۱۳۹۶ آبان ۲۶, جمعه

..زلزله کرمانشاه؛ امنیت! در اولویت و سرقت کمک‌های مردمی





زلزله کرمانشاه؛ امنیت! در اولویت و سرقت کمک‌های مردمی


رحمانی فضلی پس از زلزله گفت که اولویت آنها امنیت است؛ اولویتی که به سرعت منتهی به بستن راه‌ها برای رسیدن کمک مردمی به مناطق زلزله‌زده شد.


تاریکی شب!

رحمانی فضلی، «وزیر کشور» روحانی، پس از زلزله ۲۱ آبان در غرب کشور، برای پوشاندن بی‌مسئولیتی حکومت‌گران در امداد‌ رسانی به حادثه دیدگان، تاریکی شب را بهانه کرده و گفته بود: «به‌دلیل تاریکی شب امکان پرواز هلی‌کوپتر نیست و ‌برخی راه‌ها بسته شده‌است». او افزود: «نگرانی‌هایی در رابطه با روستاها داریم چرا که اکنون با توجه به تاریکی شب دسترسی به این مناطق مشکل است».

اولویت!

اما او به‌دنبال کمک رسانی در تاریکی شب نبود، رحمانی فضلی حفظ امنیت منطقه را در اولویت خود قرار داده بود. او در ۲۴ آبان به «رادیو فرهنگ» گفت: «یکی از اولویت‌های ما امنیت و انتظامات بود» اما اگر در مورد امدادرسانی، کسی نظر او را بخواهد، می‌تواند به این پاسخ رحمانی فضلی توجه کند: «از نظر سازماندهی از نظر توزیع امکانات و از نظر موجودی امکانات وضعیت مناسب نبود برق قطع بود آب قطع بود گاز قطع بود و نانوایی‌ها طبیعتاً نمی‌توانستند نان پخت بکنند» یا به عبارت دیگر کسی در این زمینه از خلافت اسلامی! انتظاری نداشته باشد.

جانباختگان

در حالی رحمانی فضلی در پی امنیت مناطق زلزله‌زده است که بنا بر گزارش‌های منتشر شده، فاجعه‌ای بزرگ در حال رخ دادن است؛ «یک زن جوان می‌گوید تنها ۷۵جسد در روستای آنها دفن شده است. پسربچه خردسالی از کشته شدن پدر و مادر و خواهر و برادر و دایی و عمه و مادربزرگ و دختردایی... خود خبر می‌دهد. تمامی ۳۴شرکت کننده در یک جشن جان خود را از دست داده‌اند. از یک خانواده ۱۰نفری ۹نفر کشته شده‌اند. شمار زیادی از مجروحان به‌خاطر وضعیت اسفبار بیمارستان‌ها و عدم خون رسانی یا حتی تزریق سرم در حضور نزدیکان خود جان داده‌اند. شماری از مردم در سرمای شب‌ها بر اثر سرما جان سپردند که سه کودک خردسال و یک زن در میان آنها دیده می‌شوند.»


فقدان

رویتر در توصیف این وضعیت گزارش کرد: «بازماندگان زلزله در ایران به‌خاطر نبود سرپناه و غذا معترض هستند. مقام‌های رژیم ایران عملیات نجات را به این بهانه که دیگر امکان پیدا کردن افراد (زنده نیست)، متوقف کردند. آنها روز سختی را برای برآورده کردن نیازهایشان به غذا، آب و پناهگاه سپری کردند. مریم آهنگ که ۱۰تن از اعضای خانواده‌اش را در شهر سرپل‌ذهاب از دست داده است، گریه کنان با تلفن همراه به رویتر گفت: ما گرسنه هستیم. ما در سرما به‌سر می‌بریم، ما بی‌خانمان هستیم ما در این دنیا تنها مانده‌ایم. رضا... گفت ما دو شب در سرما گذراندیم. کمک‌ها کجایند؟. برخی از مردم به‌خاطر تخریب ساختمانهایشان که در طرح مسکن مهر ساخته شده بود، خشمگین هستند».


موفقیت! سپاه

اما عملکرد رحمانی فضلی و سایر همکاران او در سپاه و نهادهای اطلاعاتی بی‌تأثیر نبوده است، آنها موفق! شدند که در بسیاری از موارد مانع از رسیدن کمک‌های مردمی به دست آسیب‌دیدگان بشوند.
بنا بر گزارش‌های منابع محلی، نیروهای سپاه موفق! شدند، از ورود کمک‌های مردمی به سرپل‌ذهاب در موارد متعددی جلوگیری کنند؛ این کمک‌ها از کامیون‌ها و خودروها پیاده می‌شد و در اختیار نیروهای سپاه قرار می‌گرفت.
مشابه این وضعیت در خروجی دیواندره نیز قابل مشاهده بود؛ کامیون‌های کمک‌های مردمی توسط نیروهای سپاه متوقف شده و به‌بهانه اینکه کمک‌ها باید از طریق هلال‌احمر توزیع شود، چادرها را مصادره می‌کردند. در گزارش دیگری تایید شد که در مسیر کرمانشاه به سرپل‌ذهاب، کارگزاران حکومت حدود ۲۰۰۰ چادر و پتو را به سرقت بردند.


«انتخاب»

سایت انتخاب روز ۲۴ آبان مفقود شدن کمک‌ها را مورد تایید قرارداد: «هنوز بیش از هزاران نفر از آوارگان مجبورند امشب را بدون سرپناه در خیابان بگذرانند و تاکنون چادر امدادی دریافت نکرده‌اند... کمکهای امدادی به ورودی شهرهای زلزله‌زده می‌رسد و بعد از آن معلوم نیست که چه می‌شوند».


مردم

با همه ممانعت‌هایی که از طرف نهادهای خلافت اسلامی! صورت می‌گیرد تا کمک‌های مردمی به دست‌ زلزله‌زدگان نرسد، مردم از طرق مختلف به میزانی که برایشان امکان پذیر بود کمک‌های خود را به مناطق آسیب‌دیده رساندند. خبرگزاری فرانسه در این رابطه گزارش کرد: «در مناطق روستایی، ۱۰کیلومتر بالاتر از سرپل‌ذهاب که اکیپ خبرگزاری فرانسه از آنها عبور می‌کرد، بیشتر کمک‌هایی که روز چهارشنبه بین مردم توزیع می‌شد متعلق به اشخاص خصوصی بود».

          در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر