۱۳۹۴ آذر ۱۴, شنبه

آفتابکاران،5،دسامبر،2015 : با شرایط "استخوان لای زخم" برجام را اجرا نمی‌کنیم

خبرگزاری میزان-نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم گیری نهایی درباره پرونده PMDرا شورای حکام باید اعلام کند بنابراین باید بدانند در صورتی که در مورد پرونده شرط و شروط بگذارند و یا مسایل جدید را عنوان کنند برجام را اجرا نخواهیم کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان،محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی طی مصاحبه‌ای با تاکید بر لزوم بسته شدن پرونده PMD گفت: خاتمه این پرونده جزو شرایط و اصول اصلی تفاهم ما با 1+5 است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تصمیم گیری نهایی درباره این پرونده را شورای حکام باید اعلام کند بنابراین باید بدانند در صورتی که در مورد پرونده شرط و شروط بگذارند و یا مسایل جدید را عنوان کنند برجام را اجرا نخواهیم کرد.
باهنرتصریح کرد: در هر نقطه ای که به بن بست‌های بهانه‌گیرانه برسیم اجرای برجام متوقف می‌شود تا اینکه طرف مقابل به وظایفش عمل کند و به دنبال آن جمهوری اسلامی ایران هم به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در صورتی که شورای حکام پرونده PMD را مختومه اعلام کرد برجام شروع می شود اما اگر استخوان لای زخم گذاشت ما هم برجام را اجرا نمی کنیم.
سایت مجاهدین_ 1394/9/13
استخوان پی.ام.دی لای زخم برجام
یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌یی چهارشنبه11آذر گزارش خود درباره پرونده اتمی رژیم را به شورای حکام ارائه کرد که بلافاصله این موضوع در صدر اخبار قرار گرفت.
واکنش دولت روحانی و وزارت خارجه‌اش به این گزارش بسیار شتابزده بود. هنوز بیشتر از یک ساعت از انتشار گزارش آمانو نگذشته بود که عراقچی معاون وزارت‌خارجه رژیم و از اعضای ارشد تیم مذاکره، در تلویزیون ظاهر شد تا در مورد آن صحبت و موضعگیری بکند. علت این همه شتابزدگی و ذوق‌زدگی این بود که دولت روحانی می‌خواست هر چه زودتر فضای ابهامی را که در مورد اجرای برجام به‌وجود آمده و خیلی به ضررش بود خنثی کند.
اما این گزارش در عین‌حال طوری تنظیم شده بود که ضمن این‌که راه را برای اجرای برجام باز می‌کرد، اما بستن پرونده پی.ام.دی را منتفی می‌کرد، چون تا قبل از این گزارش، حرف آژانس و آمانو این بود که ما نمی‌توانیم تأیید بکنیم که برنامه هسته‌یی رژیم ایران فاقد جنبه نظامی بوده، اما در این گزارش برای اولین بار خیلی صریح گفته شده که رژیم در کار بمب‌سازی بوده؛ مثلاً آسوشیتدپرس عنوان گزارشش این است: « آژانس بین‌المللی انرژی اتمی معتقد است که رژیم ایران در مورد سلاح هسته‌یی فعالیت داشته است». یا رویتر این طور نوشته است: «رژیم ایران تلاش هماهنگ شده محدودی در جهت ساخت بمب اتمی تا پایان سال 2003 انجام داده» یا وال استریت ژورنال، عنوان گزارشش اینه: «آژانس سازمان ملل سندی را یافته است که توضیحات (رژیم) ایران در مورد ساختمان مورد استفاده در سایت پارچین را تأیید نمی‌کند.»
آژانس ادعا می‌کند که گویا از سال 2011 به بعد، رژیم دیگر در خط بمب‌سازی نبوده، بگذریم که اطلاعات مجاهدین و مقاومت ایران این ادعا را تأیید نمی‌کند، اما همین حرف آژانس در جهت اثبات اتهامی است که تا قبل از این به‌صورت ابهام به آن اشاره می‌کرد. ضمن این‌که همین گزارش تأکید می‌کند که رژیم در این رابطه باید شفاف‌سازی کند و به این ترتیب یک استخوان لای زخم جدی باقی می‌گذارد و بستن پرونده را منتفی می‌کند.
البته این شورای حکام است که باید در مورد بستن پرونده پی.ام.دی تصمیم بگیرد و این یک تصمیم سیاسی است. که با مقدماتی که عرض کردم به نظر نمی‌رسد چنین تصمیمی بگیرد مگر این‌که یک معامله بزرگی صورت گرفته باشد و امتیاز بزرگی از رژیم گرفته باشند. یک نشانه‌یی که به چنین چیزی دلالت دارد مطلبی است که دیروز در سایت هیل (سایت کنگره آمریکا) درج شده بود که در آن از قول مارک تونر سخنگوی وزارت‌خارجه گفته بود «دو تن از مقامات دولت اوباما قرار است قانونگذاران را در کمیته روابط خارجی سنا در مورد گزارش آژانس در جلسه استماع فوق‌العاده سری و دربسته توجیه کنند.»
بعضی ناظران می‌گویند این مربوط به امتیازی است که رژیم در سوریه داده، اما این‌که دقیقاً چی هست، بنا‌ به همین گزارش سایت هیل، تا 15دسامبر (24آذر) و تا زمانی که شورای حکام آژانس قطعنامه خودش را صادر می‌کند، مخفی می‌ماند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر