۱۳۹۶ بهمن ۸, یکشنبه

مهمترین عناوین روزنامه های حکومتی یک شنبه 8 بهمن 96




 
 

مهمترین عناوین روزنامه های حکومتی یک شنبه 8 بهمن
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه هفتم مهر با پیامدهای غیبت رژیم در اجلاس داووس اختصاص یافته است:
آفتاب یزد: اجلاس جهانی داووس در حالی برگزار شد که مخالفان برجام در غیاب ایران جولان دادند: غیبت بی‌موقع ظریف
ابرار: ادعاهای پادشاه اردن علیه ایران در نشست داووس
ابرار:‌گفت و گوی و وزیرخارجه انگلیس و پادشاه عمان درباره برجام
رسالت:‌مذاکرات آمریکا و اروپا برای تحریم ایران
سیاست روز: اروپا پشت آمریکا را خالی می‌کند؟ نه
جوان:‌ در سایه غیبت ایران اتفاق افتاد: یاوه‌گویی آمریکا و اسراییل و عربستان علیه ایران در داووس
جهان صنعت: فرصت از دست رفته

اذعان نا خواسته سرکرده قضاییه به فساد فراگیر در قضات تیتر یک بسیاری از روزنامه‌ها شده است:
ابرار: رئیس قوه قضاییه: نام و تصویر قضات متخلف دررسانه‌ها منتشر خواهد شد
حمایت: هشدار رئیس قوه قضیائیه در گردهمایی روئٌسای کل دادگستریها و دادستانهای مراکز سراسر کشور: نام و تصویر قضات متخلف در رسانه‌ها منتشر خواهد شد

روزنامه‌های باند  حسن روحانی  غیب رژیم در اجلاس داووس را یک باخت و انزوا ارزیابی کرده‌اند:
جهان صنعت: در شرایطی که ایران از لحاظ اقتصادی دچار چالشهای فراوانی است و برای برون‌رفت از اوضاع نامطلوب اقتصادی نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی است، پای این پرسش‌ها به میان می‌آید که‌ باز ماندن از حضور در داووس چه توجیهی دارد؟ آیا عدم حضور ایران به‌معنی نادیده گرفتن و از دست دادن فرصتها و تحمیل تهدیدها برای دیپلوماسی عمومی نیست؟
 مسوولیت خسران و زیان این‌گونه رفتار‌ها با چه کسی است و چه کسانی باید پاسخگو باشند؟
 اگر چه پاسخ و توجیه مناسبی برای رفتارهای ایران در تصمیمی که برای عدم حضور در داووس گرفته وجود ندارد‌ اما به نظر می‌رسد در تغافل عامدانه مسئولان برخی از اشتباهات استراتژیک در حال تکرار و هم‌چنین برخی از فرصتها در حال از دست رفتن است. واقعیت آن است که ایران می‌توانست با حضور در داووس، حاشیه این نشست را به مکانی برای حل مسایل و مشکلات اقتصادی خود و هم‌چنین به فرصتی برای حل مشکلات دیپلوماسی خود با جهان به‌ویژه منطقه بدل کند اما با فرصت‌سوزی و غیبت خود ترجیح داد حاشیه این نشست سکویی برای حمله کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به ایران و دستاویزی برای تکرار و تداوم مواضع ضد‌برجامی ترامپ و نتانیاهو شود. به واقع غیبت ایران در داووس موجب شد بار دیگر نظم ضد‌ایرانی محافل عرب و سیاستهای خصمانه نتانیاهو همانند کنفرانس مونیخ تکرار شود. در واقع سیاستهای ضد‌ایرانی یعنی این‌که ایران رفتاری فرقه‌گرایانه و رفتاری بدخیم در منطقه دارد و این‌که پیوسته در‌صدد بر هم زدن نظم ژئوپلیتیک منطقه است و سرانجام این‌که ایران برقراری تئوری آشوب در منطقه را به جای حل مشکلات اقتصادی مردم خود ترجیح می‌دهد، با غیبت در داووس جایی برای خو‌دنمایی دوباره پیدا کرد در حالی که اندکی عقلانیت و تدبیر و اراده جهت حضور می‌توانست از تکرار آن سناریو‌ها جلوگیری و تهدیدها را به فرصت بدل و از انزوای خود‌خواسته جلوگیری کند... یک پیام بیشتر از پیام‌های دیگر طنین و انعکاس دارد و آن، این است که ایران این فرصت طلایی را در پیوستن به روندهای جدی همگرایانه آن هم با توجه به ضروریات حیات اقتصادی خود از دست داده است.

شرق: در اجلاس داووس نه‌تنها دستگاه دیپلوماسی با وجود اعلام قبلی در این اجلاس حضور نیافت بلکه نشانی از حضور نمایندگان، مدیران، فعالان اقتصادی و تجاری دولتی و خصوصی نیز دیده نشد... غیبت ایران در این اجلاس علاوه بر این‌که موجب از‌ دست‌رفتن فرصت برای رفع محدودیت‌های اقتصادی و تجاری همکاری با اقتصاد جهانی شد، در‌ عین‌حال فضا را برای رقبا و مخالفان ایران در دو جبهه سیاسی و اقتصادی فراهم کرد. رقبای منطقه‌یی ایران به‌ویژه با استفاده از نبود ایران همه تلاش خود را برای تخریب ایران و برجام به کار بردند.

ابراز وحشت از پیامدهای قیام و اذعان به ناکارآمدی فساد سیستم بانکی موضوع عنوانهای مختلف در روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:
ابرار: بررسی اعتراضات مردمی اخیر در جلسه هیأت‌رئیسه خبرگان
اقتصاد پویا: رئیس دیوان محاسبات کشور: دولت در حال آینده فروشی است
اقتصاد پویا: جنتی: درباره وضعیت بانکها هشدار داده بودیم توجهی نشد
رسالت:‌ جوادی آملی: بزرگترین مشکل کشور بی‌عرضگی و سوء مدیریت است

تقابل دولت حسن روحانی و مجلس ارتجاع در مورد تفریغ بودجه به رسانه‌های باندی کشیده است. در این کشمکش ابعادی جدیدی از تخلف فساد به چشم می‌خورد:
وطن امروز: دولت در واکنشی شدید‌اللحن به گزارش تفریغ بودجه 95دیوان محاسبات، این نهاد نظارتی مجلس را متهم به تشویش اذهان عمومی کرد. بر اساس گزارش تفریغ بودجه ۹۵، منابع دیگری نیز وجود دارند که سرنوشت‌شان نامشخص است: منابعی که به خزانه واریز نشده‌اند؛ نخست ۱۱هزار و ۴۷۹میلیارد تومان از منابع حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی از سوی شرکت ملی گاز ایران است که تاکنون به حساب خزانه واریز نشده است. دوم، مبلغ ۴هزار و ۴۷۹میلیارد تومان از وجوهی است که از سوی شرکتهای پتروشیمی بابت ارزش خوراک دریافتی واریز شده اما شرکت ملی نفت ایران تاکنون آن را به خزانه واریز نکرده است. سوم، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت در سال ۹۵است؛ در این بخش باید ۸هزار و ۴۸۹میلیارد دلار به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شد که از این میزان مبلغ ۷هزار و۳۱۲میلیارد دلار واریز شد اما مابقی آن یعنی یکهزار و ۱۷۷میلیون دلار به حساب صندوق توسعه ملی واریز نشده است.

پیمان پالرمو موضوع تک و پاتک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. روزنامه‌های باند خامنه ای پیوستن به پالمرمو را به‌مثابه زهرخوران تجویز کرده‌اند:
کیهان: کنوانسیون پالرمو حراج امنیت ملی! (یادداشت روز)
روز چهارشنبه هفته گذشته مجلس شورای اسلامی «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی» (موسوم به کنوانسیون پالرمو) را با ۱۳۲رای موافق، ۸۰رای مخالف و ۱۰رای ممتنع تصویب کرد. الحاق به این کنوانسیون - آن‌گونه که در پی خواهد آمد- باز کردن پای تروریست‌های وحشی به کشور و تحویل دست بسته مردم و نظام به آنهاست. - هدف اعلام شده کنوانسیون پالرمو اگر ‌چه قطع پشتوانه و منابع مالی گروه‌های تروریستی است ولی تعریف ما و غرب از «تروریسم» و گروه‌های تروریستی نه فقط با یکدیگر متفاوت است بلکه در بسیاری از موارد متضاد نیز هست. به‌عنوان مثال از نگاه آمریکا و متحدانش که مدیریت کنوانسیون را در اختیار دارند،  سپاه پاسداران  انقلاب اسلامی، سپاه قدس، حزب‌الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی، انصارالله یمن، حشد‌الشعبی عراق و تمامی نیروهای مقاومت که برای کسب آزادی و استقلال کشورشان با حاکمان دست‌نشانده آمریکا و صهیونیستها مبارزه می‌کنند، تروریست نامیده می‌شوند و جمهوری اسلامی ایران با الحاق به کنوانسیون پالرمو - که تازه‌ترین دستپخت مشترک دولت و مجلس است- موظف خواهد بود که نه فقط از حمایت نیروهای مقاومت دست بکشد، بلکه مطابق مفاد این کنوانسیون باید بودجه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و  نیروی قدس  را نیز قطع کرده و تمامی حسابهای بانکی آنها را مسدود کند! و این اقدام که «خود‌تحریمی» ترجمان دیگر آن است باید تحت نظارت بازرسان کنوانسیون صورت پذیرد تا از انجام آن اطمینان کامل حاصل کنند! اما، ۵شرط مورد اشاره دولت و مجلس بر‌خلاف آنچه ادعا کرده‌اند حق‌ تحفظ نیست و نمی‌تواند کمترین نقش بازدارنده‌ای درپی داشته باشد! چرا که بر اساس ماده ۱۹کنوانسیون۱۹۶۹وین که به قانون اساسی حقوق معاهدات شهرت دارد «حق تحفظ یا شرط در یک معاهده بین‌المللی فقط هنگامی قابل پذیرش است که با موضوع و هدف معاهده ناسازگار -Incompatable- نباشد». موضوع کنوانسیون پالرمو قطع منابع مالی و مراکز پشتیبان گروه‌های تروریستی است. بنابراین وقتی شرط ما آن است که تعریف کنوانسیون درباره تروریسم و مصداق گروه‌های تروریستی را نمی‌پذیریم، این شرط، به‌زعم آنان با موضوع کنوانسیون مغایرت دارد
 اکنون این پرسش در میان است که با توجه به مفاد کنوانسیون پالرمو، آیا تن‌دادن ایران اسلامی به این کنوانسیون فاجعه‌آمیز نیست؟! از ما خواسته‌اند که نه فقط از حمایت نیروهای مقاومت دست بکشیم، بلکه بودجه سپاه پاسداران و نیروی قدس را هم صرفاً به این علت که از نگاه آنان تروریست محسوب می‌شوند قطع کنیم!یعنی ایران اسلامی و مردم این مرز و بوم را دست بسته تحویل تروریست‌های وحشی تحت حمایت آمریکا و اسراییل بدهیم! و این سؤال، پرسیدنی و صد البته تأسف‌ خوردنی نیز هست که چگونه در دولت و در میان نمایندگان تصویب‌ کننده لایحه الحاق، کسی یافت نشده که از عواقب الحاق ایران به کنوانسیون یاد شده ابراز نگرانی کند تا با تصویب لایحه الحاق، فاجعه دیگری نظیر فاجعه تصویب ۲۰دقیقه‌ای برجام را به نظام و ملت تحمیل نکند؟!

آرمان: هرجا که احساس‌ کنیم این عضویت خطری علیه امنیت ملی و استقلال کشور باشد، عضویت در این کنوانسیون‌ها را یا تصویب نمی‌کنیم یا در جهت لغو عضویت اقدام خواهیم کرد. به‌ عنوان نمونه عضویت ما در قرارداد 2030که احتمال آن می‌رفت مشکلاتی را در کشور ایجاد کند به سرعت لغو شد. در مورد لایحه پالرمو ایران تنها کشوری است که می‌تواند از این قرارداد بین‌المللی نهایت استفاده را ببرد، این لایحه که در رابطه با رسیدگی جرایم سازمان‌یافته فراملی است، می‌تواند بسیاری از مجرمان اقتصادی که به کشور خیانت کرده و با دست درازی به منابع بیت‌المال از کشوری خارج شده‌اند را به کمک پلیس بین‌الملل، دیگر قراداد بین‌المللی که در آن عضویت داریم، به‌ کشور بازگرداند
 این طور نیست که هر قرارداد خارجی به نفع دولتهای متخاصم باشد بلکه باید به‌دقت بند‌های مربوط قراردادهایی هم‌چون پالرمو خوانده شود و بعد به تحلیل آن بپردازیم. قطع به یقین هیچگاه چه نمایندگان مجلس و چه دولت تکلیف ندارند که، استقلال کشور را مخدوش ساخته و در خلاف جهت منافع ملی حرکت کنند.

در روزنامه‌‌های حکومتی روز یکشنبه تنگ‌ترشدن حلقه محاصره جهانی بر گردن رژیم حول موشکی و برجام موضوع مشترک روزنامه‌‌های هر دو باند حاکم است. در میان عنوانها نکاتی خلاف اظهارات مقامات حکومتی در مورد برجام  دیده می‌شود
ابرار: وزیرخارجه آمریکا: به‌‌دنبال گفتگو با ایران در مورد تغییر در برجام هستیم
 
حمایت: بکارگیری دکترین ریگان برای مقابله با ایران
 
آرمان: هرمیداس باوند: ‌ آمریکا ادعاهایی درباره خدشه‌دار شدن روح برجام کرده و به بهانه حضور ایران در منطقه و بهانه‌های بی‌ربط به برجام،‌درصدد است که اروپا را متقاعد به خروج از برجام کند. از سویی ‌کشورهای اروپایی از جمله آلمان، انگلیس و فرانسه قبلاً بیانیه‌یی مشترک صادر کردند که در رابطه با برخی موارد در منطقه با آمریکا همسو هستند. به همین دلیل دونالد ترامپ می‌خواهد از این فضا استفاده و اروپا را قانع کند که تغییراتی در برجام اعمال شود. اکنون این مسأله که دونالد ترامپ تا چه‌اندازهموفق خواهد شد، مشخص نیست و این مسأله منوط به این است که در مذاکرات خود در نشست سازمان ملل با سران کشورهای اروپایی تا چه اندازه این کشورها را قانع کند یا برعکس اروپا در برابر فشارهای دونالد ترامپ ایستادگی خواهد کرد. آنچه از شواهد بر می‌آید این است که گویی اروپایی‌ها تا اندازه‌ای به آمریکا متمایل شده‌اند یا این‌طور نشان می‌دهند و احتمال دارد در جلسه شورای امنیت به تفاهم رسیده باشند و موضعی کم و بیش مشترک اعلام کنند. اروپا برای این‌که برجام را حفظ کند، امتیازی کوچک به آمریکا خواهد داد. امتیازی که تا حدودی آمریکا را راضی کند. اروپایی‌ها با آمریکا تعاملات بسیار گسترده دارند، بدیهی است که بخواهند ایالات متحده را راضی کنند. تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران تحریم‌های مالی، یکجانبه و مضاعف است و در صورت اعمال، نمی‌توان تعاملات مالی و اقتصادی گسترده با ایران برقرار کرد. بسیاری از شرکتهای اروپایی با آمریکا سهام مشترک دارند. در نتیجه این شرکتها حاضر به ریسک نیستند. توتال فرانسه پس از اعلام موضع جدید آمریکا تا حدودی خود را عقب کشید و منتظر پیامدهای بعدی است. بنابراین ملاحظاتی را نسبت به آمریکا رعایت می‌کنند. به همین دلیل ممکن است در برخی موضوعات حتی بیانیه مشترک هم با آمریکا داشته باشند اما مرتبط کردن آن با برجام بستگی به این مهم دارد که در این مسأله اروپا و آمریکا تا چه حد همگرا شوند. اروپا بارها اعلام کرده که آمریکا نباید مسائل دیگر را به برجام مرتبط کند. به هر روی مذاکرات آتی دونالد ترامپ درباره برجام می‌تواند بر موضع اروپا نسبت به برجام تغییر ایجاد کند. اروپا برای این‌که پاسخ منفی به آمریکا نداده باشد در موارد خاص آمادگی دارد امتیاز کوچکی به کاخ سفید بدهد، اما هنوز مشخص نیست که این امتیاز در چه موضوعی خواهد بود اما از فضا و جوی که پدیدار شده است به‌ویژه در داووس به نظر می‌رسد که اروپا تا حدی نسبت به موضع اولیه خود دچار تردید شده است.
 
جهان صنعت: علی خرم: ترامپ یا نیکی هیلی برای دوشنبه سفرا را به ضیافت ناهار دعوت کردند‌. این موضوع در اختیار هر کسی است و بقیه سفرا نیز هرازگاهی ضیافتی را ترتیب می‌دهند و مهمانی ایستاده برگزار می‌کنند. این رویه میان سفرا می‌چرخد لذا نباید این دعوت، نگرانی فوق‌العاده برای ما ایجاد کند اما این‌که دونالد ترامپ از ابتدا به‌دنبال این است که بال و پر ایران را کوتاه کند موضوع جدیدی نیست. او از ابتدا و در زمان مبارزات انتخاباتی‌اش هم به‌دنبال همین کار بوده الآن هم به همین ترتیب ممکن است در این ضیافت مطالبی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح شود ولی نه به این معنا که آنجا حکمی صادر شود و یا سفرا آنچه که دونالد ترامپ و یا هیلی بگویند برایشان معیار و ملاک باشد. آنها در نهایت به پایتخت خود گزارشی از این مهمانی می‌دهند لذا همان سیاستهایی که هر کشوری داشته، بعد از آن نیز ادامه خواهد یافت چرا که این ضیافت به‌صورت رسمی از طرف شورای امنیت نیست‌. اگر ترامپ بتواند هر جایی توافق هسته‌یی را خدشه‌دار کند این کار را انجام می‌دهد اما تا الآن نتوانسته این کار را انجام بدهد از این به بعد سیاست ترامپ به همین شکل است. او به‌دنبال روزنه‌ای است تا از مجاری مختلف ایران را به اتهام تروریسم به‌عنوان مثال در قضیه حمایت ازحوثی‌های یمن یا حزب‌الله لبنان و همچنین با اتهام نقض حقوق‌بشر در مواردی مثل اعتراضهای مردمی در ایران و یا مسایل موشکی محکوم کند‌. آمریکا می‌خواهد به‌نحوی از یک طرف فضا را برای ایران ناامن کند که کسی نخواهد و نتواند در ایران سرمایه‌گذاری کند از طرف دیگر نیز به‌دنبال آن است که راهی پیدا کند تا در توافق هسته‌یی ترک ایجاد کند‌. اما اگر اروپایی‌ها از جانب ایران دلخوش باشند می‌توانند محکم جلوی دونالد ترامپ بایستند اما اگر خیلی به ایران دلخوش نباشند سعی می‌کنند به دونالد ترامپ خدمات جزیی بدهند و او را هم راضی نگه دارند پسمتوازن‌کننده روابط اروپا و آمریکا کشور خودمان است‌. روابط خوب‌مان با اروپا و یا کنار کشیدن و تحویل نگرفتن اروپایی‌ها بسته به‌عملکرد جمهوری اسلامی ایران دارد
 
ایران: ناکامی دولتمردان آمریکا برای متوقف کردن توافق هسته‌یی و همراه کردن متحدان اروپایی خود علیه ایران به پیگیری طرح تازه‌یی از سوی واشینگتن منجر شده است. طرحی برای فشار به ایران که حالا دیگر پس از منزوی شدن آمریکا درباره برجام، امکان پیگیری جدی آن بیش از هر زمان دیگر محتمل به نظر می‌رسد. اینک مسئولان آمریکایی موضوع برنامه موشکی ایران را در صدر برنامه‌های خود علیه ایران نشانده‌اند و می‌کوشند اروپایی‌ها را بار دیگر پیرامون این موضوع متحد کنند. موضوعی که به نظر می‌رسد مسئولان کشورهای اروپایی طرف توافق هسته‌یی برای پابرجا ماندن برجام، پیگیری جدی آن را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
راهبرد کنونی دولت آمریکا در قبال ایران این شده که به جای اصرار بر نقض توافق هسته‌یی از جانب ایران، بر قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل که بعد از برجام تصویب شد و ناظر بر اجرای این توافق است، تمرکز کند و پیگیر اثبات این باشد که ایران این قطعنامه را نقض می‌کند. این چنین بود که چندی پیش نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل با نمایش بقایای موشکی که حوثی‌ها به ریاض، پایتخت عربستان سعودی شلیک کردند ایران را به نقض تعهدات بین‌المللی و همچنینبی‌ثبات‌سازی خاورمیانه متهم کرد. اظهارنظرهای سایر مقامهای آمریکایی درباره این‌که موشکهای پرتاب‌شده حوثی‌ها به عربستان را ایران تأمین کرده است و شواهدی که می‌گویند گواه این ادعا است، برای به‌ کرسی‌نشاندنهمین موضع بود که ایران قطعنامه ۲۲۳۱را نقض کرده است.  پایه ادعای جدید آمریکا درباره برنامه موشکی ایران هم به نقش‌آفرینی منطقه‌یی ایران و آنچه بی‌ثبات‌سازیمنطقه‌یی نامیده می‌شود، ناظر است.  یعنی آمریکایی‌ها باشکست‌شان در مرتبط کردن آزمایش موشکهای بالستیک به نقض تعهدات هسته‌یی ایران برجام، می‌کوشندفعالیت‌های موشکی تهران را ناقض با روح برجام دانسته و به این ترتیب با مجاب کردن اروپایی‌ها موافقت اولیه آنها را برای تغییر متن برجام به دست آورند.
به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برای متحد ساختن شرکایاروپایی‌شان پیرامون این موضوع دور تازه‌یی از رایزنیهای دیپلوماتیک را به جریان انداخته‌اند. به همین منظور مقامهای واشینگتن از سفرای کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل دعوت کرده‌اند که فردا (دوشنبه) به واشینگتن بروند تا شواهدی به آنها نشان دهند که به ادعای دولت ترامپ ثابت می‌کند ایران برای حوثی‌ها در یمن سلاح فرستاده و موشکی که از یمن به سوی فرودگاه ریاض پرتاب شده، از ایران آمده است... مقامهای اروپایی به حفظ برجام، وزیر خارجه آمریکا پس از گفت‌ و گوهای خود با مقامات بریتانیایی در لندن، با اطمینان در مورد حمایت اروپا  از ایده‌های آمریکا سخن گفته است. او گفت: «ایالات متحده، انگلیس، فرانسه و آلمان دیدگاههاییمشترک در خصوص  قرارداد هسته‌یی دارند. دیدگاههاییکه  باید تکمیل شود.» وی ادامه داد: «چهار کشور موافقت کرده‌اند تا یک گروه حرفه‌یی از کارشناسان را در زمینه اصلاح آنچه ترامپ معایب معامله می‌نامد، به کار ببندند.»تیلرسون در حالی با امیدواری از پیگیری مذاکراتبرجامی‌اش سخن گفته است که به نظر می‌رسد اروپایی‌ها با پیگیری جدی پرونده مذاکرات موشکی با ایران به شرط بقای برجام توجه خاصی نشان داده‌اند. پرونده‌‌یی که گشودن آن بی‌تردید با مخالفت مقامهای ایرانی روبه‌رو خواهد شد
 
وطن امروز: شلیک موشکی فرانسوی‌ها به توافق هسته‌ای
تغییر برجام به اسم حمایت از برجام
در پروژه مشترک طراحی‌شده میان کاخ سفید و کاخ الیزه، فرانسوی‌ها وظیفه دارند ضمن تمرکز بر توان موشکی ایران، زمینه تحدید همزمان توان هسته‌یی و موشکی ایران را فراهم آورند. به عبارت بهتر، هدف اصلی پاریس، پیوند برنامه موشکی ایران به برجام و تبدیل معادله یک‌مجهولیبرجام به معادله‌ای دومجهولی است. فرانسوی‌ها در یکی از تازه‌ترین مواضع موشکی خود علیه ایران، کشورمان را نسبت به نقض قطعنامه 2231شورای امنیت سازمان ملل‌متحد متهم کرده‌اند. همچنین مقامات فرانسوی صراحتاً عنوان کرده‌اند استفاده جمهوری اسلامی ایران از موشکهای بالستیک، غیرقابل قبول بوده و باید بر سر این موضوع با تهران وارد مذاکره شد.
لودریان درباره برنامه سفر جدید خود به ایران اظهار کرده است: «با ایران درباره موشکهای بالستیک و مسائل منطقه‌یی مذاکراتی داشته‌ایم؛ تمایل داریم درباره نفوذ مخرب نظامی ایران در منطقه، حمایت مالی آنها از حزب‌الله و حوثی‌های یمن هم با آنها مذاکره کنیم، به همین خاطر است که 5مارس به ایران می‌روم».
یک رمزگشایی ساده از اظهارات مکرون و لودریان نشان می‌دهد مقامات کاخ الیزه درصددند میان 3مقوله «برجام»، «توان موشکی ایران» و «فعالیت‌های منطقه‌یی تهران» ارتباطی مستقیم ایجاد کنند. به عبارت بهتر، در آینده نزدیک مکرون سعی خواهد کرد به تبعیت از مقامات آمریکایی و بنا بر توافقی که تابستان امسال در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با «ترامپ» داشته است، توافق هسته‌یی را از یک «متغیر مستقل» به «متغیری وابسته» به «توان موشکی ایران» و «فعالیت‌های منطقه‌یی ایران» تبدیل کند. از این رو صراحتاً باید تأکید کرد بازی فرانسوی‌ها در قبال توافق هسته‌یی با ایران به مراتب نسبت به بازی دولت ترامپ پیچیده‌تر است. رئیس‌جمهور آمریکا مخالفت کامل، علنی و همه‌جانبه خود را از ابتدا نسبت به برجام ابراز کرده است. از دوران برگزاری مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 تا کنون، وی از برجام به‌عنوان «بدترین توافق» یاد کرده و خواستار «تغییر» یا «ابطال» آن شده است، با این حال فرانسوی‌ها سیاست «بازی با واژگان مبهم» را در پیش گرفته‌اند. دامنه واژگان استفاده‌شده از سوی مقامات فرانسوی در این باره گسترده‌تر از آمریکایی‌هاست: از «پایبندی به برجام» تا «تکمیل برجام»!
از سوی دیگر، با تجمیع سخنان مقامات فرانسوی به این نتیجه می‌رسیم آنها درصدد «تغییر برجام» با اسم رمز «حمایت از برجام» هستند! فرانسوی‌ها خود نیز به‌خوبی می‌دانند ایجاد هر گونه ارتباط میان فعالیت‌های موشکی و هسته‌یی ایران، به‌معنای دفرمه شدن حقوقی و فنی برجام و خارج شدن آن از قالب فعلی خواهد بود. به عبارت شفاف‌تر، طرح موضوع توان موشکی ایران و فعالیت‌هایمنطقه‌یی کشورمان، چه در ذیل توافق هسته‌ای، چه در قالب توافق مکمل برجام، چه در قالب توافق ثانویه و چه در قالب توافق موازی با برجام، به‌معنای نقض غرض اصلی ایران از توافق هسته‌یی سال 2015 میلادی و از بین رفتن آن است. با تمام این اوصاف، فرانسوی‌ها به مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند می‌توان با استناد دوباره  به سیاست «چماق و هویج»، توافق هسته‌یی را از قالب فعلی آن خارج کرد و آن را به یک مجموعه و «پکیج» تبدیل کرد؛پکیجی که در آن فعالیت‌های موشکی  و منطقه‌یی ایران نیز در نظر گرفته شده و به عبارت بهتر، محدود خواهد شد. یکی از اصلی‌ترین دلایل موافقت ترامپ با تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌یی ایران تا اوایل خردادماه 97، همین مسأله بوده است. وجه مشترک فرانسوی‌ها و آمریکایی‌ها، تلاش این دو برای «بسط توافق هسته‌ای» و «دفرمه کردن» آن است اما فرانسوی‌ها سعی دارند «تغییر محتوای توافق هسته‌ای» را فدای «تغییر صورت آن» نکنند. آنها در صددند صورت توافق هسته‌ای، نام آن و حتی مفاد اصلی آن را حفظ کنند اما در عمل، محتوای آن را به‌گونه‌یی تغییر دهند که خواسته‌ها و انتظارات آنها [که انعکاسی از همان خواسته‌های چهارگانه ترامپ است] برآورده شود.
در نهایت پس از سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران و به‌طور کلی هر اندازه به تاریخ ضرب‌الاجل اعلامی ترامپ در اوایل خردادماه آینده نزدیک‌تر می‌شویم، رفتار پاریس در قبال برجام پیچیده‌تر خواهد شد. این پیچیدگی، خود را در قالب موضع‌گیریهای متفاوت، ایجاد بیم و امید هدفمند در داخل ایران مبنی بر حفظ یا ابطال برجام و... نشان می‌دهد. در هر حال، اصرار فرانسوی‌ها مبنی بر اعمال محدودیت‌هایموشکی علیه کشورمان، منتج به ابطال برجام خواهد شد. در این صورت، کاخ الیزه نیز در کنار کاخ سفید مسئول عواقب و تبعات نقض توافق هسته‌یی با ایران خواهد بود.
هشدار در مورد پیامدهای قیام و ابراز نگرانی از ریشه‌های آن موضوع مشترک روزنامه‌‌های هردو باند حاکم است:
کلام دو: آرمان: صادقی: روحانی فاصله‌اش را با اصلاح‌طلبان ترمیم کند
 
ابتکار: جهانگیری: برخی فکر می‌کنند نارضایتی فقط دامن یک فرد یا یک دولت را می‌گیرد
 
آرمان: در دهه ۶۰هم آن‌هایی که اعتراضات خیابانی سازمان (مجاهدین) را رهبری می‌کردند، بیشتر خانم‌ها بودند و اکنون نیز حلقه اصلی تحریک و شروع خانم‌ها بودند به‌عنوان مثال چهار نفر از این خانم‌ها ایلام را به آشوب کشیدند و بعد از دستگیری این افراد مشخص شد هیچ‌کدام آنها ایلامی نبودند. به همین ترتیب آن‌هایی که از کرج بودند در کرمانشاه دستگیر شدند یا آن‌هایی که از بندرعباس بودند در شیراز دستگیر شدند؛ این‌ها (مجاهدین)ی بودند که سازمان‌یافته در شهرها حضور می‌یافتند و شعارها را جهت می‌دادند؛ از زشت‌ترین شعارها و دین ستیزانه‌ترین شعارها مانند «اسلام را پله کردند ـ. مردم را ذله کردند» تا «نه اسلام نه قرآن هردو فدای ایران» سر می‌دادند.
 
اعتماد: این اعتراضها در مشهد نماند و در کمتر از یک هفته بنا بر گفته مسئولان بیش از ٨٠شهر در کشور درگیر این موضوع شد و اقشار مختلف مردم با این اعتراضات همراه شدند. وسعت این اتفاقات بسیار مهم است و به هیچ‌وجه قابل مقایسه با زمان انقلاب نیست زیرا مدت زمان اتفاقات انقلاب ٤٠روز بود اما این‌بار اتفاقات در یک هفته به نقطه بحرانی رسید. در وقایع سال ٧٨موقعیت اعتراضات محدود به دانشجویان و اقلیت‌های جامعه بود؛ در ٨٨اعتراضات در شهرهاى بزرگ و طبقه متوسط شکل گرفت اما این‌بار ما شاهد پدیده‌یی به نام اعتراض ترکیبی بودیم.
 
فساد، اختلاس مضمون مشترک سایر عنوانهای روزنامه‌‌هایحکومتی است. که در روز یکشنبه پرونده قاری بیت خامنه‌ای در آن میان جلب نظر می‌کند:
 آفتاب یزد: سعید طوسی تبرئه شد
ابرار: زنگنه: آنچه در شرکت مدیریت اکتشافات اتفاق افتاد دزدی بود نه اختلاس
 
اقتصاد پویا: معاون اسبق سازمان تأمین اجتماعی مطرح کرد: واردات پوشاک بی‌کیفیت چینی نیم میلیون نفر را بیکار کرده است
 
امتیاز: رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست: زور کسی به مافیای خودروسازی نمی‌رسد
 
بهار: تحلیل یک کارشناس اقتصادی از اعتراضات اخیر؛ مدارای نجیبانه مردم
 
بهار:بازخوانی پرونده سعید طوسی و بررسی ابعاد حقوقی تبرئه او در گفتگو بهمن کشاورز: نمی‌شود اقرار را پس گرفت
 
آرمان: حکم پرونده سعید گندم نژاد طوسی قاری مشهور بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان صادر و او تبرئه شد. این مسأله در حالی رخ داد که به گفته محمود صادقی نماینده تهران در مجلس در دادگاه بدوی 4سال حبس در نظر گرفته بودند، اما طی فعل و انفعالاتیطوسی تبرئه شده است. گرچه در این مورد تا کنونسخن‌ها گفته شده و شکایت خانواده‌های قربانیان نیز وجود داشته است، اما متهم تبرئه شده است... یک نماینده مجلس با اشاره به آخرین وضعیت پرونده متهم پرونده کودک‌آزاری یک قاری قرآن اظهار داشت: پیش از این مکاتباتی از طریق کمیسیون اصل ۹۰و قضایی و حقوقی مجلس انجام داده و نامه‌نگاری این دو کمیسیون با مقامات قضایی را منتشر کرده بودیم، اما متأسفانه با وجود آن که ۳ماه از این پیگیریها می‌گذرد، هیچ پاسخی از سوی دستگاه قضایی به این ۲کمیسیون داده نشد. ایلنا نوشت که محمود صادقی گفت: اخیراً اولیای ۲نفر از کودکان به مجلس مراجعه کرده و در ادامه پیگیری شکایتشان یک نسخه از رأی را به بنده و یک نسخه نیز به کمیسیون اصل ۹۰ارائه کردند. عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به صدور حکم تبرئه متهم افزود: این متهم در دادگاه بدوی به ۴سال حبس محکوم شده بود و بنا بر قرائن احتمال این‌که رأی دادگاه بدوی تأیید شود، وجود داشت. رئیس فراکسیون شفاف‌سازی اقتصادی و انضباط مالی یادآور شد: اخیراً ۲مستشار از شعبه‌ای دیگر به این شعبه 56شدند و در حالی که رئیس و مستشار این شعبه نظر ی متفاوت داشتند، با رأی ۲مستشار شعبه‌ای دیگر رأی را صادر کرده و با نقض حکم دادگاه بدوی، رأی به تبرئه این متهم دادند... در پی اعلام حکم تبرئه سعید طوسی قاری قرآن کریم از اتهامات وارده، رئیس هیأت مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: این خبر را که شنیدم یکه خوردم. احمد توکلی، نماینده اصول‌گرای مجلس نهم در ارتباط با ورود دیده‌بان شفافیت و عدالت به این موضوع افزود: «مسائل اخلاقی و فسادهایی که در این زمینه وجود دارد یک وادی گسترده است که اگر دیده‌بان شفافیت بخواهد به آن ورود کند حریف آن نمی‌شود
 
کیهان: تخلف 80درصدی در اجرای بودجه 95 دولت از کدام شفافیت سخن می‌گوید
 
کیهان: تحمیق مردم توسط روزنامه حامی دولت بگویید اختیارات ما 15درصد بیشتر نیست
 
کارون: وقتی حساسیت روی سرقت میلیاردها تومان ثروت ملی کمتر از سرقت یک گوسفند است!  چرا برای اختلاس گران «حد» جاری نمی‌شود؟
 
کارون:  سعید طوسی چرا تبرئه شد؟ توکلی: از تبرئه طوسی یکه خوردم...

در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر