آتش جنگ جناحین با نزدیکتر شدن ضربالاجل FATF بیشتر میشود
از ترس ضربالاجل FATF بررسی لایحهٔ CFT در دستور این هفتهٔ مجلس قرار گرفته و بررسی لایحهٔ پالرمو هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام شروع شده است.
با نزدیکتر شدن ضربالاجل FATF هر دو جناح فعالیت خود را تشدید کردهاند و در نتیجه آتش جنگ بین جناحهای حاکم شعلهورتر شده است.
روز۲۹بهمن شبکه یک از جلسه تشخیص مصلحت و بررسی لایحهٔ پالرمو خبر دادم و گفت: «در جلسه امروز که وزیر امور خارجه نیز حضور داشت اعضا پس از طرح دیدگاههای مختلف ادامهٔ بررسیها را به جلسه کمیسیونهای سیاسی دفاعی و حقوقی قضایی و نشست آتی مجمع موکول کردند».
تلویزیون رژیم ۲۹دی به نقل از نوری همدانی گفت: «این مرجع تقلید امروز در جلسه درس خارج فقه خود گفت FATF معاهدهای ظالمانه است و تصویبش به صلاح کشور نیست و ما نمیتوانیم سکوت کنیم».
روزنامهٔ آرمان ۲۹دی ۹۷ با عنوان «هجمه دلواپسان» نوشت: «کمتر از یک ماه تا پایان مهلت تعیینتکلیف لوایح (FATF، CFT و پالرمو) جناح اصولگرا دستبهکار شده و با ایجاد هشتگ علیه تصویب احتمالی این لوایح به مخالفت با آن برخاسته است».
در ادامه این جنگ و جدالها مجلس در جلسه ۳۰دی ۹۷ با پافشاری بر مصوبه قبلی خود ۱۹ایراد شورای نگهبان به CFT را به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاد.
اهمیت تصویب لوایح FATF برای دولت و باند روحانی چیست؟
تصویب این لوایح برای دولت روحانی و جناحش آنجا اهمیت مضاعف پیدا میکند که آمریکا از برجام خارج شد و تحریمهای گسترده هستهای را مجدداً اعمال کرد.
دولت حسن روحانی که برای مقابله با تحریمهای آمریکا دست بهدامن اروپا شده و خواهان اجرایی شدن سازوکار اروپایی است، در راستای اجابت به شروط آمریکا بسیار نیازمند است که این لوایح تصویب شود.
لعیا جنیدی، معاون حقوقی روحانی، تصویب این لوایح را به شل شدن حلقه تحریمها ربط داد و گفت: «بهطور مسلم تصویب این لوایح، مسیر را برای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی(FATF) هموار و اجرایی شدن سازوکار مالی اروپا را تسهیل میکند».
منافع دلواپسان در تصویب نشدن لوایح چیست؟
جناح دلواپسان با توجه به تجربه ناموفق برجام و مشکلات اروپا در زمینه کمک به رژیم، تصویب این لوایح را برای بیرون آمدن نظام از حلقه محاصره سیاسی و اقتصادی نه تنها کارساز نمیداند، بلکه از زاویه منافع جناحی خود در زمینه پولشویی، حمایت مالی و لجستیکی از تروریستها و… نیز تصویب آنها را به نفع خود نمیداند.
در صورت تصویب این لوایح یک قلم پولشویی نهادهای وابسته به خامنهای و در صدر آنها سپاه پاسداران در داخل و خارج کشور زیر ذرهبین میرود.
روحانی و دولتش بارها بهعلت مخالفت جناح اصولگرا با تصویب FATF اشاره کردهاند آنچنان که پیش از این جواد ظریف اذعان کرد پولشویی گسترده در حاکمیت آخوندی علت مخالفت با FATF است.
نفع گسترده بسیاری از پولشویی
در این رابطه جواد ظریف گفت: «خیلیها از پولشویی منفعت میبرند – در یک معامله ۳۰هزار میلیارد منفعت میبرند».
او در مصاحبه با سایت خبرآنلاین ۲۱آبان ۹۷ اعتراف کرد پولشویی گسترده یک واقعیت است و علت مخالفت با FATF منافع اقتصادی برخی افراد است. در ایران «خیلیها از پولشویی منفعت میبرند» و «آنهایی که هزاران میلیارد پولشویی انجام میدهند حتماً آنقدر توان مالی دارند که دهها یا صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور علیه قوانین ضدپولشویی، ایجاد کنند».
صفبندی جناحین بر سر قبول و یا رد لوایح FATF، از واقعیت جامزهری این لوایح هم ناشی میشود.
به زبان ساده هر مسیری را در جهت رد و یا تصویب این لوایح برود، بهمثابه جام زهری بر پیکر آن عمل خواهد کرد.
خصلت جامزهری تصویب و یا عدم تصویب لوایح
این وضعیت تمامیت نظام را در حالت سردرگمی و بنبست قرار داده است که در نهایت این لوایح را چگونه تعیینتکلیف کند. خصوصاً اینکه خامنهای در علن نظرش را در زمینه تصویب یا عدم تصویب این لوایح اعلام نکرده است.
او یکبار در خردادماه گذشته در اظهارات دوپهلویی که هر دو جناح رژیم تفسیرهای مطابق منافع خود را از آن ارائه کردند گفت: «مجلس رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند».
خامنهای و به ضرر و زیان جامزهری ناشی از رد و یا تصویب این لوایح آگاه است، بهرغم اینکه بررسی این لوایح ماهها است در دستورکار مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص قرار دارد و جدال بر سر تصویب این لوایح حکومتش را با مشکلات جدی مواجه کرده است،
با این حال تاکنون از اعلام صریح موضع خود شانه خالی کرده است و نمیخواهد خودش مسئولیت بپذیرد بهویژه اینکه تجربه برجام نافرجام و حمایت خودش از مذاکرات و تأیید برجام را نیز دارد.
مطالب مارا در وبلاک انجمن نجات ایران ودر توئیتربنام @bahareazady دنبال کنید
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# شهرهای ایران اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی # اتحادوهمبستگی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر