۱۳۹۷ آذر ۱۹, دوشنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی – دوشنبه۱۹آذر ۹۷



مروری بر رسانه‌های حکومتی – دوشنبه۱۹آذر ۹۷


روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه ۱۹آذر ماه در حالی که در مورد تظاهرات کارگران فولاد اهواز که امروز سی و یکمین روز خود را می‌گذرانند و اعتراضات کارگران هفت‌تپه سکوت پیشه کرده‌اند با درشت‌نمایی اعتراضات اجتماعی در اروپا تلاش کرده‌اند آبی برای نظام گرم کنند.
در کنار این تیترها دعواهای باندی بر سر برجام و بسته اروپا و فساد بیشترین عنوانها را دارند. اظهارات آخوند رئیسی در دانشگاه موسوم به بهشتی علیه دولت روحانی تیتر مشترک بسیاری روزنامه‌های هر دو باند است. روزنامه‌های حکومتی در گزارش خود از این جلسه، حسابرسی دانشجویان از آخوند رئیسی در مورد قتل‌عام زندانیان مجاهد در تابستان ۶۷را حذف کرده‌اند. فقط روزنامه حکومتی وطن امروز اشارهٔ کوتاهی به این موضوع کرده و چند جمله از دفاع رئیسی از این جنایت و در بردن خودش و مقصر جلوه دادن خمینی را نقل کرده و از جمله نوشته است« رئیسی همچنین در بخشی از اظهارات خود درباره سابقه‌اش در راستای مبارزه با (مجاهدین) اظهار داشت: افتخار من آن است که با جریان نفاق، فساد و چپاول مبارزه کرده‌ام اما تعجب نسبت به کسانی است که مدعی حقوقدانی هستند ولی بین دادستان و قاضی فرقی نمی‌گذارند‌. وی افزود: قهرمان مبارزه با نفاق در کشور خمینی است، همه کسانی که با نفاق مبارزه کردند باید مورد تشویق قرار گیرند که کشور را از شر منافقان نجات دادند».

بسته اروپا موضوع مطالبی متناقض در روزنامه‌های دو باند حاکم است. در حالی که روزنامهٔ جمهوری اسلامی تیتر زده: «فرانسه و آلمان درباره سازو کار مالی ویژه با ایران توافق کردند»، کیهان خامنه‌ای نوشته است« یک روزنامه آلمانی گزارش داد که برلین و پاریس درباره سازو کار مالی ویژه برای ایران به توافق رسیدند... این در حالی است که با گذشت بیش از ۷ماه اتلاف وقت و پشت هم اندازی اروپا، سازو کار مالی که حتی زمان آغاز به‌کار آن نیز مشخص نشده است، قرار نیست سازو کار فروش نفت ایران را پوشش دهد و تنها به تجارت کالاهای غیرضرور و محصولات غذایی که از حساسیت بالایی برخوردار نیستند، محدود می‌شود».

حملات پاسدار جلیلی و قالیباف و آخوند رئیسی موضوع تیترهای روزنامه‌های باند خامنه‌ای است، که در باند رقیب با واکنش ضعیف در روزنامهٔ آرمان و ابتکار مواجه شده است.
آرمان نوشته است«اگر رئیسی شخص اول اجرایی کشور می‌شد، وقتی که دونالد ترامپ از برجام خارج می‌شود و ایران را به‌دلیل اجرا و پایبندی به برجام مورد مؤاخذه قرار می‌دهد و تحت فشار می‌گذارد، احتمالاً رئیسی هم به سخنان و عقاید خود جامه عمل می‌پوشاند؛ یعنی به برجام تن نمی‌داد. اکنون که به ظاهر روسیه و چین در کنار ایران هستند، کشور در وضعیت کنونی قرار دارد، حال اگر در برابر فشار تحریم‌های ترامپ، چین و روسیه و اتحادیه اروپا و غیره هم با ایران همکاری نمی‌کردند و در جبهه ترامپ قرار می‌گرفتند، در چنین شرایطی چه وضعی حاکم می‌شد؟».
ابتکار هم به بی‌راه‌حلی رئیسی اشاره کرده و نوشته« اگر برای برون‌رفت کشور از مشکلات کنونی راه‌کاری دارد چرا ارائه نمی‌دهد؟«.

بی راه‌حلی در سیاست خارجی رژیم و دولت روحانی مورد نقد یک روزنامهٔ همسو با روحانی قرار گرفته است.
آرمان به‌نقل از پیروز مجتهدزاده از جمله نوشته است« کسانی در زمینه سیاست خارجی کشور سیاست‌گذاری می‌کردند که گمان می‌کردند دو دوتا می‌شود پانصدتا. انتخاب رویکردها از(اول) اشتباه بود و به مرور زمان نیز اصلاح نشد. ضمن این‌که اراده‌ای نیز برای اصلاح این رویکرد‌ها وجود نداشت. در نتیجه تکرار روش‌های قدیمی، سیاست خارجی روزبه روز وضعیت پیچیده‌تری به خود گرفت». و در ادامه آورده است« می‌دانستم که روحانی شرایط دولت احمدی‌نژاد را به شکل نامطلوبی برای مردم ترسیم می‌کند اما خودش از احمدی‌نژاد گویی که بدتر خواهد شد».

روزنامه‌های دو باند حاکم در روز دوشنبه تلاش کرده‌اند فساد مؤسسات مالی را به پای یکدیگر بنویسند:
وطن امروز نوشته است:« روحانی در سفر اخیر به سمنان اعلام کرد دولت مجبور شده ۳۰هزار میلیارد تومان از بیت‌المال به سپرده‌گذاران مؤسسات مالی پرداخت کند و همین اظهارات موجب شده اصلاح‌طلبان نیز هجمه جدیدی علیه سپرده‌گذاران آغاز کنند». این روزنامه در ادامه آورده است« قطعاً روش اشتباه بانک مرکزی در ساماندهی این مؤسسات نقش بزرگی در ایجاد بحران داشت» و در ادامه نوشته « کیست که نداند بی‌تدبیریها متهم ردیف اول بحرانهای اقتصادی در ۵‌سال اخیر است».
جوان هم نوشته است« برخی با بخشنامه‌های متعدد بانک مرکزی کاسبی راه انداخته و فرصت‌طلبان از ۴۰بخشنامه بانک مرکزی سوءاستفاده کرده‌اند و بخشنامه‌های متناقض زمینه فساد را فراهم آورده‌ است و اگر دولت شتابزده عمل نمی‌کرد، شاید اتفاقاتی که به سوء‌استفاده ۱۸‌میلیارد دلاری موسوم شده‌است، رخ نمی‌داد».
کیهان خامنه‌ای هم به‌نقل روزنامهٔ باند کارگزاران نوشته است« سخنان رئیس‌جمهور روحانی درباره پرداخت ۳۳هزار میلیارد تومان از بیت‌المال به مال‌باختگان مؤسسات مالی غیرمجاز بار دیگر پرونده نقش آنها در اعتراضات دیماه ۹۶را باز کرد.
این روزنامه از قول سعید لیلاز نوشت: رقم مذکور اگر ضرب در ضریب فزاینده پولی ۷تا ۷.۵شود، ۲۵۰هزار میلیارد تومان نقدینگی ایجاد خواهد کرد». کیهان در پاسخ به این اظهارات باند رقیب در ادامه نوشته است« اولاً چرا مؤسسات مالی غیرمجاز، به مدت ۴سال در دولت روحانی، بدون ضابطه و نظارت فعالیت کرده و فربه شده‌اند. ثانیا اگر پرداخت ۳۳هزار میلیارد تومان، مالباختگان این صندوق‌ها، تورم‌زا بوده، به طریق اولی افزایش هزار هزار میلیارد تومانی نقدینگی (از ۴۷۰هزار میلیارد به ۱۴۷۰هزار میلیارد تومان) چه تاثیر مهم و اساسی در ایجاد تورم داشته و چرا در دولت یازدهم و دوازدهم این میزان از نقدینگی خلق شده است. سؤال سوم این‌که چند درصد بانکها و مؤسسات مالی مستقیم یا غیرمستقیم به دولت و احزاب همسو با دولت مربوط می‌شود؟! چهارم این‌که سیاست‌های دولت و سوءمدیریت آن چه نقشی در رها کردن و گسترش موج نقدینگی داشت و واگذاری رانتی ارز و سکه و خودرو، چه تاثیری بر سیل نقدینگی گذاشت؟».



مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران    ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید
پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات
سرنگونی #  اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر