ط) نقض حقوق پایه
– حکومت ایران در ماه آوریل جهت محدود کردن دسترسی مردم به ویژه جوانان به اینترنت و فیلترینگ محیط های اجتماعی کرده است. روز ۳۰ آوریل بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران ضمن صدور دستور مسدود سازی پیام رسان تلگرام اعلام کرد  صدور دستور قضایی فیلترینگ تلگرام به دلیل «فعالیت‌های غیرقانونی» از طریق آن و «شکایت‌های متعدد علیه شبکه اجتماعی تلگرام» صورت گرفته است.(خبرگزاری میزان – ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷)
گفتنی است که طی هفته‌های اخیر چند پیام‌رسان داخلی، از جمله «سروش» از سوی دستگاه‌های حکومتی به شهروندان معرفی شده‌اند تا جایگزین تلگرام شوند اما شهروندان به دلیل نگرانی از نقض حریم شخصی خود توسط حکومت، استقبال چندانی از پیام‌رسان‌های داخلی نکرده اند.
– همچنین در این ماه دستفروشان از بدرفتاری و توهین های ماموران شهرداری در امان نبودند و در شهرهای  مختلف مورد ضرب و شتم ماموران شهرداری بودند. ازجمله می توان به  رفتار غیر انسانی ماموران شهرداری با یک خانم  دستفروش در تنکابن، ضرب و شتم یک دستفروش سالخورده در ارومیه ، ضرب و شتم و زخمی کردن یک  کودک دستفروش در تهران نام برد.
روز ۲۹ فروردین –  ۱۸ آوریل ماموران شهرداری یزد در یک اقدام ضد انسانی سرمایه مختصر یک  پیرمرد کاهو فورش را از وی گرفتند.
روز چهارشنبه ۲۹ فروردین –  ۱۸ آوریل در منطقه ۱۹ تهران، مامورین شهرداری، هندوانه های یک میوه فروش را بهم ریخته و او را به طور وحشیانه کتک زده و با چاقو زخمی کردند.
روز۶ اردیبهشت – ۲۷ آوریل در استان خوزستان، فردی که موتورش را کلانتری توقیف کرده بود دراعتراض به این اقدام کلانتری بر سر روی خود بنزین ریخت و خود سوزی کرد. خبرگزاری رکنا – ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷


تهران #قیام_دیماه#اعتصاب #تظاهرات_سراسری #قیام سراسری  #اتحاد #آزادی#ما براندازیم  #آ#ايران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر