۱۳۹۷ مرداد ۷, یکشنبه

گزیده ای بر روزنامه های حکومتی یکشنبه 7مرداد 97





گزیده ای بر روزنامه های حکومتی یکشنبه 7مرداد 97

عنوانهای مهم روزنامه‌های حکومتی روز یکشنبه ۷مرداد تقریباً ترکیب کاملی از بحرانهای اقتصادی ـ اجتماعی و انزوای منطقه‌ای و جهانی رژیم ارائه داده‌اند. همین‌طور دعواهای باندی بر سر برجام و بسته اروپایی و حملات متقابل باندها سر رجز خوانیهای روحانی و قاسم سلیمانیعلیه آمریکا موضوع مطالب روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.
برای بحران منطقه‌ای رژیم تیتر« ترامپ به‌دنبال احیای طرح ناتوی عربی» که ابرار نوشته را خیلی روزنامه‌ها تکرار کرده‌اند.
در همین روزنامه ابرار تیتر «رنو فرانسه هم از ایران می‌رود» نشان جنگ باندی بر سر بسته اروپایی است. بحرانهای اقتصادی اجتماعی با اظهارات جهانگیری در روزنامه‌های مختلف منعکس شده.
اطلاعات نوشته است:« قرار است برای موضوع نقدینگی با حضور سران سه قوه و با اختیارات ویژه خامنه‌ای تصمیماتی برای خروج از تنگنا اتخاذ شود». یا ستاره صبح نوشته: «معاون اول رئیس‌جمهور تشریح کرد؛ شرایط خطرناک اقتصادی».
گرانی و رکود و تورم هم موضوع تیترهای مهمه. ابرار اقتصادی نوشته« کاهش ۱۲۰درصدی ارزش پول ملی در ۶ماه اخیر». البته این‌که کاهش ۱۲۰درصدی یعنی چه را این روزنامه حکومتی که اقتصادی هم روی نامش است باید توضیح دهد. چون کاهش ۱۰۰درصدی یعنی صفر. سیاست روز نوشته« غرش قیمت شیر». «مرصاد اقتصادی» هم تیتر دیگر همین روزنامه است.

فساد در رژیم هم تیترهای زیادی دارد. مثلاً کیهان نوشته: سخنگوی قوه قضاییه تشریح کرد؛ نقش آدم بانک مرکزی در به هم ریختگی بازار ارز! و عصر ایرانیان نوشته« کشف ۱۰میلیارد تومان تخلف در واردات کاغذ» و رسالت به‌نقل از اژه‌ای نوشته:« بانک مرکزی ۱۶۰میلیون دلار و ۵۱میلیون یورو به سلطان سکه داده است». سر رجز خوانیهای روحانی روزنامه‌های باند روحانی هم‌چنان بهش حمله کرده‌اند. مثلاًشرق نوشته« رجز شیوه نظامیان و فرماندهان است. گفتگو یا دیپلوماسی نیز وظیفه مدیران اجرایی کشور است. در شرایط مذاکره و عقلانیت است که می‌توان امتیازی داد و گرفت و حضور متعارف در عرصه بین‌المللی را تقویت کرد. می‌توان با حضور اقتصادی و در قالب همکاری صنعتی با همسایگانی مانند سوریه، ترکیه و عراق و لبنان از بازار بزرگ و ثروتمندی بهره‌مند شد و بهره ‌رساند تا ثبات و صلح و رفاه برای همگان باشد. کسانی که به این دولت رأی دادند، به کلید صلح و توسعه و تدبیر رأی دادند.» شرق در مطلب دیگه نسبت به بلاتکلیف شدن غارت‌شدگان مؤسسه موسوم به ثامن‌الحجج نوشته« در ایران داستان ثامن‌الحجج و طلبکارانش (و مؤسسات مالی مشابه) آن‌قدر عمیق، پیچیده و طولانی شده است و دست‌های آلوده کسانی را نشان می‌دهد که بسیار سؤال‌برانگیز است. همین امر باعث شده است که بدون توجه به تجربه جهانی و مسئولیت‌های دولت، هر مسئولی نوعی اظهارنظر می‌کند و موضوع را به دیگری پاس می‌دهد؛ از جمله برخی، معضل را به قوه مجریه یا به اصلاح‌طلبان نسبت می‌دهند، در حالی‌که پایه‌های تأسیس این قبیل مؤسسات به دوران اصول‌گرایان برمی‌گردد.« این مطلب که به قلم علی خرم دیپلمات سابق رژیم است سپس هشدار داده که:« این قبیل خانواده‌های چندین میلیونی در حقیقت به‌علت ناکارآمدی مسئولان، دچار فاصله از ساختار رسمی می‌شوند که یک اختلال امنیتی جدی محسوب می‌شود».
حمله به دولت روحانی بر سر برجام در روزنامه‌های باند خامنه‌ای اوج گرفته. مثلاً وطن امروز به‌نقل از یک کارگزار باند خامنه‌ای به اسم ابو محمد عسگر خانی در مطلبی با عنوان « نوبت اقتدار گرایی است» نوشته« به‌خاطر اشتباهات متعدد وزارت امور خارجه، این نهاد دیگر شایستگی اداره پرونده هسته‌یی را ندارد». این کارگزار حکومتی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد بن‌بست رژیم در برجام گفته است« شما می‌بینید که همه این دستور کارها به همدیگر متصل و پیوسته هستند. در کاتسا هم می‌بینید که نوک پیکان آن سپاه پاسداران را نشانه گرفته؛ سپاه را مصداق تروریسم تلقی می‌کنند و منابع مالی آن را هم پولشویی می‌دانند. در نتیجه پولشویی مرتبط می‌شود به کاتسا و کاتسا هم مرتبط می‌شود به برجام. همین‌طور برجام مرتبط می‌شود به FATF.
FATF هم به ISA وصل می‌شود. در نتیجه شما می‌بینید که اینها مثل یک شبکه تار عنکبوتی به یکدیگر متصلند. در کنار این موضوعات، شما دستور کارهای فرهنگی را می‌بینید که به‌صورت آموزشی و فرآیندی علاوه بر ۲۰۳۰، روز و شب در قالب بنگاههای خبرپراکنی و فیلم و سریال دنبال می‌شود....الان یک پای آمریکا داخل برجام است و پای دیگرش بیرون. یک پای داخل برجام، پای خود آمریکا نیست، بلکه پای اروپایی‌هاست. یعنی طرف مقابل ما، اروپایی‌ها را گذاشته در این ماجرا تا ایران را زندانی اروپا نگه دارد. به این صورت که تمام محدودیت‌های برجام از قبیل رژیم بازرسی و رژیم نظارت پابرجا بوده و از آن طرف هم تحریم‌ها باقی بماند، بنابراین آمریکا یک زندانی را درست کرده و اروپایی‌ها زندانبان ما شده‌اند. از آن طرف ترامپ فازهای بعدی برجام را پیش می‌برد».این کارگزار حکومتی سپس تمایل باندهای پاسداران نظام را این‌گونه انعکاس داده که « به‌نظر من نیروهای امنیتی ترکیبی از وزارت اطلاعات، سپاه، نیروهای نظامی و ارتش؛ اینها باید در محوریت پرونده قرار بگیرند و بعد از اینها شورای عالی امنیت ملی. دیپلوماسی زمانی می‌تواند کار کند که شما با دست‌های پر پشت میز مذاکره بنشینید... من معتقدم رهیافتها و دیدگاههای امنیتی توسط دیپلماتها محقق نمی‌شود و امکانپذیر نیست. حتی اگر دستگاه دیپلوماسی مایل به این رویکرد هم باشد، قادر نخواهد بود. برای اثرگذاری این راهبرد، طرف دعوا هم باید مایل باشد و هم قادر و اگر یکی نباشد کار جلو نخواهد رفت».
کیهان خامنه‌ای هم ضمن حمله به باند روحانی به‌خاطر مذاکره جویی نمونه‌هایی از روحیه باختگی در باند روحانی را این‌طور نوشته« چندی پیش در یک جلسه کارشناسی در یکی از وزارتخانه‌های حساس ایران وقتی صحبت از غرب، آمریکا و اروپا شد، اکثر اعضای جلسه از غیرقابل اعتماد بودن آمریکا سخن به میان آوردند... مقام مسئول در جمع‌بندی خود گفت: «درست است که آمریکا زور می‌گوید، به وعده‌هایش نمی‌توان اعتماد کرد،...ولی این را بدانیم که آمریکا یک ابرقدرت است و بر اساس ابرقدرتی‌اش عمل می‌کند و لذا ما باید بدانیم که از یک طرف نمی‌توانیم خوی آمریکا را تغییر بدهیم و از طرف دیگر نمی‌توانیم با این آمریکا دربیفتیم و از این رو تنها راه ما این است که از هر کجا که او آن را در نقطه مقابل خود می‌داند، دور شویم و سعی کنیم در منطقه، فعالیت‌های مشترکی تعریف کرده و در بازی او سهمی به عهده بگیریم!»همین دو هفته پیش یکی از مسئولان میانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه‌یی محدود - با این مضامین - گفته بود: «شرایط کشور به‌گونه‌یی است که اگر دیر بجنبیم، نابود می‌شویم، اگر دیر به انتخاب‌های حیاتی دست بزنیم، از بین می‌رویم و بعد برای اثبات سخنان خود سرنوشت «معمر قذافی» را مثال آورده و گفته بود ببینید از آقای قذافی خواستند تأسیسات هسته‌یی خود را نابود کند او نابود کرد ولی چون قدری دیر کرد، جان خود و رژیمش را به پای آن ریخت. اگر ما هم تعلل کنیم هم کشور را به آمریکا می‌دهیم و هم نظام سیاسی خود را. یکی از مقامات سیاسی که به‌دلیل ناهمخوانی افکارش با مردم و انقلاب اسلامی نباید در پست حساس جمهوری اسلامی مسئولیت داشته باشد، چند ماه پیش در یک جلسه کارشناسی با صراحت می‌گفت اقدامات ما در حل مسایل منطقه به جایی نمی‌رسد و دست آخر، این آمریکا و روسیه هستند که نتایج بازی را تعیین می‌کنند آن وقت‌ ما می‌مانیم و تعداد زیادی شهید که در معارک منطقه‌یی از دست داده‌ایم و یک صورت حساب بدهی که به آمریکا و غرب داریم. بنابراین برای آن که از یک سو بازنده بازی منطقه‌یی نباشیم و از سوی دیگر مورد انتقام آمریکا قرار نگیریم بیائیم و در «بازی بزرگان، شرکت کرده، نقشی ایفا کنیم و سهمی ببریم».



#قیام_دیماه#اعتصاب #تظاهرات_سراسری #قیام سراسری  #اتحاد #آزادی#ما براندازیم  #آ#ايران 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر