۱۳۹۶ آذر ۲۳, پنجشنبه

.پایه‌های غیر واقعی بودجه ۹۷ و داستان کاروان ورشکسته




پایه‌های غیر واقعی بودجه ۹۷ و داستان کاروان ورشکسته






لایحه بودجه سال ۹۷ براساس درآمدهایی تنظیم شده است که محقق نخواهد شد.

قیمت نفت

لایحه بودجه سال ۹۷ که از طرف روحانی در ۱۹ فروردین به «مجلس» ارائه شد، بودجه‌ای غیرواقعی توصیف می‌شود زیرا براساس یک برآورد غیرواقعی از قیمت نفت طراحی شده است؛ در این بودجه برای هر بشکه نفت ۵۵ دلار در نظر گرفته شده در حالیکه بنا بر اظهار کارشناسان و آگاهان بازار نفت، غیر واقعی بودن این مبنا می‌تواند تمامی بودجه نظام را با بحران مواجه کند.
در حال حاضر میانگین نفت ایران بشکه‌ای ۵۴ دلار است و پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که میانگین قیمت نفت برای سال آینده از ۵۰ دلار فراتر نخواهد رفت.

 قیمت ارز

در لایحه بودجه سال ۹۷ همچنین قیمت دلار ۳۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است این درحالی‌ست که قیمت ارز به طور رسمی توسط بانک مرکزی ۳۵۴۴ تومان و در بازار آزاد بالای ۴۲۰۰ تومان است.
در نظر گرفتن قیمت غیرواقعی برای ارز بهترین زمینه برای گسترش فساد در یک نظام اقتصادی فاسد است؛ هرچند که دولت روحانی به این ترتیب می‌تواند راه را برای رانت‌خواری و کسب سود از طریق فروش ارز با قیمت دولتی در بازار آزاد و کسب درآمدهای مرتبط با آن برای دولت یا سایر نهادهای قدرت فراهم کند اما زمینه را نیز برای فروپاشی بیشتر یک اقتصاد بحران‌زده فراهم می‌کند.

 افزایش مالیات

بخشی دیگر از منابع درآمدی دولت روحانی که لایحه بودجه سال ۹۷ از جمله براساس آن تنظیم شده است؛ درآمدهای مالیاتی می‌باشد. برای سال ۹۷ درآمد مالیاتی دولت روحانی با ۱۱ درصد افزایش پیش بینی شده است که رقمی معادل ۱۹۳ هزار میلیارد تومان است. با توجه به رکود فزاینده و افزایش تعطیلی واحدهای تولیدی در سطح کشور، این رقم کاملا غیرواقعی به نظر می‌رسد تا آنجایی که رسانه‌های نظام مقدس! یادآور می‌شوند که «این مالیات‌ها کمر اصناف را می‌شکند».

 کاروان غارت شده

جالب آنکه در زمینه افزایش مالیات‌ها برخی از مدافعین نظام اینگونه ترویج می‌کنند که افزایش مالیات‌ها موجب توسعه دموکراسی در ایران می‌شود! زیرا وابستگی دولت به درآمدهای نفتی را کاهش و آنرا وابسته به درآمدهای مالیاتی اخذ شده از جامعه می‌کند. (توفان خنده‌ها) رویکردی که می‌خواهد یک نظام تیولداری را با کشورهای سرمایه‌داری، و ساز و کار تقسیم و گردش قدرت در آنها مقایسه کند، در حالیکه در ایران اخذ مالیات بیش از آنکه شبیه به گرفتن مالیات از جانب یک دولت متعارف از یک اقتصاد زنده و پویا باشد، مشابه غارت کاروانی ورشکسته توسط راهزنان است.

           در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر