۱۳۹۶ بهمن ۲۳, دوشنبه

توفان انقلاب، دزدان انقلاب (گفتگو با محمدعلی توحیدی)





توفان انقلاب، دزدان انقلاب (گفتگو با محمدعلی توحیدی)



سوال: در شروع گفتگوی این هفته، قسمتی از سخنان خامنه‌ای را بشنویم و بعد من سوالم را مطرح می‌کنم.
تلویزیون رژیم، خامنه‌ای: «۳۹سال از انقلاب می‌گذرد. وارد چهلمین سال می‌شویم. این خیلی حادثة‌ مهمی است. البته دشمن به همین نکته مخالف است. دشمن یعنی چه؟ یعنی آن که از انقلاب آسیب دیده است. در رأسشان آمریکا است و بعضی کشورهای اروپایی مثل انگلیس و غیره...این‌ها دشمن‌اند. هدف دشمن این است که از این استمرار و استقامت جلوگیری کند. انواع و اقسام تلاشها را هم دارند برای همین می‌کنند. از هر وسیله‌یی هم که بتوانند، استفاده می‌کنند. از متفکرنماها؛ بعضی هستند متفکرنما هستند و می‌نشینند فکر ارائه می‌دهند که با پایه‌های انقلاب مخالف‌اند».
 آقای توحیدی! در مورد حرف‌های خامنه‌ای سؤال مشخصی داریم. در ادامه بحث قسمت‌های دیگری را هم می‌شنویم. در مورد کلیت حرف‌های خامنه‌ای در ۱۹بهمن نظرتان چیست؟
محمدعلی توحیدی: خامنه‌ای به متفکرینی اشاره کرد که راجع به قیام دی ماه تحلیل و تفسیر می‌کنند. این شامل حتی خود رژیمی‌ها، یعنی نظریه‌پردازان رژیم  در هر دو جناح می‌شود. حتی علم‌الهدی که امروز در نماز جمعه  حرف می‌زد. در تمام این تفسیر و تحلیل‌ها  یک‌سری نقاط مشترک است.  یکی این است که اگر در قیام و انقلاب سال۵۷ مردم  به انقلاب ۲۲بهمن، به خمینی و آخوندها اعتماد کردند، در قیام دی ماه ۹۶ بالکل این را پس گرفتند. یعنی ورق برگشت.
 
سوال: به چه صورتی؟
محمدعلی توحیدی: به‌صورت قیامی که از دل جامعه جوشید و  همه بر سر آن اتفاق‌نظر دارند. همین علم‌الهدی می‌گفت مردم ناامیدند. یعنی قطع امید کردند.
   حالا به سؤال شما سر حرف‌های خامنه‌ای برگردیم  که برای نیروی هوایی به‌مناسبت ۱۹بهمن ۵۷که همافران پیوسته بودند، صحبت می‌کرد. جالب بود که تمام این سخنرانی، صورت مساله‌اش قیام دیماه  و ترس خامنه‌ای از این قیام بود. دیگر از ۲۲بهمن خبری نبود که چه بود و چه شد. تمام تلاشش این بود که بگوید آن انقلاب این‌طوری بود، آن‌طوری بود. تمام سرمایه‌گذاری‌اش دربارهٴ ۲۲  بهمن هم طوری بود که پاسخی به این مسأله بدهد. کلاً معادله چرخیده بود که اگر بخواهم به کلیت سخنرانی‌اش جواب بدهم، باید گفت آیینه‌یی از یک عکس‌العمل ناگزیر در برابر قیام مردم ایران در دی ۹۶بود. نشان می‌داد که دزدان انقلاب چگونه در مقابل توفان انقلاب دچار هزیمت شدند و صورت مسأله‌یی ندارند جز این‌که چه بکنند در قبال ملتی که آنها را نمی‌خواهد و می‌گوید بروید گورتان را گم کنید!
 
سوال: سؤال مشخص من در مورد حرف‌های خامنه‌ای است که شنیدیم. می‌گوید آن انقلاب توفانی که در دی ماه به‌پا شد، کار خارجی‌هاست؛ کار آمریکا و انگلیس و... همین‌طور اسم می‌شمارد. به نظر شما این ادعا برای عوامل رژیم چقدر می‌تواند معتبر باشد؟
محمدعلی توحیدی: قطعاً این حرف‌ها را برای عوامل رژیم می‌زند. در این شکی نیست که این روزها مخاطب صحبتهای خامنه‌ای  برای عوامل رژیم است. به همین خاطر هم این‌قدر مهمل می‌گوید؛ چون کسی که در خارج از دستگاه خودش  باور نمی‌کند؛ حتی جناح‌های مسأله‌دارشان. من فکر می‌کنم آن‌قدر  این حرفش مهمل بود که همان کسانی که پای منبرش نشسته بودند، آنها هم به ریشش می‌خندند.
    یکی دیگر از  نقاط مشترکی که هست و همه روی آن بر سر قیام دی ماه اتفاق‌نظر دارند ـ با همه دیدگاهها و نظرات مختلف ـ این است که این قیام  یک خروش و جوششی از دل جامعهٴ ایران بود؛ از دل مردم ایران. صحبت از وجود پای خارجی در این قیام و انقلاب کردن، بسیار بسیار مهمل است! این ویژگی بارز  و برجسته‌اش بود که نه تنها وجود پای خارجی را در چنین خیزشی در سراسر کشور رد می‌کند، که اتفاقاً در بیش از ۱۴۲شهر و سراسر ایران رژیم را آن‌طور غافلگیر کرد. حتی جناح‌های رژیم، حاشیه‌های رژیم و نیز آن‌هایی که گاهی خود را قاطی این چیزها می‌کنند، اذعان دارند که در این ماجرا هیچ‌کاره بودند. همان شعار معروف «اصلاح‌طلب، اصول‌گرا ـ دیگه تمومه ماجرا» از دل همین قیام بیرون آمد. بنابراین حرفش بسیار مهمل است. حتماً آن‌هایی که پای منبرشنشستند، باور نمی‌کنند.
سوال: در ارتباط با سؤال بعدی، قطعه‌یی از سخنان خامنه‌ای در یک ماه قبل از سخنرانی اخیرش را می‌شنویم، بعد من سوالم را مطرح می‌کنم.
تلویزیون رژیم، خامنه‌ای: «من عرض کنم خدمت شما که یک مثلثی در این قضایا فعال بوده است. مال امروز و دیروز هم نیست. این سازماندهی شده بوده است. نقشه مال آمریکا و عوامل صهیونیستی است. پول مال یکی از دولتهای خرپول اطراف خلیج‌فارس است. این کارها خرج دارد؛ باید پول بدهند. آمریکایی‌ها که وقتی این‌ها هستند، حاضر نیستند پول خرج کنند. پول را این‌ها دادند. این دوتا ضلع. ضلع سوم هم پادویی‌اش است که مربوط به سازمان منافقین بود. سازمان آدم‌کش منافقین. پادو آنها بودند. از ماه‌ها قبل این‌ها آماده بودند. خود رسانه‌های منافقین این روزها اعتراف کردند که ما از چند ماه قبل در ارتباط با آمریکایی‌ها بودیم. از چند ماه قبل نسبت به این قضیه پادویی کنند، سازماندهی کنند، بروند این و آن را ببینند. کسانی را در داخل نشان کنند، پیدا کنند که به‌شان کمک کنند. بیایند به مردم فراخوان بدهند ـ فراخوان را هم آنها دادند ـ. شعار «نه به گرانی» بگذارند. این شعاری است که همه خوششان می‌آید. با این شعار، عده‌یی را جذب کنند بعد خودشان بیایند وسط و اهداف شومشان را پیاده کنند و مردم را هم دنبال خودشان بکشند. هدف این بود».
 
 خامنه‌ای در ۱۹دی از یک مثلث صحبت کرد. البته در همان سخنرانی اعتراف کرد به اعتراض مردم و غارت‌شدگان و بعد هم به‌طور خاص گفت که من هم در این مورد مسئولم. اما یک ماه بعد یعنی همین پنجشنبه در صحبتهایی که می‌کند، می‌گوید که کارگزاران، عوامل این مسأله بودند. این قسمت را هم ببینیم، بعد من سؤال را مشخص‌تر مطرح می‌کنم.
تلویزیون رژیم، خامنه‌ای: «چند سال پیش عرض کردم که فساد مثل اژدهای هفت سر افسانه‌ها است. در افسانه‌ها وقتی یک سر اژدهای هفت سر را می‌زنید، با شش سر دیگر حرکت می‌کند. از بین بردنش آسان نیست. فساد اینجوری است. برخورد و زورآزمایی با کسانی که درون جامعه از فساد منتفع هستند، کار بسیار سخت و مشکلی است. اگر چنان‌چه در کارگزاران حکومتی خدای نکرده ظلم و فسادی باشد، برخوردها  باید جدی‌تر و با شدت عمل بیشتری باشد. این را همه‌ مدیران دستگاههای مختلف کشور باید مورد توجه‌شان باشد. از ظلم نگذرند».
 
خامنه‌ای روی مسئولیت کارگزاران رژیم تأکید می‌کند که باید جدا دنبال شود. آیا این یک نمایش نیست که آبی روی آتش فساد حکومتی بریزد؟ مثلاًًًً  برای این‌که خودش را در ببرد، یک عده‌یی را در این مانور نمایشی دم تیغ بدهد؟
محمدعلی توحیدی: خیلی بعید است که بتواند کاری در این زمینه بکند. شما یادآوری کردید که آن دفعه در واقع معکوس این را هم گفت. گفت که من نمی‌گویم باید این دنبال بشود، بلکه خودم مسئولم. این دفعه آمد به این  شکل گفت؛ ولی درعین‌حال، اذعان به عمق و شدت نارضایتی‌ها در جامعه از زبان خودش است. این‌که فساد در این رژیم، «اژدهای هفت سر»ی است که یک سرش را هم که می‌زنند با  ۶سر دیگر حرکت می‌کند!
من خیلی بعید می‌دانم. خامنه‌ای نه می‌خواهد نه می‌تواند به دست به کاری بزند. شما می‌گویید پس چرا این حرف‌هارا می‌زند؟ می‌گویم  این از آن حقایقی‌ست که از پیامدهای قیام دی ماه است. به قول لوموند: «اردوی ترس را تغییر داده است».
الآن مثل یک ترجیع‌بند ثابتی شده که از روحانی گرفته تا خود خامنه‌ای و تا بقیه‌شان، می‌گویند بله، اعتراضات هست. بله، اشکال هست. یکی می‌گوید صدای انقلاب را شنیدیم. یکی می‌گوید هنوز نشنیدیم. یکی می‌گوید بهتر است بشنویم.
در حاکمیت ولایت فقیه و رژیم آخوندی، هم به‌دلایل ماهوی و هم به‌دلایل مشخص اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که در این رژیم وجود دارد، دیگر میدانی برای مانور نیست. این فقط نشانه‌یی است که  این دزدان انقلاب در مقابل  توفان انقلاب پا به هزیمت گذاشته‌اند. در کلیت، در چنین وضعیتی می‌شود تعریف کرد: هزیمت دزدان انقلاب در مقابل امواج و توفان انقلاب.
 
سوال: آخرین سؤال من در مورد این صحبت خامنه‌ای است که گفت نمایش‌های فرمایشی ۲۲بهمن، بسیار تماشایی خواهد بود. آیا این نمایش‌های فرمایشی می‌تواند مشکلی از خامنه‌ای حل کند؟
محمدعلی توحیدی: اتفاقاً معادلهٴ اصلی چرخیده است. مردم رویگردان از رژیمی هستند که به انقلابشان و میهنشان خیانت کرده است. این پیام خیلی رسا بود؛ خیلی گویا بود. همه به آن اذعان دارند؛ از خود رژیم تا بقیه. در چنین شرایطی من فکر می‌کنم برای خامنه‌ای و برای رژیم آخوندی، بهتر است هم کلمه انقلاب، هم کلمه انتخابات، هم کلمه  حتی اصلاحات را کنار بگذارد؛ چون به هر شکلی و به  هر صورت فرمایشی یا نمایشی سراغ این‌ها برود، بر سرش خراب می‌شود و از این بازی‌ها طرفی نمی‌بندد؛ مگر گورش را از ایران گم کند برود  به جهنم و یک خلافت داعشی ـ که خودش هم پدرخوانده داعش است ـ  اعلام کند که نه اسمی از انقلاب بر آن باشد و نه اسمی از انتخابات.  شاید این برایش یک راه‌حلی بشود که با ماهیت خودش یگانه باشد. به نظر من واقعیت امر این است.
شعار خیلی زیبایی را مشهدی‌ها ـ همشهریهای من ـ  می‌گفتند که «ما از مشهد نمی‌ریم ـ مشهد رو پس می‌گیریم». این را خطاب به علم‌الهدی‌خان و خلیفه و والی منصوب شده از طرف خامنه‌ای در مشهد می‌گفتند که  گاهی وقتها از این حرف‌ها می‌زد. می‌گفت اسم ابومسلم را بگذارید کنار، این‌جا مشهد است!  بچه‌های مشهد هم می‌گفتند «ما از مشهد نمی‌ریم ـ مشهد رو پس می‌گیریم».  البته در سراسر ایران هم می‌گفتند «ایران رو پس می‌گیریم از شما».
 مردم ایران انقلاب را از این‌ها پس گرفتند؛ از این‌ها، از دزدان انقلاب. شعر یا ترانه یا سرود زیبایی بود که «می‌کشیم از دهن گرگ برون /  انقلابی که به سرقت بردند». حداقل حرمت و اسم و کلمه انقلاب را از دهانشان بیرون کشیدند. فکر نمی‌کنم از ۲۲بهمن که از بازیهای فرمایشی و بسیج‌های نمایشی است، آبی برایشان گرم شود. خیلی بعید است. شورای تبلیغات اسلامی خودشان گفت که قیام آفرینان بیش از ۶۰نقطه دفاتر این شوراها را  به آتش کشیدند. تماشایی‌ترین صحنه، سخنرانی خود خامنه‌ای است که نشان می‌دهد اوضاع رژیم از چه قرار است.

مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady ووبلاک انجمن نجات ایران   دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر