۱۳۹۷ آذر ۲۹, پنجشنبه

رویترز: آمریکا خواستار محکومیت اقدامات ایران در یمن است، روسیه مخالف



رویترز: آمریکا خواستار محکومیت اقدامات ایران در یمن است، روسیه مخالف




خبرگزاری رویترز می‌گوید ایالات متحده خواستار آن است که شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه تازه‌ای در ارتباط با یمن، اقدامات ایران را محکوم کند، اما روسیه با این کار مخالفت کرده‌است.
رویترز ۲۹ آذر به نقل از دیپلمات‌هایی که نامشان فاش نشده می‌گوید آمریکا خواستار آن شده بود که در پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در ارتباط با آتش‌بس در حدیده، جمهوری اسلامی محکوم شود، اما روسیه، دیگر عضو شورای امنیت که حق «وتو» دارد، چنین چیزی را رد کرده‌است.
حوثی‌ها که از حمایت ایران برخوردار هستند و دولت عبد ربه منصور هادی که از حمایت عربستان سعودی، روز پنج‌شنبه هفته پیش بر سر آتش‌بس در بندر حدیده به توافق رسیدند. این آتش‌بس از آن جهت اهمیت دارد که حدیده نقشی کلیدی در کمک‌رسانی به یمن بازی می‌کند؛ کشور جنگ‌زده‌ای که در آستانه قحطی سراسری و همه‌گیری بیماری‌هایی مانند وبا قرار گرفته‌است. آتش‌بس حدیده از روز سه‌شنبه به مرحله اجرا درآمد.
ایالات متحده در کنار متحدان منطقه‌ای خود بارها از اقدامات جمهوری اسلامی در یمن انتقاد کرده‌است. نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل اخیرا ایران را «دلیل بحران» یمن توصیف کرده‌است. ایران اتهام دخالت در اوضاع منطقه را رد کرده و در عین حال اتهام مشابی را به ایالات متحده و هم‌پیمانان آن، به ویژه عربستان سعودی، می‌زند.
بنا بر گزارش‌ها ۱۵ عضو شورای امنیت اکنون در حال بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ای هستند که بریتانیا ارائه کرده و هدف از آن حمایت از مذاکرات صلح در سوئد، نیز ایجاد یک ساز و کار نظارتی و اعزام نیرو به یمن برای حفظ آتش‌بس است.
رویترز می‌گوید در پیش‌نویسی که این خبرگزاری دیده، «انتقال هرگونه جنگ‌افزار و ادوات نظامی بر خلاف تحریم‌های تسلیحاتی یمن» محکوم شده‌است. به گفته رویترز در این پیش‌نویس به نام کشور خاصی اشاره نشده‌است.
رویترز به نقل از دیپلمات‌ها می‌گوید ایالات متحده خواستار آن شده بود که تهران به‌طور مشخص در قطعنامه تازه در مورد یمن، محکوم شود، اما روسیه با لحن به‌کار گرفته شده در آن، مخالفت کرده بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد سه سال پیش قطعنامه‌ای را تصویب کرد که بر پایه آن نیروهای نظامی در یمن تحریم تسلیحاتی شده‌اند. کارشناسان سازمان ملل، در دی ماه ۱۳۹۶، با استناد به بند ۱۴ همین قطعنامه، در پیوند با منع ارسال مستقیم یا غیرمستقیم جنگ‌افزار برای حوثی‌ها و متحدین آنها، اظهار داشتند، تهران این بند را زیر پا گذاشته‌است.
در گزارش محرمانه تازه‌ای از سوی دبیر کل سازمان ملل نیز گفته شده دو پرتاب‌گر موشک ضد تانک که ائتلاف عربی در یمن پیدا کرده، ظاهرا ساخت ایران هستند.
نقض تحریم‌های یمن بارها محور انتقادهای شدید ایالات متحده علیه تهران بوده و از جمله مواردی‌ست که وزارت خارجه آمریکا با استناد به آن‌ها، رفتار و عملکرد ایران را «بی‌ثبات‌کننده» و «مخرب» توصیف می‌کند.
خبرگزاری رویترز در عین حال می‌گوید در پیش‌نویس فعلی با وجود محکومیت حملات فله‌ای و هدف قرار گرفتن غیرنظامیان، اما اشاره‌ای به نام عربستان سعودی نشده‌است.
ائتلاف عربی با انتقادهای شدیدی از سوی نهادهای مدافع حقوق بشر در مورد نحوه حملات هوایی‌اش روبه‌رو است. «بنیاد صلح جهانی» در آمریکا نیز دو ماه پیش در گزارشی، بحران انسانی یمن را ناشی از دو عامل اصلی یعنی بمباران هوایی کشورهای اتئلاف، و جنگ غذا و بحران اقتصادی توصیف کرده بود.
دیپلمات‌ها گفته‌اند هدف شورای امنیت این است که در همین هفته بشود به یک قطعنامه تازه در مورد یمن دست یافت. آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا می‌توانند هر قطعنامه‌ای را به تنهایی وتو و رد کنند؛ در صورت وتو نشدن، رای ۹ عضو برای تصویب آن ضروری‌ست.
مارتین گریفیتس، نماینده ملل متحد در امور یمن، نظارت بر آتش‌بس در حدیده را یک امر ضروری توصیف کرده‌است. به گفته این مقام سازمان ملل، حضور فوری ناضران این نهاد «برای ایجاد اطمینان [به اجرایی بودن آتش‌بس در حدیده] حیاتی‌ست».​
رویترز، اسوشیتدپرس، رادیو فردا|ت|خ


مطالب   مارا در وبلاک انجمن نجات ایران    ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید
پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات
سرنگونی #  اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور   

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر