۱۳۹۶ اسفند ۲۸, دوشنبه

وحشت باندهای حکومتی از موج جدید تغییرات در آمریکا




وحشت باندهای حکومتی از موج جدید تغییرات در آمریکا

 
با تشکیل جلسه  کمیته مشترک برجام در وین و با پیشنهاد تحریمهای جدید اروپا علیه رژیم برای حفظ برجام، دوباره تحولات مربوط به برجام شتاب گرفته است. برآیند این تحولات فشار مضاعف بر رژیم برای تن‌دادن به جام‌زهر و جام‌زهر منطقه‌یی است.
 
آنچه به واکنشهای رسمی رژیم برمی‌گردد بیشتر به بهت‌زدگی می‌ماند. مثلاًًً عراقچی مهمترین نکته‌یی که در خصوص اجلاس اخیر وین گفت این بود: «برخی از اعضای گروه پنج به‌علاوه یک، مانند روسیه و چین، معمولاً با مواضع ایران در خصوص نقض برجام از سوی آمریکا هم‌عقیده‌اند، ولی برخی دیگر از اعضای گروه پنج به‌علاوه یک، هر چند اذعان دارند که آمریکا به تعهدات خود بر اساس برجام پایبند نیست، تا حدی از گفتنِ علنیِ این مطلب [علیه آمریکا] ابا دارند متأسفانه آمریکا کماکان بر شرکتها و بانکهای اروپایی و سایر کشورها فشار می‌آورد و فضای تهدید و ارعاب ایجاد می‌کند تا آنان را از انجام دادن هر گونه تجارت، تعامل اقتصادی یا داد و ستد بانکی با ایران بازدارد». (تلویزیون رژیم - 25اسفند ۹۶).
 
غیر از این حرفهای عراقچی به‌عنوان یک مقام مسئول دولتی، سایر مقامات رژیم از خود خامنه‌ای تا روحانی در سکوتند. اما تا بخواهیم هوچی‌ها و بوقچی‌های نظام صدایشان بلند است. این بار اما برای ابراز وحشت از پیامدهای تحولات اخیر در ساختار سیاست خارجی آمریکا. مثلاًًً آخوند احمد خاتمی در روز ۲۵اسفند گفت:‌ «با روی کار آمدن وزیر امور خارجه ضدایرانی آمریکا توسط ترامپ توطئه‌های جدیدی علیه ایران آغاز شد که پس از برجام موضوع قدرت موشکی ایران مطرح شد. آمریکا می‌خواهد که ایران موشک دوربرد با برد 2هزار کیلومتری نداشته باشد. برای آمریکا مسأله فلسطین و‌ حزب‌الله مهم است و گفته‌اند اگر ایران کوتاه بیاید روابط عادی می‌شود. آمریکا می‌خواهد ایران مانعی در مسیر تشکیل خاورمیانه جدید نبوده و در لبنان، عراق و سوریه تاثیرگذار نباشد. باید توجه داشته باشیم که مسیری که دشمنان در آن حرکت می‌کنند، براندازی است».
 
آخوند آل هاشم گماشته خامنه‌ای در نمایش جمعه تبریز در ۲۵اسفند گفت: «برکناری تیلرسون برای فشار بیشتر به ایران است. برکناری رکس تیلرسون به‌دلیل اختلاف شدید با ترامپ قابل پیش‌بینی بود و تحقق آن در آستانه فرارسیدن زمان خروج ترامپ از برجام غیرمنتظره نبود».
 
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع هم در روز 25اسفند تحولات آمریکا را به «آغاز موج جدیدی از مواضع ضدایرانی ایالات متحده» تعبیر کرد و افزود: »اقدام کمیته مذکور در کنار تغییر وزیر امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد موج جدیدی از مواضع ضدایرانی آمریکاییها شروع شده و قصد دارند برای خروج از برجام طی ماههای آینده مقدمه‌چینی کنند. باید اذعان کرد که طرح تحریمی مذکور نوزدهمین تحریم برخلاف برجام و علیه کشورمان محسوب می‌شود که از سوی ایالات متحده آمریکا صورت گرفته است».
 
جالب است که کیهان خامنه‌ای که کارش دود و دمهای ضداستکباری برای روحیه دادن به مزدوران درون‌مرزی و برون‌مرزی نظام است از این ابراز وحشت در امان نمانده و در روز 26اسفند در یادداشت روز خود ناگزیر از یک فقره عقب‌نشینی از ادعاهای قبلی باند ولی‌فقیه ارتجاع شده و نوشته است: «این نکته را هم باید در نظر گرفت که منسجم‌تر شدن تیم تصمیم‌گیری دونالد ترامپ قاعدتاً سرعت اقدامات آن را افزایش می‌دهد و فاصله تصمیم و اقدام را بیش از این کاهش می‌دهد... همه می‌دانند که ما تهدیدکننده امنیت ملی آمریکا نیستیم و از هیچ اقدام نظامی علیه آمریکا حمایت نکرده‌ایم».
 
این ابراز وحشت در ارگان متحد قدیمی علی خامنه‌ای، یعنی باند فاشیستی مؤتلفه هم راه یافته و نوشته است: «آمریکا سعی خواهد کرد در حوزه‌های مختلف علیه جمهوری اسلامی اقدام کند. ویژگی اصلی این اقدامات، فعال‌سازی همه ظرفیتهای اعمال فشار علیه ایران خواهد بود. این ظرفیتها از حوزه سیاست و اقتصاد فراتر خواهد رفت و حوزه اجتماع و امنیت را نیز دربرخواهد گرفت». (رسالت - 26اسفند)
 
روزنامه‌ حکومتی آرمان همسو با باند حسن روحانی این ابراز وحشت را بارزتر بیان کرده و نوشته است: «سمت‌وسوی حرکت دولت ترامپ در ایجاد برخورد با تهران و تغییر مسیر از فاز تغییر رفتار دولت ایران به تغییر حاکمیت ایران خواهد بود».
 
چگونگی چشم‌انداز تغییر حاکمیت رژیم ایران:
چگونگی چشم‌انداز این تغییر را رسانه‌های حکومتی تلاش کرده‌اند در محدوده «دخالتهای استکباری» در «نظام جمهوری اسلامی» وانمود کنند. اما برخی رسانه‌های حکومتی به‌صورت مبهم به سخنان رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، مریم رجوی در جریان جشن نوروزی در سنای آمریکا تحت عنوان «قیام ایران و وظایف جامعه جهانی» اشاره کرده‌اند. در این سخنرانی که به‌صورت زنده در مراسم نوروزی سنای آمریکا پخش شد رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران با اشاره به قیام اخیر مردم ایران، چشم‌انداز سرنگونی را ترسیم کرد و گفت: »این قیام نشان می‌دهد که آخوندها در محاصره مردمی هستند که سرنگونی رژیم را می‌خواهند. قیام نشان داد که همه جناح‌های درون رژیم از نظر مردم رد شده و مردم ایران مصمم‌اند که تمامیت رژیم را سرنگون کنند» (سایت مریم رجوی – 25اسفند). مریم رجوی در ادامه صحبتهایش یک ویژگی مهم قیام را برخورداری از سازمانیافتگی و نقشکانونهای شورشی برشمرد.
 
حضور آلترناتیو قدرتمند شورای ملی مقاومت و چشم‌انداز روشن سرنگونی رژیم همزمان با تحولات در ساختار سیاست خارجی آمریکا، به‌مثابه معین‌عمل جدی در تشدید مخاصمات درونی رژیم، شکافهای رأس حاکمیت را چنان بارز کرده است که یک روزنامه همسو با باند روحانی پیامدهای این تغییرات را تماماً به گردن باند رقیب انداخته و نوشته است: «معلوم نیست تغییرات و تحولات ضدایرانی در کابینه ترامپ چقدر اثر سوء بر عملکرد دولت دارد و آیا بیش از این هژمونی ناشی از برجام را در ایران و جهان تضعیف خواهد کرد. ناگفته پیداست که در این منازعه حسن روحانی به‌دلیل جایگاهش در مسائل جهانی و منطقه‌یی دست بالا را ندارد و به‌یقین ابتکارعمل در دست او نیست.
 
اگر چه همگان حتی مخالفان دولت هم می‌دانند که سیاست داخلی و جهانی ایران، سیاستی به‌غایت پیچیده و دشوار است و آنچه این پیچیدگی را دوچندان می‌کند، اثرگذاری افرادی است که هیچ‌گونه سمت‌ دولتی، رسمی و دیپلوماتیک در سیاست ایران ندارند، اما به دلایل متعدد از اثرگذاری ویژه‌یی برخوردارند. این بغرنج‌ترین عارضه سیاست‌ورزی در ۴دهه گذشته ایران است که بسیاری را از پا درآورده». (روزنامه‌ حکومتی شرق – 26اسفند).
 
آنچه که از میان این جدالها دیده می‌شود این است کهظاهراً تمامی باندها دیگر روی موضوع «از پا درآمدن» اتفاق‌نظر دارند، اختلافی اگر هست روی زمان آن است. از همین رو تحولات سیاسی آمریکا برای کیهان خامنه‌ای این قدر پررنگ می‌شود که نوشته است: »منسجم‌تر شدن تیم تصمیم‌گیری دونالد ترامپ قاعدتاً سرعت اقدامات آن را افزایش می‌دهد و فاصله تصمیم و اقدام را بیش از این کاهش می‌دهد».
 
به نظر می‌رسد این تلاشها برای پررنگ کردن نقش عنصر خارجی در تحولات آتی رژیم، یک خط است تا نقش عنصر داخلی که همان اپوزیسیون اصلی نظام باشد را بی‌رنگ کند. همان که سر بزنگاه قیام ایران خود ولی‌فقیه ارتجاع به صحنه آمد و گفت اینها بودند که در صحنه عمل حضور داشتند و از مدتها قبل سازماندهی کرده بودند. از طرف دیگر برخی از محافل درون رژیم هم با عینک تغییر تعادل‌قوا به سود مقاومت ایران به تحولات در ساختار سیاسی آمریکا توجه می‌کنند. از جمله سایت دیپلوماسی ایرانی مدتی قبل نوشت: «جولیانی، بولتون، لوپز و گینگریچ همه از مریم رجوی ستایش کرده‌اند و ایالات متحده را به تغییر رژیم در تهران تشویق می‌کنند و سازمان مجاهدین خلق را یک دولت مشروع ایرانی در تبعید می‌دانند».
 


#ایران #تهران #قیام_دیماه#اعتصاب #تظاهرات_سراسری #قیام سراسری  #اتحاد #آزادی#ما براندازیم #نوروز مبارک . به پیشواز #نوروزمی رویم #آ#ايران    

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر