۱۳۹۶ آذر ۲۹, چهارشنبه

.نتایج ۴۰ سال تخریب محیط زیست در ایران





نتایج ۴۰ سال تخریب محیط زیست در ایران



عیسی کلانتری: «می‌گویند چرا ریزگرد داریم؛ وقتی توسعه نامتوازن داریم و دریاچه و تالاب را خشک می‌کنیم، پوشش گیاهی را از بین می‌بریم باید منتظر چالش‌های بزرگ محیط‌زیستی هم باشیم».

 


ابرچالش آب و محیط زیست

مسعود نیلی، «دستیار ویژه» روحانی در «امور اقتصادی» در سخنرانی‌اش در ۲۰ شهریور ۹۶ هنگامی که به شش ابرچالش اقتصادی پیشاروی نظام مقدس! اشاره کرد، در دو ردیف آخر به موضوعات آب و محیط زیست پرداخت. [ابرچالش‌های اقتصادی خلافت اسلامی!] آیا تاخری که او انتخاب کرد دلیل بر کمتر بودن اهمیت این دو موضوع است؟ پاسخ به طور قطع منفی‌ست زیرا مجموعه‌ی ابرچالش‌ها محصول یک نظام اقتصادی و سیاسی‌ست که بر ایران حکمرانی کرده است و هر کدام از این اضلاع بیانگر بخشی از فاجعه است.

خیانت در امانت نسل‌های بعدی

عیسی کلانتری، معاون روحانی و «رئیس سازمان محیط زیست»، گفت که «با ادامه روند کنونی در ۱۵سال آینده فقط ۶استان آب خواهند داشت.»
او افزود: «می‌گویند چرا ریزگرد داریم؛ وقتی توسعه نامتوازن داریم و دریاچه و تالاب را خشک می‌کنیم، پوشش گیاهی را از بین می‌بریم باید منتظر چالش‌های بزرگ محیط‌زیستی هم باشیم که البته پیامدهای این زیاده‌خواهی‌ها را نسل‌های بعد باید تحمل کنند.»
عیسی کلانتری در ادامه اذعان کرد: «امروز با نتایج ۴۰سال تخریب، بهره‌برداری نامشروع و غیرعلمی و تاراج محیط‌زیست روبه‌رو هستیم. در نگهداری امانت نسل‌های بعدی خیانت کردیم. بدون شک تاریخ ما را بابت تاراج دستاوردهای طبیعت‌مان، قضاوت و محاکمه خواهد کرد.»


نمونه سد گتوند

در یک نمونه از پروژه‌هایی که موجب ویرانی محیط زیست کشور شده است می‌توان به پروژه سد گتوند اشاره کرد که موجب شوری آب و خاک در محدوده‌ای وسیع شده است، تنها به این دلیل که سپاه منافع سودجویانه خود را در نظر داشت و سیاست‌مداران! نیز به دنبال افتتاح یک پروژه دهان پر کن بودند. [ابرچالش خاک در ایران]


نمونه سد کرخه

سد کرخه که به گفته کارشناسان موجب فرسایش خاک خوزستان شده است یکی دیگر از نمونه‌های ویران کردن محیط زیست به‌خاطر منافع سپاه است.
در توصیفات رسمی حکومت گفته می‌شود: «سد کرخه ششمین سد طویل خاکی جهان و بزرگترین سد تاریخ ایران محسوب می‌شود. سد کرخه نخستین سد بزرگ با طراحی و اجرای داخلی و نخستین تجربه مدیریت پروژه کلان در صنعت سدسازی بوده است. سد مخزنی و نیروگاه برق آبی کرخه در فاصله ۲۴ کیلومتری شمال غرب اندیمشک در استان خوزستان احداث گردیده است.» 
موضوع مهم اما آنجایی‌ست که بدانیم در احداث این سد «قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء» وابسته به سپاه، شرکت های وابسته به وزارت نیرو و بیش از ۱۲۰ شرکت پیمانکاری و هشت شرکت مشاوره‌ای همکاری داشتند و از این ۱۲۸ شرکت، چند شرکت را می‌توان نام برد که مستقیم یا غیر مستقیم در مالکیت سپاه نباشد؟
در حالی که سپاه در دفاع از طرح هایش برای سد سازی از جمله به جلوگیری از سیلاب ها اشاره می‌کند، کارشناسان معتقدند که «کشور ما در منطقه گرم و خشک واقع است و در تابستان آبی وجود ندارد. با این سیلاب‌ها آب تالاب‌ها و بقای طبیعت تأمین می‌شود.» «سیل موجب شستشوی خاک می‌شود و با این شستشو نمک‌های خاک به دریا برده می‌شود و در نتیجه میلیاردها بذر موجود در درون خاک امکان شکوفایی پیدا می‌کنند؛ اگر اکنون بذری از خاک بروز نمی‌کند به دلیل آن است که آبی وجود ندارد و زمین‌ها شور است.» نتیجه آنکه « مسأله فرسایش خاک در خوزستان بسیار جدی و دردناک است.» [سدهای سپاه! خوزستان مدفون!]

   در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر