گزیده ای از رسانههای حکومتی – پنجشنبه ۱۴تیر۹۷
مهمترین عنوانهای صفحات اول روزنامههای حکومتی در روز پنجشنبه ۱۴تیرماه، علاوه بر دود دم مربوط به مهار قاچاق سکه و ارز و موبایل و حل مسأله آب خرمشهر، شامل واکنشهای هراسآلود رژیم از شکست توطئه تروریستیاش علیه مقاومت ایران در پاریس و همچنین نامه حمایت آمیز پاسدار قاسم سلیمانی از تهدید روحانی برای بستن مسیر نفت است. تأکید بر حفظ برجام و ادامه مسیر مذاکره هم در برخی از روزنامه تیترهای متعددی دارد. از زوزهها برای شکست توطئه تروریستی که مضمون مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است شروع میکنیم:
ابرار: یک نماینده در اعتراض به نشست مجاهدین در پاریس: سفیر فرانسه باید از ایران اخراج شود
خراسان: در پی باز داشت یکی از دیپلوماتهای کشورمان در آلمان بهدرخواست بلژیک، همزمان با دستگیری دو ایرانی دیگر و نیز برگزاری میتینگ سازمان مجاهدین خلق در پاریس، سفرای فرانسه و بلژیک و کاردار آلمان به وزارت امور خارجه احضار شدند... بر اساس این گزارش سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه در دیدار با سفیر فرانسه و کاردار آلمان مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به دستگیری دیپلومات ایرانی را اعلام و با تأکید بر مصونیت دیپلوماتها بر اساس کنوانسیون وین، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط دیپلومات جمهوری اسلامی ایران شد. عراقچی این اقدام را سناریو و توطئهیی برای تخریب روابط ایران و اروپا دانست که همزمان با سفر رئیسجمهور کشورمان به اروپا و در آستانه اجلاس وزیران خارجه ایران و کشورهای ۱+۴ انجام میشود و هدف آن تحتالشعاع قرار دادن اجلاس مزبور در راستای اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی است. عراقچی تأکید کرد: با توجه به اسناد و مدارک موجود نقش سازمان مجاهدین در طراحی این نمایش مضحک روشن است، همانطور که مواد انفجاری نزد دو نفر از اعضای دستگیر شده این گروه کشف شده است. در همین باره، سفیر بلژیک نیز توسط دستیار مدیرکل اروپا به وزارت امور خارجه فراخوانده شد و مراتب اعتراض کشورمان نسبت بهدرخواست انتقال دیپلومات مزبور از آلمان به بلژیک به وی ابلاغ شد.
قدس: احضار سفیران فرانسه، بلژیک و کاردار آلمان در پی دستگیری یک دیپلومات کشورمان در آلمان و همچنین کارشکنی بلژیک و فرانسه به نفع مجاهدین، صورت گرفت
آرمان: برگزاری نشست مجاهدین در پاریس با انتقادات زیادی مواجه بود چنانکه حتی پایگاه خبری نشنال پست با انتقاد از حضور نخستوزیر سابق کانادا در نشست مجاهدین نوشت، هارپر در نشست گروهی شرکت کرده که دولت خودش قبلاً آن را یک گروه تروریستی میشناخت. ایران نیز اعتراضات زیادی به دولت فرانسه برای برگزاری گردهمایی مجاهدین در پاریس داشت چنانکه مجلس شاهد اعتراض به برگزاری نشست مجاهدین در پاریس بود. رئیس کمیسیون اقتصادی به برگزاری نشست مجاهدین در فرانسه اعتراض کرد و گفت: اخیراً شاهد اقدام وقیحانه از طرف دولت فرانسه برای تجمع مجاهدین علیه ایران در این کشور بودیم... رئیس کمیسیون اقتصادی خطاب به علی مطهری نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، خاطرنشان کرد: آقای مطهری... کمیسیون امنیت ملی باید در این زمینه بیانیه میداد و به این مسأله ورود پیدا میکرد. نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصاد مبنی بر اعتراض به مجوز دولت فرانسه برای برگزاری اجلاس مجاهدین در این کشور تصریح کرد: تذکر شما تذکر به جایی است و انتظار داریم وزارت امور خارجه حداقل سفیر فرانسه را احضار کند. نایب رئیس مجلس اظهار داشت: این برای چندمین بار است که دولت فرانسه چنین مجوزی را به مجاهدین میدهد که اجلاس علیه ایران برگزار کنند. مسئولان دولتی باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند... درپی برگزاری نمایش گروهک تروریستی منافقین در پایتخت فرانسه، سخنگوی وزارتخارجه از احضار سفیر فرانسه در تهران به وزارتخارجه خبر داد. بهرام قاسمی وزارت امور خارجه گفت: دستیار مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه روز سهشنبه با احضار سفیر فرانسه در تهران حمایت این کشور از فعالیتهای مجاهدین را شدیداً مورد اعتراض قرار داد. در این احضار به سفیر تأکید شد نباید اجازه داد تا برخی... در پناه اصل آزادی بیان به ترویج افراطگرایی و تروریسم بپردازند. وی افزود: در این دیدار همچنین با اشاره به تجمع اخیر مجاهدین در پاریس و حضور مقامات تندرو و افراطی آمریکایی در آن، به حضور تعدادی از مقامات سابق و ایراد سخنان مداخلهگرانه و تفرقهافکنانه علیه مردم ایران اعتراض شد.
در میان سوزوگداز روزنامههای باند خامنهای در مورد شکست توطئه تروریستی رژیم علیه مقاومت ایران، دامنه عملکرد این شکست در درون و بیرون نظام دیده میشود:
سیاست روز: دور جدید مذاکرات میان ایران و اعضا باقی ماندن در گروه ۱+۵ فردا برگزار میشود. این نشست در حالی برگزار شود که در صحنه جهانی چند نکته قابلتوجه مشاهده میشود. نشست سازمان مجاهدین خلق در حالی در پاریس برگزار شد که مقامات ارشد آمریکایی از جمله جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ نیز از دعوتشدگان به این نشست بود... لذا حمایت آمریکا از این گروه در حالی که اروپا بهدنبال رسیدن به امنیت است نکتهیی قابلتوجه مینماید... در این شرایط در آستانه نشست ایران و باقی ماندگان در گروه ۱+۵، کشورهای اروپایی برای مقابله با زیادهخواهیهای آینده آمریکا به جای صادر کردن بیانیههای ظاهری پایبند بودن به برجام، یک گزینه بیشتر ندارند و آن همراهی با ایران در حفظ برجام با دادن تضمینهای عینی مبنی بر تحقق تعهداتشان است که میتواند آغاز راهی برای جلوگیری از استمرار باجخواهیهای واشینگتن باشند.
اروپا بیش از همیشه به ظرفیتهای ایران نیاز دارد لذا این نیازمندان باید دست به جیب شوند و هزینههای این نیاز را نیز تمام و کمال بپردازند نه آن که برگزاری مذاکرات را امتیازدهی به ایران عنوان و در ازای آن طلب امتیاز کنند و یا فشارهای آمریکا مبنی بر عدم خرید نفت ایران را بهانهیی برای باجگیری از جمهوری اسلامی قرار دهند.
کیهان: قاسمی: سفیر فرانسه به وزارت امور خارجه احضار شد
گفتنی است این اقدام وزارت امور خارجه خیلی زودتر و نه در پایان برگزاری (نشست) سهروزه سازمان مجاهدین خلق در پاریس باید انجام میگرفت و اگر در عمل به اخراج سفیر این کشور منتهی نشود صرفاً احضاری نمادین بوده است و سال آینده نیز شاهد جولان (مجاهدین) در فرانسه خواهیم بود.
تأکید بر حفظ برجام و ادامه مذاکره با اروپا مضمون اصلی مطالب روزنامههای باند روحانی است:
آرمان: روحانی: در برجام می مانیم
اخبار صنعت: اتریش میتواند پایگاه تعامل ایران با اروپا باشد
اعتماد: وعده اتریش به حفظ روابط تجاری و سیاسی با ایران
افکار: ظریف: اثبات کردهایم دیپلوماسی کارآمد است
ایران: دفاع میزبان مذاکرات از بقای برجام
قانون: سمفونی دیپلماسی
مردمسالاری: پنالتی به آمریکا در وقت اضافه برجام
روزنامههای هر دو باند حاکم اذعان کردهاند نامه حمایت آمیز پاسدار سلیمانی به روحانی بهمنظور امتیاز گیری در مذاکرات با اروپا است:
اعتماد: اعلام حمایت سردار سلیمانی از این اقدام بهخاطر این بود که دنیا بداند، حرفهای روحانی صرفاً یک حرف سیاسی نیست و پشتوانه نظامی مقتدرانه منطقهیی نیز پشت سر خود دارد
آرمان: حسام الدین آشنا مشاور روحانی: نامه سردار به رئیسجمهور مهمترین سند هماهنگی مطلق نیروی نظامی و مدیریت سیاسی کشور تحت زعامت ولایت امر برای هر سیاستی است که مصلحت نظام اسلامی باشد.
سیاست روز: کارشناسان نظامی معتقدند اینکه حمایت از موضع دولت برعهده قاسم سلیمانی و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گذاشته شده، حامل پیام واضح به طرف غربی و بهویژه عربستان سعودی و امارات عربی متحده است که بهدرخواست آمریکا میخواهند صادرات نفت خود را افزایش دهند. این نامه حاج قاسم نشان میدهد ایران برای جلوگیری از آنچه آمریکا بهدنبال آن است، از تمام ظرفیتهای خود استفاده میکند
ایران: کوثری جانشین قرارگاه ثارالله تهران:...جدای از موضعگیری شخص رئیسجمهوری، شاید لازم بود که یکی دیگر از مقامات مهم کشور نیز در راستای مواضع او گام بردارد تا از این موضعگیری اینگونه برداشت نشود که سخنان رئیس جمهوری، فقط در حد حرف بوده و هیچ گاه عملی نخواهد شد. به همین منظور حاج قاسم سلیمانی که بخشی از کارهای برون مرزی ایران برعهده ایشان است، حمایت با صلابت خود را از صحبتهای آقای روحانی اعلام کردند. جا دارد که با سپاس از اقدام آن دو بزرگوار که بسیار دقیق و بهجا و بموقع انجام شد، به دشمنان اعلام کنیم که ما با کسی رودربایستی نداریم و اگر قرار باشد که منافع ما به خطر بیفتد، قطعاً منافع آنان هم باید آسیب ببیند. نامه سردار سلیمانی هم بر این اساس نگاشته شده تا در نظر دیگران اینگونه برداشت نشود که صحبتهای آقای روحانی فاقد پشتوانه داخلی است.
یک روزنامه باند مو سوم به اصلاحطلبان بر مواضع این این باند علیه قیام مردم ایران و همسویی آنان با مداخله در کشورهای منطقه و سیاست سرکوبگرانه اعتراضات مردمی تأکید کرده و مردم را عامل بحران اقتصادی معرفی کرده است:
شرق: سرمقاله: از موج اعتراضی نترسیم
احمد شیرزاد. فعال سیاسی
از انتخابات سال ۹۲ به این سو، مطالبات اجتماعی تقریباً پشت سر اصلاحطلبان جمع شد و گروههای مختلف جامعه که دنبال تغییر بودند،
در کنار اصلاحطلبان قرار گرفته و صدای آنها را پررنگ کردند.
بعد از انتخابات سال گذشته، اما جریانی اعتراضی در کشور شکل گرفت که حاصل چند اتفاق بود. مواضع سرسختانه اصولگرایان در قبال برجام و حضور چهرههای توانا در مدیریتهای اجرائی، روی کار آمدن ترامپ و مسائل زیستمحیطی ایران، بخشهایی از جامعه را به سمت نوعی دیگر از مطالبات برد.
برخی بدشانسیهای جدی روحانی در کنار کمتدبیری و مدیریت نامتناسب با بزرگی مشکلات، این روند را تشدید کرد. بحرانهای صندوقهای قرضالحسنه که با تحریک برخی ذینفوذان، دامن زده شد، نقطهعطف اعتراضات دیماه گذشته را ایجاد کرد. اگر چه این اعتراضات بزرگ نبود و همه جمعیت شهرها و روستاهای شرکت کننده، عدد درخور توجهی را شامل نمیشد، اما تأثیرگذاری اجتماعی خود را داشت. طبقه متوسط کاملاًً فاصله خود را از آن حفظ کرد؛ چرا که ماهیت خشونتآمیزبودن آن نمیتوانست به تأیید اصلاحطلبان و طبقه متوسط ایران برسد. در اعتراضات کازرون رفتار بسیار خشنی دیده شد و در اعتراضات صنف کامیونداران نیز صحنههایی دیده شد که نمیتوانست قابل تأیید باشد؛ مثلاً اینکه گروهی از معترضان به سمت کامیونهایی که در حال کار بودند، سنگ پرتاب میکردند تا بهزور آنها را مجبور به پیوستن به معترضان کنند. کسانی که انقلابیون را به خشونتطلبی متهم میکنند نیز احتمالاً چنین رفتاری را به یاد ندارند و تخریب اموال عمومی به آن شکل در ایام انقلاب رخ نداد. هیچ نوع رفتار خشونتطلبانهای نمیتواند در آرمان اصلاحطلبی تأیید شود. اگر چه این حرکات چندان بزرگ نبود، اما بهویژه در میان مسئولان و رسانههای کشورهای مشکلدار با ایران، به یک نقطه امید تبدیل شد؛ تا جایی که این تصور را ایجاد کرد که کشور در حال سقوط است؛ یک اشتباه محاسباتی کامل که تاوان آن را امروز مردم عادی پس میدهند. حرکت اعتراضی بازاریان تهران نیز که شرایط بسیار بدتر از این را در سالهای ۹۰ و ۹۱ شاهد بودند، نشان داد تلاشهای رسانهیی بیرونی تا حدی نتیجه داده است. حال سؤال اینجاست که چه کسانی میتوانند این نوع مطالبات را نمایندگی کنند؟ نه طبقه روشنفکر، نه هیچ حزب سیاسی و نه حتی صنوف قانونی نمیتوانند برخی از این رفتارها را تأیید کنند.
تنها جریانهای سلطنتطلب و منافقین که رابطه براندازانهای با جمهوری اسلامی دارند و رسانههایی که بهشدت علیه ایران فعال شدهاند، علاقه وافری به سوارشدن، هدایتکردن و تصاحب این موج اعتراضی دارند. آیا اصلاحطلبان باید این موج را همدلانه نمایندگی کنند؟ نگارنده این مسأله را شدنی نمیداند؛ در عینحال معتقد هم نیست این موج نادیده گرفته شده و بیاهمیت انگاشته شود.
شاید این مسأله، اختلاف دیدگاه ما با اصولگرایان باشد؛ ضمن اینکه در سوارنشدن بر این موج، با همه جناحهای داخل حاکمیت اتفاقنظر داریم. یک جریان سیاسی در مقاطعی تلاش کرد سوار این موج شود و آن آغاز اعتراضات دیماه در مشهد بود، اما به سرعت مشاهده کردند دامنه این اعتراضات نه دولت روحانی که بسیار فراتر از اینهاست. نگاه اصلاحطلبانه به این اعتراضات، ایجاد شفافیت و در عینحال اطلاعرسانی کاملاًً بیطرفانه به مردم در راستای اصلاح امور است. واقعیت این است که امروز با مشکلاتی که وجود دارد، هیچ شخصیت بزرگ یا کوچک، مدیر و مدبر یا غیرمدیر و مدبری نمیتواند در کوتاهمدت تغییر بزرگی ایجاد و همه مردم را راضی کند.
. بخشی از لطمهای که دکتر روحانی خورد ناشی از مماشات نابجا با سرمایهگذاران صندوقهای مالی غیرقانونی بود. اگر چه نمیتوان اهمال در اطلاعرسانی بهموقع در قرار دادن پولهای مردم در آن را نادیده گرفت اما خود سپردهگذاران هم بدون مسئولیت نیستند و نباید از جیب مردم، خسارت اینها پرداخت میشد که این پمپاژ نقدینگی، بازارهای مختلف نظیر ارز و سکه را دچار تلاطمهای شدید کند. یا آن بخش از مطالبات کامیونداران که فراتر از توان اقتصاد ایران است، حتماً باید کنار گذاشته و دلیل آن شفاف به مردم اعلام شود. ممکن است متلکهایی درباره هزینهنکردن در فلان کشور منطقه یا میزان اختلاس در فلان پرونده از سوی بخشهایی از جامعه گفته شود که پول ازبینرفته در آن، میتوانست مسائل ایران را حل کند. اینجا حتماً باید با شفافیت هر چه تمامتر، به مردم توضیح داده شود که در بحث سوریه یا مسائل منطقه هزینههایی صورت گرفته که اولاً اندازه آن نمیتواند مشکلاتی که مردم مدعی آن هستند را حل کند و در عینحال، در بین همه کالاهای مطلوب هیچ کالایی باارزشتر از امنیت یک کشور نیست. برادران افغانستانی ما حاضرند بخش زیادی از رفاه خود را بدهند و امنیت دریافت کنند. مسلم است باید برای امنیت هزینه کرد و بخشی از آن هم توسط ایران در منطقه خاورمیانه صورت گرفته که البته ممکن است نیازمند اصلاح و شفافیت باشد. نگارنده تصور نمیکند که مجموع این سرمایهگذاریها قابل قیاس با پولهایی باشد که تبدیل به دلار و در خانهها انبار شد یا ملک و املاکی که توسط ایرانیان در تاجیکستان، ترکیه و ارمنستان خریداری شد... نباید از برخی موجهای اجتماعی ترسید و از درازشدن زبان مخالفان وجود یک ایران مستقل در منطقه وحشت کرد. سخن میهمانان رسانههای فارسیزبان خارجی، امروز دیگر مسأله آزادیهای قانونی سیاسی، نظارت استصوابی، رفع حصر و.. نیست بلکه همه آن در تغییر رفتار سیاسی ایران در منطقه خلاصه شده است. اما از دید اصلاحطلبان اصلیترین مسأله کشور این موضوع نیست. ما آنچه را الزامات ایران امروز از دید اصلاحطلبان است، شفاف به مردم خواهیم گفت.
بحرانهای اقتصادی اجتماعی مضمون سایر عنوانهای روزنامههای حکومتی در روز پنجشنبه است:
آفتاب یزد: اقتصاد کشور در گیرودار تصمیمات موقتی!
ابرار: دادستان اصفهان: همه افراد، سازمانها و خبرگزاریهایی که از تلگرام استفاده میکنند تحت تعقیب قرار میگیرند!
ابرار: بغداد مدعی قطع آب عراق از سوی ایران شد
اقتصاد پویا: معاون وزیر نیرو: اگر قیمت برق واقعی نشود مشکل قطعی برق هم حل نمیشود
اقتصادپویا: عضو هیأت مدیره کانون کارفرمایان مازندران: ۸۰درصد مصوبات حمایت از تولید روی کاغذ میماند
اقتصاد ملی: ترکتحصیل ۱۵تا ۲۰هزار دانشآموز ابتدایی در سال
بهار: وزیر اقتصاد: سوءاستفادهها مردم را نگران کرد
جهان صنعت: سر مردم کلاه گذاشتند – ترکش سیاستهای ارزی دولت بر بازار
خراسان: سهم مردم کلان شهرها در جیب دولت
رسالت: میرسلیم: ۵سال کشور را معطل آرزوهای برجام کردند
عصر ایرانیان: سعید جلیلی: ۸۰درصد مشکلات، ناشی از سوء تدبیر و بیارتباط با تحریم هاست
قانون: جلیلی، بهدنبال گندم ری – جریاناتی در کشور برای رسیدن دوباره به قدرت میتینگ های سیاسی برگزار میکنند
قانون: یارانه تولید در جیب واردکنندگان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر