۱۳۹۷ مرداد ۶, شنبه

دویچه وله آلمان :چشم‌پوشی ایران از انرژی اتمی به جنجال خاتمه می‌دهد





دویچه وله آلمان :چشم‌پوشی ایران از انرژی اتمی به جنجال خاتمه می‌دهد

کمبود برق در ایران به معضلی جدی تبدیل شده است.

هانس یوزف فل، رئیس گروه "دیده‌بان انرژی" آلمان، می‌گوید که سرمایه‌گذاری‌ اروپا در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران در خطر است. او توصیه‌هایی برای خروج از این بحران دارد. ایران برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نیازمند حمایت سرمایه‌گذاران خارجی است

هانس یوزف فِل، نماینده پیشین پارلمان آلمان از حزب سبزها، از بنیان‌گذاران طرحی است که اجرای آن در آلمان به موفقیت تولید انرژی از توربین‌های بادی و خورشیدی در این کشور منجر شد. آلمان تصمیم دارد با سرمایه‌گذاری کلان در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۲ میلادی تمام نیروگاه‌های اتمی خود را از چرخه تولید برق خارج و آنها را غیرفعال کند

دویچه‌وله : آقای فل ایران سال‌هاست که تصمیم دارد در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند و از این راه بخشی از برق مورد نیاز خود را تولید کند. شما با مقامات ایران در ارتباط هستید. چرا این تصمیم عملی نمی‌شود؟   

هانس یوزف فِل: من بارها به ایران سفر کردم؛ در همایش‌های مختلفی سخنرانی داشتم، با مقامات دولتی از جمله وزیران دولت صحبت کردم. من به عنوان کارشناس بارها به ایران توصیه کرده‌ام که استراتژی خود در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر را تغییر دهد. این کشور می‌تواند بخش بزرگی از نیاز خود به برق را با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کند. البته ایران پس از امضای توافق اتمی و تعلیق تحریم‌های بین‌المللی قوانین خوبی را در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر تصویب کرد ولی این قوانین هنوز به طور کامل اجرا نشده‌اند. به عنوان مثال، مسیر سرمایه‌گذاری خارجی در ایران هنوز هموار نیست.

با این‌حال ما شاهد تحولات مثبتی در این زمینه بوده‌ایم. اما متأسفانه رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های ایران را برگرداند و بحران کنونی به وجود آمد. در وضعیت کنونی ایران به صادرات نفت وابسته می‌ماند و روشن است که تنش‌های ژئوپلیتیک بر استراتژی ایران در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر هم تأثیر می‌گذارد.

دویچه‌وله : شرکت‌های اروپایی بسیاری مشتاق سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران بودند. فکر می‌کنید که این شرکت‌ها با توجه به تأکید اتحادیه اروپا بر حفظ توافق اتمی با ایران، به همکاری با این کشور ادامه می‌دهند؟


هانس یوزف فِل: متأسفانه یکی از پیامدهای وحشتناک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، عقب نشینی تقریبأ تمام سرمایه‌گذاران اروپایی از بازار ایران است. در حال حاضر تنها تعداد اندکی از آنها در ایران مانده‌اند. این سرمایه‌گذاران اروپایی امیدوار هستند که اتحادیه اروپا راهکارهای مالی جایگزینی برای مقابله با تحریم‌های ایالات متحده آمریکا پیدا کند که ثمربخش باشند و ادامه همکاری با ایران را ممکن کنند.

دویچه‌وله : آیا ایران قادر است به طور مستقل از ظرفیت بالای خود در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کند؟ به عنوان مثال با دانش و سرمایه‌گذاری بومی، بخشی از برق مورد نیاز خود را از انرژی خورشیدی تأمین کند؟ 

هانس یوزف فِل: ایران متأسفانه هنوز سیاست روشنی در این زمینه ندارد. این کشور دانشجویان نخبه‌ و دانش‌آموختگان ممتازی دارد اما هنوز شرکت‌های خیلی کمی مایل هستند که در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کنند. هنوز امکانات تولیدی زیادی برای راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری در زمینه توربین‌های بادی یا نیروگاه‌های خورشیدی وجود ندارد. ایران حداقل برای چند سال نیازمند حمایت سیاسی جامعه جهانی است تا صنعت این کشور در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر پا بگیرد.

دویچه‌وله : آیا اروپا می‌تواند از این صنعت نوپا در ایران در برابر تحریم‌های آمریکا حمایت کند؟

هانس یوزف فِل:  بله. اما وضعیت پیچیده است. در حال حاضر مذاکرات دوجانبه‌ای با ایران در جریان است. اما افزایش تنش میان آمریکا و ایران و تهدید جنگ که بر این کشور سایه افکنده، این وضعیت را به مراتب سخت‌تر کرده است. تهدیدهای ایران- حتی اگر در واکنش به سخنان رئیس‌جمهور آمریکا باشد هم- موقعیت را برای اروپا و سایر کشورها سخت‌تر می‌کند. در این وضعیت حمایت از ایران در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر هم از مسیر خود منحرف می‌شود.

استفاده از ابزاری به نام نفت (تهدید به بستن تنگه هرمز) در جهانی که به منابع فسیلی وابسته است، تنها تنش را بیشتر می‌کند. من واقعأ امیدوار هستم که اتحادیه اروپا راهی برای کمک به ایران برای خروج از این بحران پیدا کند

دویچه‌وله : فکر می‌کنید ایران برای خروج از بحران کنونی چه راهکارهایی پیش‌رو دارد؟

هانس یوزف فِل: حقیقت اینجاست که این کشور در وضعیت اقلیمی بسیار بدی قرار دارد. ما پیامدهای گرم‌تر شدن کره‌زمین، مثل خشک‌سالی را به وضوح در ایران می‌بینیم. بنابراین روشن است که ایران نیازمند تغییر سریع سیاست‌های خود در زمینه انرژی است. ایران باید وابستگی اقتصاد خود به انرژی‌های فسیلی ارزان را کاهش دهد.

من معتقدم که ایران می‌تواند از حق خود برای استفاده از انرژی اتمی دست کشد و به طور کامل به انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورد. تولید برق از انرژی اتمی بسیار گران تمام می‌شود. ایران می‌تواند از این حق چشم‌پوشی کند و به جنجال بر سر برنامه اتمی خود که علت اصلی تحریم‌های جدید آمریکاست خاتمه دهد.


#قیام_دیماه#اعتصاب #تظاهرات_سراسری #قیام سراسری  #اتحاد #آزادی#ما براندازیم  #آ#ايران 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر