۱۳۹۶ خرداد ۸, دوشنبه

اینهمه ترس و نگرانی حکومت از فضای مجازی چرا؟


اینهمه ترس و نگرانی حکومت از فضای مجازی چرا؟



 اینهمه ترس و نگرانی حکومت از فضای مجازی چرا؟


فضای مجازی همواره از نگرانیهای این حکومت بوده و خودش را به هر آب و آتشی زده تا جلوی آن را بگیرد اما هر چه بیشتر تلاش کرده بیشتر شکست خورده است. واعظی وزیر ارتباطات روحانی میگوید: «ما هیچ شبکه یله و رها نداریم که هر شبکه هر کاری دلش بخواهد بکند بگن که مثلاً جمهوری اسلامی نتونه فیلتر بکنه».
علم الهدی امام جمعه خراسان رضوی: «یعنی نتیجه این‌که این فضای مجازی همان‌طور بازموند به‌عنوان آزادی که دقیقاً ضد آزادی هم است. آزاد بودن در حرمت‌شکنی، آزاد بودن در ارزشها رو و هنجارها رو سوزاندن و از بین بردن، آزاد بودن در آدم کشی است، مثل آزاد بودن دزدی است، درسته همچین آزادی؟».
احمد خاتمی امام جمعه تهران: «نکته سوم هم این فضای مجازی است که باید گفت در برخی جهات این فضای مجازی حقیقی‌تر از هر فضای دیگری است به صاحبان فضای مجازی اونهایی که دین دارند میگم قیامت تون رو تباه نکنید قرار نیست هر حرفی را که شنیدید بلافاصله منتشر کنید». (۸اردیبهشت ۹۶ نماز جمعه تهران)
همیشه آگاهی و دستیابی به اطلاعات سانسور نشده، دشمن دیکتاتورهاست، به‌خصوص حکومتهایی که مدام تلاش میکنند که  نه تنها اطلاعات به مردم نرسد بلکه اطلاعات را وارونه و درست برعکس به مردم بدهد.
اما پیشرفت تکنولوژی راه را بر دیکتاتوری بسته و نمیتواند همه چیز را سانسور کند، لذا مدعی می‌شود که ممنوعیت فضای مجازی خوب نیست در عین‌حال تلاش می‌کند که اطلاعات را خودش وارد این فضا کند و از این طریق فضای مجازی را کنترل کند.
محمد حسن نامی وزیر ارتباطات سابق: «ممنوعیت فضای مجازی رو که اصلاً کار مناسبی نیست چون روند پیشرفت فن‌آوریهای جدید اینگونه هست که دیگه شاید اگر کشوری نجنبه شبکه ملی اطلاعاتشو رو تشکیل نده، دتا سنتر مرکزی‌شو رو تشکیل نده، دوسال، سه سال دیگه چیزی دستش نخواهد بود چون اینا میره روی ماهواره و هرکس میتونه سراسر جهان با داشتن یک همراه حداقل از ۱۸ خدمات استفاده بکنه». (تلویزیون ۲۷اردیبهشت۹۶)
حالا روحانی که مدعی منشور حقوق شهروندی است، و به این به‌اصطلاح منشور به حریم خصوصی تأکید دارد، فضای مجازی هم جزو حریم خصوصی و حقوق شهروندان است، اما توضیح نمی‌دهد که چرا فیس‌بوک و توییتر هنوز فیلتر می‌شوند، پخش زنده اینستاگرام و ارتباط صوتی پیام‌رسان تلگرام فیلتر می‌شوند، این جاست که روغن ریخته پیشرفت علمی نذر امامزاده که نه، بلکه نذر خود شیخ می‌شود.
هاشمی طبا گوشه‌یی از ترس و وحشت حکومت  را در مناظره‌ها رو کرد جایی که گفت: «همینطوری که اشاره شد فضای مجازی هم فرصتی است هم تهدید که به‌نظر من در شرایط فعلی نوعی تهدیده، دلیل اونهم این هست که یک حرص و ولعی در دارندگان موبایلهای هوشمند هست که هرچه بیشتر اطلاعات کسب کنند».
اما در جنگ قدرت، روحانی به‌شدت به هر ابزاری نیاز داشت، یکی از آنها فضای مجازی بود، که نشان داد که چرا از فضای مجازی دفاع می‌کند جایی که گفت: «شما تو همین انتخابات ببینید کیا هستند که در فضای مجازی آزادند، کارشون ندارند، کیا هستند که هر روز احضار میشن».
حالا سوالی که در این بین پیش می‌آید این است که چرا حکومت یک بازی دوگانه سر فضای مجازی دارد، بالاخره یا باید قاطعانه بایستد و تمام فضای مجازی را ببندد، یا این‌که باز کند و کاری به کار مردم نداشته باشد
پاسخ این است: تا جایی که به این حکومت بر‌می‌گردد می‌خواهد که تمام فضای مجازی را ببندد، اما اگر این اتفاق نیفتاده، در توان این حکومت نبوده، یعنی تکنولوژی و پیشرفت آن دست حکومت را بسته است. این حکومت دشمن فضای مجازی و تبادل آزاد اطلاعات است، این حکومت نیاز به یک فضای تاریک و مبهم برای ادامه حیات خودش دارد، آگاهی در جامعه به‌مثابه نوری است که به این تاریکی تابیده می‌شود و مشت ها و دروغهایشان را باز می‌کند، اما حالا که نتوانسته این کار را بکند تلاش می‌کند به قول خودش این فضا را مدیریت کند، و دست بگیرد و اطلاعات دلخواه خودش را در این فضا ترویج نماید که البته موفق نبوده و نخواهد بود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر