۱۳۹۶ بهمن ۲۱, شنبه

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه 21بهمن ماه


مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه 21بهمن ماه
 
روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه 21بهمن نیمه تعطیل بودند. آن بخش که تعطیل نکرده‌اند تیتر اصلی خود را به اظهارات خامنه‌ای در دیدار با پرسنل نیروی هوایی اختصاص داده‌اند. جمله خامنه‌ای برای دور زدن شعار اصلی قیام ایران مبنی بر نفی نظام ولایت که حرف اصلی مردم شکایت از فساد است تیتر انتخابی اکثر این روزنامه‌ها شده است. موضوع سایر عنوانها دعوت به وحدت و شرکت در راهپیمایی است. اما در کنار این روضه‌های وحدت تیترهای بسیاری دیده می‌شوند که حاکی از بالا گرفتن آتش تخاصم بین باندهاست:
آرمان: فاصله جوانان و مسئولان را پر کنید
آرمان: موسوی خوئینی ها: صدای مردم را نمی‌خواهید بشنوید
آفتاب یزد: معاون پارلمانی شهرداری: مردم از مدیران شومن خسته شده‌اند
اعتماد: از: محمد موسوی خوئینیها به: احمد جنتی: نمی‌خواهید صدای مردم را بشنوید
شرق: علی لاریجانی: برخی متخصص اختلاف افکنی هستند
تیترهای مربوط به رو کردن غارت و چپاول در جنگ باندی موضوع دیگری است که در صفحات اول روزنامه‌ها دیده می‌شود:
آفتاب یزد: بررسی اوضاع مه آلود تنها بیمه دولتی کشور؛ تحقیق و تفحص از بیمه ایران به کجا رسید؟
آفتاب یزد: ردیفهای عجیب و غریب در لایحه بودجه شهرداری تهران، ۴۵میلیارد تومان پاداش اتفاقی! رسولی: برای کمک به فقراست – خدا کرمی: منتظر باشید
آرمان: جلودارزاده گفت: انتقاد را از خودمان در درون اردوگاه اصلاح‌طلبی باید شروع کنیم، برخی با لیست اصلاحات وارد مجلس و شوراها شدند، اما آمدند در فضای بخور بخور و جایگزین کردن کس و کارشان در جاهای مختلف.
اذعان به ناکارآمدی نظام در طول نزدیک به ۴دهه، همراه با ابراز نگرانی از تمام شدن عمر نظام،  مقدمه التماس روزنامه‌های هردو باند برای شرکت در راهپیمایی شده است:
ابتکار: سرمقاله: ضرورت بازشناسی خطاهای گذشته
 امروز از فضا دور شده‌ایم. برای بازیابی آن وضعیت، بازشناسی خطاهای چهار دهه گذشته ضرورت دارد. دهه پنجم انقلاب با همه تحولاتی که پیش رو داریم اجازه این میزان خطا را دیگر نمی‌دهد.... اگر خطاهای خود را بازخوانی نکنیم و نگاه انتقادی به تاریخ و کارنامه خود نیفکنیم محکوم به تکرار آن خطاها خواهیم بود. البته دهه پیش رو دیگر به ما اجازه تکرار آن خطاها را نمی‌دهد
اعتماد: افراد تعیین‌کننده عرصه سیاست و بازیگران سیاسی صرفاً نباید به این اکتفا کنند که دیگران را مورد نقد قرار دهند. جایگاههای اثرگذار باید نقد را از خود شروع کنند. در حوزه‌هایی که صدای اعتراض مردم را نشنیده‌اند و به افکار عمومی توجه نکرده‌اند، به نقد درونی بپردازند. مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم باید شنیده شود. امروز بسیار اهمیت دارد که صدای مردم در عرصه حاکمیت شنیده شود. بخش‌هایی از حاکمیت با ناکارآمدی‌هایی در سه قوه روبه‌رو است. در عین‌حال هر یک از این بخش‌های مؤثر باید نیم نگاهی به‌عملکرد خود داشته و تنها از موضع بالا دیگران را توصیه به نقدپذیری نکنند.
کیهان: حسین شریعتمداری: نباید در مقابل تحولات بی‌تفاوت بود و نباید اجازه داد که دشمنان بیرونی و برخی از دنباله‌های داخلی آنها مسیر انقلاب را تغییر بدهند و ازجمله این‌که نباید اجازه داد مردم را که به قول حضرت امام(ره) ولی‌نعمت هستند به بهانه‌های مختلف کنار بگذارند
 مشکلات موجود راه‌حل‌های شناخته شده‌ای دارند، به‌عنوان مثال مشکل بیکاری به آسانی قابل حل است، مثلاًًًً، چرا باید ۱۰۵هزار میلیارد تومان از بیت‌المال به‌عنوان معوقات بانکی در اختیار چند ده نفر باشد؟ و یا چرا باید پدیده قاچاق باعث رکود کسب و کار شود و یا واردات بی‌رویه کالاهایی که در داخل امکان تولید دارند باعث تعطیلی کارخانه‌ها و تحمیل بیکاری باشد؟! فقط در یک قلم تعداد۶۰۰دستگاه بنز و پورشه با یک کارت بازرگانی به نام یک خانم فقیر روستایی وارد شده است.

در روزنامه‌های باند روحانی بر ضرورت زهرخوران و غلط کردن گویی از سیاستهای نظام تأکید شده است:
جهان صنعت: دست از موضع دفاعی گرفتن در داخل کشور برداریم!
ایزوله بودن اقتصاد ایران نقطه ضعفی است که باعث شد امکان سوءاستفاده سیاسی از فضای اقتصادی کشور فراهم شود و از آنجا که معامله اقتصادی تنها با خود، تنها تولید برای خود و تنها مصرف از منابع مالی داخلی روزبه‌روز وضعیت اقتصادی ایران را تنگ‌تر می‌کند بنابراین اقتصاد ایران نیاز دارد در جاده‌های بین‌الملل حرکت کند‌... برجام تنها یک فرصت بود و نگاههایی که در خلال آن علیه ایران وجود داشت، موجب شد شکاف‌هایی در آن ایجاد شود‌.
باید تعریف مثبتی از برجام پیدا کرد تا با اعلام آن در دنیا بتوان از یکپارچگی آن در حوزه بین‌الملل دفاع کرد و این مهم زمانی محقق می‌شود که از شکاف‌های به وجود آمده در برجام گذر کنیم و بتوانیم در حوزه بین‌الملل حضور بیشتری داشته باشیم‌.
ایران باید با یادگیری قواعد بازی و با معرفی فرصتها و تنگناها و موانعی که در اقتصادش وجود دارد، معاملات خود را با دنیا گسترده‌تر کند چه آن که هرچقدر ارتباطات اقتصادی ایران با دنیا بیشتر شود ضربه‌پذیری اقتصاد ایران نیز در خلال آن بیشتر می‌شود‌.
شرق: دیپلوماسی حرفه‌یی برای نفع اقتصادی
 امروز بعد از چهار دهه از وقوع انقلاب، نیاز به حرکت اصولی در راستای کسب منافع حداکثری برای مردم، اجتناب‌ناپذیر است. در گذشته برداشت از امنیت، امنیت نظامی بود و همه‌چیز از منظر قدرت سخت ارزیابی می‌شد. امروز این تعریف دچار تغییر شده و اولویت‌های امنیتی هم به سمت رویکردهای اقتصادی میل کرده است.
  امروز چین، ژاپن و آلمان ارتش ملی ندارند اما در ردیف بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان قرار گرفته‌اند. در ایران دستگاه سیاست خارجی آخرین نهادی است که به مسائل مربوط به دیپلوماسی ورود کرده و سعی در تعدیل مواضع سایر دستگاهها دارد... دنیای امروز بر محور اقتصاد می‌گردد و شکی در آن نیست. اگر با مواضع قابل‌قبول در سیاست خارجی و پرهیز از تنش‌زایی این امکان ایجاد شود که بخش خصوصی واقعی در ایران با نوآوری و انطباق با مقتضیات روز با دنیا وارد داد‌و‌ستد شود و نوعی تعدیلی در اقتصاد کلان کشور صورت بگیرد...درگیر‌نبودن اقتصاد ایران و جهان، یکی از عوامل فشار جهانی در مواضع مختلف بر ایران است.
حمله به آخوند جنتی موضوع روزنامه‌های باند روحانی است.
ایران: موسوی خوئینی ها:  آقای جنتی! چه کسانی باید صدای مردم را بشنوند؟
 جنتی در «نشست هماهنگی برگزاری مراسم چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی» گفته‌اند: «ما نیز باید هرچه می‌توانیم به مردم برسیم و درد مردم را بفهمیم و صدای آنها را بشنویم، در کنار مردم باشیم همین‌طور که تا کنون مردم در کنار ما بوده‌اند... *»
و گفته‌اند: «ما نیز باید... درد مردم را بفهمیم و صدای آنها را بشنویم و...» اکنون، با رعایت تمامی آداب و القاب خودساخته‌ای که در محضر مقامات عالیه ادا می‌کنند، از دبیر محترم شورای نگهبان می‌پرسم که آیا جنابعالی و سایر اعضای محترم شورای نگهبان در رابطه با وظایفی که بر عهده‌دارید -به‌ویژه درباره تأیید یا رد صلاحیت افراد برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و ریاست‌جمهوری- صدای اعتراض مردم را شنیده‌اید؟ این سؤال تنها درباره رد صلاحیتها نیست، بلکه درباره تأییدشدگان ویژه نیز هست؛...اکثر خطیبان نمازهای جمعه و ازجمله آیت‌الله جنتی در فریاد زدن بر سر دولتها و رؤسای جمهوری -البته به استثنای رئیس‌جمهوری محبوبشان- کم نگذاشته‌اند و هنوز هم ادامه دارد و گویا تا چنین نکنند خطبه‌ها شرعاً کامل نمی‌شود و نماز جمعه احتمالاً ممکن است باطل شود! پناه بر خدا.
پس جز افراد و نهادهایی که قدرت قاهره آنان نفس‌ها را در سینه‌ها پنهان کرده است چه کسی انتظار داشته  که صدای کسی در نیاید؟
آیا جناب آقای جنتی، در رابطه با انجام وظایفشان در شورای نگهبان، صدای اعتراض مردم را شنیده‌اند؟ البته اظهارات ایشان در گذشته که از تلویزیون پخش شده است نشان می‌دهد که مقاماتی از امثال ایشان تحت تأثیر صدای اعتراضها قرار نمی‌گیرند و البته جناب ایشان صدای اعتراضها به‌عملکرد خود را «فشار» می‌دانند و فشار به دیگران را «صدای مردم»! ایشان گویا معتقدند چون به قانون و برحسب وظیفه شرعی عمل می‌کنند، دیگر مهم نیست مردم درباره اقدامات آنان چگونه فکر خواهند کرد و چه عکس‌العملی نشان خواهند داد و گویا دیگران چون به وظایف قانونی و شرعی خود عمل نمی‌کنند در معرض اعتراض مردم قرار می‌گیرند.
بنده انکار نمی‌کنم که مردم مشکلات معیشتی دارند و این مشکلات عمیق و گسترده است، ولی این مطلب مهم نباید دستاویز کسانی شود که می‌خواهند علت تمام نارضایتی‌ها را بر دوش این دولت و دولتهای گذشته بگذارند، کسانی که با اقدامات نسنجیده خود به شخصیت انسانی، سیاسی و اجتماعی مردم لطمه‌ها و صدمات شدیدی وارد کرده‌اند و ضربه‌هایی به روحیه آزادیخواهی و آزادگی ملت زده‌اند که زخم ناشی از مشکلات معیشتی و اقتصادی را دردناک‌تر و عمیق‌تر از آنچه هست احساس می‌کنند... اگر همه مقامات عالی کشور مانند جناب آیت‌الله جنتی به اعتراضات مردم نگاه کنند و هرکس چنان سخن بگوید که گویا این اعتراضات، در واقع، اعتراض به‌عملکرد دیگران و به‌ویژه دولت بوده است و خواهد بود نه اعتراض به من و به‌عملکرد من، ممکن است امید به اصلاح امور، خدای نخواسته، به یأس مبدل شود...
اعتماد: کاری از دست من برنمی‌آید!
سخنان جناب آقای جنتی، دبیر شورای نگهبان، از چند جهت موجب تعجب گردید
جنتی اظهار داشت که «ما یک مجموعه وظایف عمومی داریم و باید مانع حرکت ماشینهای میلیاردی در خیابانها باشیم. مردم مستضعفی که نان برای خوردن ندارند این ماشینهای گران‌قیمت را در خیابانها می‌بینند؛ باید به فکر اینها بود... وضعیت معیشتی مردم بسیار بد است، البته من وارد این حوزه نمی‌شوم چون کاری از دستم برنمی‌آید
اول از همه این اظهار ناتوانی یا نامؤثربودن شخص ایشان در حل مسائل کشور جای تعجب دارد، زیرا هنگامی که درباره جایگاه شورای نگهبان سخن گفته می‌شود...
آن را در حد بسیار بالایی ارتقا می‌دهند، ولی اکنون که زمان مسوولیت‌پذیری درباره مسائل است قدرت اعضای آن را در حد یک شهروند عادی و ناتوان معرفی می‌کنند. ولی واقعیت جز این است... چرا باید بعد از ٤٠سال در ایرانی که هزاران میلیارد دلار نفت مفت را فروخته کسی نان نداشته باشد بخورد که جناب جنتی ناراحت گرسنگی او باشند؟ اگر پیش از انقلاب برای گرسنه غصه می‌خوردند معقول بود ولی اکنون ٤٠سال پس از انقلاب و همواره در بالاترین سطح قدرت بودن و هم‌چنان غصه‌دار مردم گرسنه بودن چیزی جز فرار از مسئولیت نیست.

مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady ووبلاک انجمن نجات ایران   دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر