.هشدار جیمز جفری نسبت به تهدید رژیم ایران در منطقه در جلسه استماع
جیمز جفری سفیر پیشین آمریکا در عراق روز پنجشنبه 23آذر در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح سنا نسبت به تهدید رژیم ایران در منطقه هشدار داد و خواستار برخورد با این تهدید شد.
وی از جمله گفت:
ما با دو تهدید مواجه هستیم. به چند دلیل من فکر میکنم رژیم ایران تهدید بزرگتر در بین این دو تهدید است. و فکر میکنم این دولت در بیانیه ۱۳اکتبر خود با این نظریه موافقت کرده است. بخشی از علت این امر به این برمیگردد که فعلاً بزرگترین تهدید که از سوی شبهنظامیان داعش متوجه ما بود دستکم بهطور متعارف شکست خورده است. ولی علت دوم این است که یک رابطه واقعی بین فعالیتهای رژیم ایران و بنیادگرایی اسلامی سنی وجود دارد. وقتی من عراق را در ماه ژوئن ۲۰۱۲ترک کردم، چیزی که بعداً تبدیل به داعش شد، یعنی القاعده عراق کمی بیشتر از یک باند تروریستی در موصل غربی بود. دو سال بعد، یکسوم سوریه و عراق را تحت کنترل خود در آورده بود. یعنی کنترل ۹میلیون نفر با یک ارتش ۳۵هزار نفره. نه فقط بهدلیل اشکال در حاکمیت مرکزی، بلکه اشکالات حاکمیت بد عراق بواسطه تصمیمات رژیم ایران و تصمیمات کسانی که به مشورت ایران و تحت حمایت ایران عمل میکردند، یعنی مالکی در عراق و اسد در سوریه تشدید و وخیمتر میشد.
وی افزود: بین بغداد و دمشق حدود ۲۰تا ۲۵میلیون عرب سنی وجود دارد. در حال حاضر آنها تحت حاکمیت رهبران عرب سنی نیستند. آنها تحت حاکمیت کسانی هستند که مثلاً در مورد سوریه دستوراتشان را از رژیم ایران میگیرند، و در مورد عراق ممکن است تحت نفوذ رژیم ایران قرار داشته باشند یا نداشته باشند. و اگر این افراد از سوی دستگاه بینالمللی مورد حمایت قرار نگیرند، آنها باز هم رو به نیروهای تروریستی باز خواهند گشت و ما همین مشکلات را دوباره خواهیم داشت. با توجه به اجماع عمومی درباره این موضوع، سؤال این است که چه باید کرد... .. اول ببینیم رژیم ایران چگونه عمل میکند. رژیم ایران چالش متعارفی مانند صدام حسین نیست، بلکه در کشورهای دیگر دخالت میکند و از بیکفایتی حاکمیت، استانهای مسألهدار، مناطق بدون حاکمیت، گروههای تروریستی - چه از آنها استفاده کند و چه آنها را بهانهیی برای ورود خودش بکند- بهره میبرد. این رژیم افرادی دارند که منطقه را به خوبی میشناسند... لبنان، یمن، سوریه، عراق، و فردا بحرین و افغانستان. و این مستلزم یک پاسخ جامع در سراسر منطقه هم از طرف ما و هم از طرف متحدان ما است..
جیمز جفری گفت: ضروری است که ما به این مسأله مسلط شویم و ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم مگر اینکه یک طرح جامع برای برخورد با رژیم ایران داشته باشیم و آنها را متقاعد کرده باشیم که ما رهبری را به دست گرفتهایم و میدانیم چکار میکنیم. ما هنوز در چنین نقطهای نیستیم. دوم اینکه هر کاری که ما در راستای مهار رژیم ایران و عقب راندن آن انجام دهیم، ریسکهای بزرگی به همراه خواهد داشت، چه برای ما و چه برای مردم منطقه.
در آخر، در رابطه با رژیم ایران، سوریه و عراق و حضور ما در این مناطق بسیار بسیار مهم است. اینها خطوط مقدم اصلی در مقابله با رژیم ایران است. این بسیار سخت خواهد بود چون مستلزم حفظ نیروهایمان و درگیر شدن با چیزی که قطعاً تهدید مستقیم رژیم ایران علیه مردم ما خواهد بود است. ما چگونه پاسخ خواهیم داد؟ در گذشته ما طوری پاسخ ندادهایم که مانع آن شود که رژیم ایران دنبال ما بیفتد، به این دلیل که ما هیچ اقدام تلافیجویانهای در خاک ایران انجام ندادهایم.
در توئیتر با نام @ bahareazady مطالب مارا دنبال کنید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر