گزیده ای از روزنامه های رژیم 14 شهریور 97
روزنامههای حکومتی روز ۱۴شهریور تیتر مشترکشان به اظهارات آخوند جنتی در مجلس خبرگان ارتجاع اختصاص دارد. آخوند جنتی ضمن اشک تمساح برای شرایط اقتصادی مردم، در تلاش برای در بردن خامنهای از این اوضاع و انداختن طوق تقصیر به گردن باند روحانی بود.
اعتماد: جنتی: با مردم حرف بزنید
اعتماد: جنتی: با مردم حرف بزنید
افکار: جنتی: مردم ناراضی هستند
اقتصاد ملی: جنتی: چرا نابسامانیها را به پای رهبری می گذارند
ایران: رئیس مجلس خبرگان رهبری: مسئولان اشتباهات خود را بپذیرند
تجارت: جنتی: چرا نابسامانیها را به پای رهبری می گذارند
کیهان: جنتی: برادر عزیز مان حضرت آقای آملی لاریجانی، همانطور که گفته شد شما باید بروید سراغ دانهدرشتها. با آفتابهدزدها همه میتوانند برخورد کنند. آنهایی که عامل تشنج در مملکت هستند و مفاسد اقتصادی را راه میاندازند و همه را پریشان کردهاند اینها را باید پیدا کرد. در دستگاههای دولتی هستند بروید سراغ اینها.
برجام و بسته اروپایی حملات باندی حول بحرانهای اقتصادی اجتماعی و هشدار نسبت به پیامدهای اوضاع و اذعان به نفرت اجتماعی از باندهای حاکم تحت عنوان «اصلاح طلب» و«اصولگرا» از دیگر موضوعات روزنامههای امروز هستند.
اعتراف به ناکارآمدی و بنبست اقتصادی اجتماعی نظام در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
کیهان: سعید لیلاز:اگر اختیارات ویژه رهبری به سران قوا را چوب خشک داشت تا حالا یک کاری کرده بود»
وطن امروز هم در مطلبش با عنوان « دو بار گزیده شدیم» نوشته:« نسخههای نئولیبرالی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، الحاق به اجماع واشنگتن و الگوگیری از آن در مناسبات اقتصادی داخلی و بینالمللی و مدل توسعه نئوکلاسیکها، شرایطی را برای کشور رقم زده که حاصل آن بهوضوح قابل مشاهده است».
جهان صنعت همسو با باند روحانی زیر عنوان « دور باطل سیاستهای ارزی» از جمله نوشته« بازار ارز افسارگسیخته بر مسیر افزایشی پیش میرود؛ نه از خرید و فروش و معاملات واقعی خبری است و نه نشانهای از نیروهای عرضه و تقاضا به چشم میخورد؛ گویی تنها دستهای نامریی دولت است که فرمان سیاستی بازار را میچرخاند تا قیمتها زیر سایه سکوت مسئولان، به تاختن ادامه دهند». این روزنامه در ادامه نقش دولت در گرانی دلار را بهرغم ادعاهای رئیس کل جدید بانک مرکزی برملا کرده و نوشته است« و بهنظر میرسد این بار دیگر خود دولت است که بهدنبال بهرهکشی از شرایط موجود است. به بیانی هیچگاه سیاستگذاریهای خود بانک مرکزی نبوده که به ورطه عمل رسیده باشد و همواره دولت است که بر تصمیمات پولی بانک مرکزی چنبره میزند تا محرک اجرای تصمیمات پولی در بازار ارزی و اقتصادی باشد».
آرمان هم نوشته است« برخورداری از ادوات جنگی و داشتن سرزمینی عاری از دشمن و امنیت کافی برای زندگی به پیشنیازهایی هم احتیاج است که در صورت غفلت و بیتوجهی به هر یک، خود میتواند ضدموشک باشد و امنیت را از داخل مختل کند». این روزنامه افزوده است«پوشک بر وزن موشک از نوع احتیاجاتی است که امروزه مسأله جدی خانوادههای دارای کودک شده است. از دولتی که نتواند پوشک نوزادان کشور را مدیریت کند، انتظار کنترل قیمت خودرو و ارز خارجی و مسکن بیمورد است».
بنبست نظام در باتلاق برجام در مطالب روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
جوان نوشته: «باز خوانی موضع اروپاییها و آمریکاییها در شش ماه اخیر نشان میدهد که هر دو طرف در مواجهه با برجام مانند دو لبه یک قیچی دارای یک راهبرد ثابت و کاملاًً همسان و همسو بوده و هر دو متفقاً بر ترمیم برجام، تشدید فشار و استمرار مذاکرات درباره سایر موضوعات مورد علاقه غرب اتفاقنظر و اصرار دارند».
و آرمان هم بهنقل از آصفی تیتر زده: «آب باریکه برجام را حفظ کنیم». اظهارات متناقض آصفی در گفتگو با آرمان تصویر روشنی از بنبست و لاعلاجی رژیم ارایه داده است. وی از جمله گفته است«اکنون دیگر زمان آن نیست که برجام را وسط بگذاریم و له یا علیه آن صحبت کنیم؛ برجام تمام شد.آمریکا با بداخلاقی بدعهدی از برجام خارج شد، اروپا نشان داده که توان حفظ آن را ندارد. برجام آن زمانی هم که سرپا بود، خیلی شکننده و ظریف بود. برجام دیگر انتظارات ایران را برآورده نخواهد کرد. آمریکا با تهدید، بداخلاقی، فشار به کشورها و شرکتهای مختلف باعث شده ریسک حفظ برجام برای کشورهای اروپایی زیاد شود. اروپایی هم قلبا با آمریکاییها همراه هستند. به هر ترتیب این وضعیت برجام است. البته باید همین آب باریکه را حفظ کنیم». آصفی در ادامه افزوده است « اینکه قرار باشد یک اتفاق عجیب و غریبی در برجام بهنفع ایران شکل بگیرد، ممکن نیست البته از ابتدا هم اینگونه بود». آصفی کارگزار رژیم راه خروج از این بنبست را غلط کردم گویی نسبت به سیاستهای داخلی و منطقهای دانسته و افزوده است« حال برجام چه آتش بگیرد و چه نگیرد، همین است که میبینیم. لذا با همین رویکرد باید به سمت بهبود و گسترش روابط با همسایگانمان برویم، چند سالی است که از موضوع تعمیق روابط با همسایگانمان غفلت شده است. به داخل و شرایط داخلی کشور باید بپردازیم و اصلاح ساختاری را در حوزههای مختلف انجام دهیم».
در روزنامههای حکومتی ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای اجتماعی خودسوزی یک هموطن مقابل شهرداری تهران تلاش کردهاند آن را فردی جلوه دهند و در این تلاش به ضد و نقیض گویی افتادهاند:
اعتماد نوشته است«دو خبر در روزهای اخیر در رابطه با برخورد مأمور شهرداری با کودک کار و همچنین خودسوزی معترضانه یکی از شهروندان در مقابل شهرداری، خاطرهای را برایم زنده کرد که مربوط به حدود ٤٠سال پیش است. در سال ١٣٥٦ در جریان این طرح شاهد برخورد مأموران شهرداری با کسانی بودم که خارج از محدوده آن روزگار- جایی حوالی خاکسفید فعلی- خانه میساختند. یک روز مردم حمله کردند و ماشینهای شهرداری را به آتش کشیدند و مأموران را از منطقه فراری دادند». و سپس افزوده «این اتفاقات تاوان پدیدهیی است که در سالیان گذشته با آن مخالفت شده است و آن حق تشکلسازی توسط شهروندان است. تشکلهایی که میتوانند در محلات و اصناف و مدارس و... ایجاد شوند و محلی برای بیان خواستهها و مطالبات شهروندان بهصورت نظام یافته باشند. مانعتراشی برای فعالیت تشکلها به راهحلهای انفرادی ختم میشود که بخشی از آن به واقعیت میپیوندد و همانطور که اشاره شد، بخش بزرگی از آن در ذهن افراد اتفاق میافتد».
ابتکار هم اذعان کرده است« این اولین خودسوزی این روزها نیست و ۱۴مرداد ماه یک مرد ۲۰ساله اهوازی در محل منازل راهآهن اهواز دست به خودسوزی زد و بهدلیل سوختگی صددرصدی جان باخت! اتفاقات اینچنینی این روزها در قالبهای مختلفی شنیده میشود و نقطه مشترک بسیاری از آنها مشکلات اقتصادی تحمیل شده به افراد است... بر اساس اطلاعاتی که از علت خودسوزی روز سهشنبه تهران منتشر شده است، این فرد به این دلیل که برای او جریمه ۵۰۰میلیونی از سوی شهرداری لحاظ شده، دست به این کار زده است».
مطالب مارا در وبلاک انجمن نجات ایران ودر توئیتربنام @bahareazady دنبال کنید
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# شهرهای ایران اعتصاب # تظاهرات#
سرنگونی # اتحادوهمبستگی مرگ_بر_دیکتاتور #Ir
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر