۱۳۹۷ خرداد ۲۸, دوشنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی –دوشنبه ۲۸خرداد ۹۷



مروری بر رسانه‌های حکومتی –دوشنبه ۲۸خرداد ۹۷




در روزنامه‌های حکومتی روز دوشنبه ۲۸خرداد مجموعه‌یی از بحرانهای نظام در تیترهای صفحات اول روزنامه‌ها فهرست شده‌اند. دعوا بر سر برجام و اف.ای.تی.اف مهم‌ترین عنوانهایی که در میان بحرانها دیده می‌شود:
افکار: رئیس کمیته هسته‌یی مجلس اقدامات ایران پس از بسته شدن پرونده برجام را تشریح کرد: خروج از پروتکل الحاقی و NPT
رسالت:‌ محال است در تعریف تروریسم با غرب به اشتراک نظر برسیم
رسالت:‌ نشانگان دیپلوماسی هسته‌یی در ایران: مماشات یا اقدام متقابل
رسالت: مفهوم استعماری تروریسم با پیوستن به cft تحمیل می‌شود، یار مظلومان بمانیم. حق شرط با توجه به ماده ۱۹کنوانسیون حقوق معاهدات اعتبار ندارد
عصر ایرانیان: تصویب FATF تحریمهای آمریکا را گزنده‌تر می‌کند
مطلب اصلی و مطالب مهم روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع ابراز وحشت از پیآمد پذیرش FATF و حمله به باند رقیب است:
کیهان: بدون شک عواقب خطرناک چنین اقدامی می‌تواند تمامی عرصه‌های اقتصادی، دفاعی، امنیتی، فرهنگی، سیاسی و منطقه‌یی جمهوری اسلامی ایران را دربر گیرد؛ هوشمندی سیاسی ایجاب می‌کند که دستگاه سیاسی و دیپلوماسی کشور با ژرف‌نگری سیاسی قبل از ورود به زمین بازی دشمن؛ توطئه‌های طراحی شده را شناسایی و پیشدستانه اقدام نماید...آیا به صلاح است که کشور را به برجام خطرناک دیگری که گستره آن تمامی ارکان اقتصادی، دفاعی، امنیتی، فرهنگی و منطقه‌یی کشور را دربر می‌گیرد، پیوند زد؟!... امروز کسانی دم از اتخاذ تدابیر لازم برای پر کردن حفره‌های امنیتی کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم می‌زنند که در توجیه تصویب برجام با قاطعیت اعلام می‌کردند که کوچک‌ترین ضرری متوجه منافع ملی و امنیتی کشور نخواهد شد و تمامی تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران لغو می‌گردد لیکن چند صباحی از این اطمینان‌بخشی سطحی نگذشته بود که بدعهدی‌ها شروع شد...
جوان: FATFو حاشیه‌سازی‌هایی که هم‌چنان ادامه دارد؛ ترسیم اتاق شیشه‌ای از بنیه دفاعی برای بیگانه!
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم گرچه برای دو ماه به‌حالت تعلیق درآمده است، اما آگاهان سیاسی با نگرانی از وضعیت آینده آن، پذیرش FATF ذیل این لایحه را ترسیم اتاق شیشه‌ای از بنیه دفاعی کشور به بیگانه توصیف می‌کنند... در رسانه‌های اصلاحات و نزدیک به دولت، از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا، موج گسترده‌یی راه افتاد که این لایحه با جنجال‌آفرینی نمایندگان « تندرو » به تعویق افتاده است! اکنون که تعیین‌تکلیف لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم پس از حاشیه‌های فراوان برای دو ماه مسکوت مانده است، رسانه‌های عصبانی از این تصمیم پروژه دیگری راه انداخته‌اند و ادعا می‌کنند برخی از نمایندگان پیامک‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌اند که در آن از آنها خواسته شده است به لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم رأی ندهند. موضوعی که به‌گفته محمدعلی وکیلی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی به هیأت‌رئیسه ارجاع شده و در دست بررسی است. ایرنا و سایر رسانه‌های همسو با دولت می‌کوشند، مخالفان پیوستن ایران به این لایحه را « تندرو » معرفی کنند، لیکن به این پرسش پاسخ نداده‌اند، اگر اصل بر پذیرش رأی اکثریت هست -که باید باشد- چرا حاضر به تمکین رأی اکثریت(۱۳۸از ۲۵۳) نیستند و آنها را مصداق تندروی می‌دانند؟مجتبی ذوالنوری، عضو کمیسیون امنیت ملی و رئیس کمیته هسته‌یی که از مخالفان این لایحه است، پنج دلیل برای خطرات پذیرش این لایحه عنوان کرده است.
، در خصوص این‌که آیا پیوستنFATF به صلاح کشورمان است یا خیر، با تأکید بر این‌که قطعاً پیوستن به FATF به صلاح کشور نیست، می‌گوید: گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF، ۴۶اقدام را مشخص کرده که هر کشوری به تناسب تحقق آنها در سطحی از ریسک قرار می‌گیرد؛ بر این اساس باید گفت که در گذشته کشورمان در black list قرار داشت و اکنون در سطح خاکستری قرار دارد.
در واقع اگر این الحاقیه پذیرفته شود به نوعی طنابی به گردن خودمان آویزان کرده‌ایم.
تعریف از مقابله با تأمین مالی تروریسم و تعریف از تروریسم توسط غربی‌ها صورت می‌گیرد و آنها به تعریف کشورمان اهمیتی نمی‌دهند؛ برای مثال کشورمان اعتقاد دارد نهضت‌های آزادیبخش تروریست نیستند اما منافقین جزو گروه‌های تروریستی محسوب می‌شود، در حالی که آمریکا گروهک مذکور را از لیست سیاه خارج کرد. عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به این‌که حق تحفظ پیش‌بینی شده برای FATF بر اساس کنوانسیون وین نباید با روح این گروه ویژه اقدام مالی در تضاد باشد، اظهار کرد: پذیرش حق شرط کشورمان در گرو عدم اعتراض اعضا است، در حالی که از هم‌اکنون ۱۲کشور نسبت به شروط ایران موضعگیری و اعتراض کرده‌اند.
ذوالنوری تصریح کرد: هم‌چنین باید اذعان کرد که FATF پشت قباله برجام و برای نگه‌داشتن آمریکا بود بنابراین وقتی ایالات متحده خارج شده دلیلی برای پیوستن به آن وجود ندارد؛ در واقع اجرایی کردن FATF از محصولات برجام است و آقای طیب نیا، وزیر وقت مربوطه به‌صورت مخفیانه و چراغ خاموش آن را امضا کرد. وی خاطرنشان کرد: بنابراین فقط در حال درست کردن اتاق شیشه‌ای هستیم که در آینده نیز بر اساس آن نمی‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم... نماینده شاهین‌شهر هم با تأکید بر این‌که پذیرش FATF دست ایران را زیر گیوتین دشمنان قرار می‌دهد، معتقد است: با پیوستن به این معاهده دشمن بدون هزینه به اطلاعات ایران دست پیدا کرده و ضربه‌های امنیتی جدی خواهند زد. حسینعلی حاجی دلیگانی، اظهار داشت: تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم از بعد امنیتی به نظام آسیب می‌رساند. وی با بیان این‌که تصویب لایحه FATF مانند قرارداد گلستان و ترکمنچای است، ابراز داشت: با ورود رسمی به FATF خاک کشور محفوظ می‌ماند اما تمام استقلال کشور را از دست خواهیم داد... عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر این‌که پذیرش FATF دست ایران را زیر گیوتین دشمنان قرار می‌دهد، گفت: با پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم باید اشخاص، شرکتها، سازمانها و نهاد‌هایی که توسط نهاد‌های بین‌المللی تحریم شده‌اند، مورد تحریم حکومت ایران قرار بگیرند.

روزنامه‌های باند حسن روحانی ضمن حمله به باند رقیب، پذیرش FATF و حفظ برجام را ضرورت حفظ منافع نظام توصیف کرده‌اند:
آرمان: ارتباط FATF با منافع ملی
داریوش قنبری:‌ دلواپسان هم‌چون موارد گذشته بدون درک و آگاهی دقیق از این کنوانسیون با توسل به ابزارهای مرسوم خود یعنی ایجاد تنش در مجلس موفق شدند بررسی این طرح را تا ۲ماه به تأخیر بیندازند. در این راستا باید اذعان داشت که لایحه الحاق ایران به CFT با هدف جلوگیری از وارد آمدن آسیب‌های اقتصادی و سیاسی به کشور و ایجاد زمینه‌ای برای برقراری ارتباط با جامعه بین‌الملل بوده و منافع ملت ایران را در نظر داشته است.
ناگفته پیداست که عدم الحاق کشورها به این کنوانسیون در افکار عمومی جهان چه بسا به‌معنای حمایت از سازمانهای تروریستی تلقی شده و عملاً این کشورها را در مقابل جامعه بین‌الملل قرار دهد
انتظار از مجلس وجود دارد که در راستای منافع ملت قدم بردارد که نماینده‌‌ها نیز قطعاً در همین مسیر حرکت خواهند کرد. امیدواریم که مجلس منافع ملی را بیشتر در نظر بگیرد تا از تحمیل هزینه‌های غیرضروری به کشور خودداری به‌عمل آید. یقینا با توجه به این‌که همه کشور‌ها پذیرفته‌اند که در چهار چوب FATF کار کنند راهی جز الحاق ایران به این کنوانسیون وجود ندارد، اما بحث اینجاست که تأخیر در قرار‌دادی که موجب ایجاد خسارت به کشور شود را قبول نخواهیم کرد. وقتی راه مشخص است و کارشناسان اقتصادی عنوان می‌کنند بدون عضویت در این کنوانسیون نمی‌توان به‌راحتی با جهان مراودات مالی داشت، نباید راهی غیرکار‌شناسانه در پیش گرفت چرا که روابط بین‌الملل چارچوبهای علمی خاص خودش را دارد و اگر در چارچوب پذیرفته شده حرکت کنیم منافع کشور تأمین شده و در غیراین‌صورت کشور با آسیب مواجه خواهد شد.
شرق: محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی،
گفت: «کلا تندروی سم مهلکی برای کشور است. این تندروی چه از ناحیه مردم، چه از ناحیه مسئولان و چه از ناحیه طبقات و لایه‌های میانی جامعه باشد؛ به‌هر‌حال چنین رفتارهای افراطی‌ای حتماً دردسرهای سنگینی برای مسئولان کشور و جامعه ایران به وجود می‌آورد. طبیعی است که اگر این افراط‌گرایی‌ها و تندروی‌ها از درون لایه‌هایی از نهادهای حقوقی نظام باشد، قطعاً و مسلماً خطرات و اثرات تندتر و بدتری خواهد داشت».
درباره برجام گفت: «معتقدم اساساً نمی‌توانیم از برجام خارج شویم. خروج ما از برجام به مفهوم آن است که همه دستاوردهایی را که دولت و نظام بر اساس سیاست‌ها و تدابیر رهبری در یک مقطع زمانی تعقیب کردند، با دست خود پایمال کنیم. محصول و خروجی برجام این است که ایران از ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت سازمان ملل خارج شد و این خروج تقریباً به‌صورت کاملاًً روشن نشان می‌دهد که سایه جنگ و اجماع جهانی علیه ایران شکست». عطریانفر در ادامه درباره مبحث «تندروهای خودجوش» گفت: «این حرکت‌ها، تندروی خودجوش نیست. از یک مراکزی هدایت می‌شوند. کسانی که وظیفه کنترل دارند، گاهی خودشان هدایت‌کننده برخی از این تندروی‌ها هستند. آنها باید دست از فعالیت‌های تندروانه بردارند، جوانها هم تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت.

یک روزنامه همسو با حسن روحانی اظهارات خامنه‌ای در مورد اسراییل را تفسیر به تمایل برای مذاکره جویی کرده است:
شرق: اگر «شرط لازم» برای برون‌رفت از بحرانهای مقطعی و قرار گرفتن چرخ‌های اقتصاد در مسیر رشد منطقی چنان که رهبر انقلاب بر آن تأکید کرده‌‌اند، در گرو اقتصاد مقاومتی است، بدون لکنت زبان باید اعتراف کرد دستیابیبه این هدف ارزشمند و در واقع «شرط کافی» تحقق آن، برخورداری کشور از مناسبات عادی و بدون تهدید با کشورهای جهان است. کما این‌که با عبور از بحران هسته‌یی و دستیابی به توافق با قدرتهای جهانی، بار دیگر صف طولانی رهبران و مقامات ارشد کشورها برای سفر به تهران و آمادگی شرکتهای بزرگ و مطرح جهان برای حضور در بازار کشورمان ایجاد شد.
امروز آمریکا یک قدرت اقتصادی و نظامی در جهان است. حتی روسیه رقیب سابق او نیز دریافته به‌جای روی‌آوردن به جنگ سرد که هزینه‌های گزافی را بر مسکو تحمیل می‌کند و نتیجه‌یی هم جز عقب‌نشینی (مانند سرنوشت شوروی سابق) ندارد، حتی‌الامکان روش‌های سیاسی را جایگزین رقابت نظامی و تسلیحاتی با آمریکا کند.
در صورت رفتار منطقی ایران در سیاست خارجی به‌‌ویژه در بحرانهای منطقه‌ای، اروپا با عزم و جدیت بیشتری روابط اقتصادی با ایران را با وجود مخالفت‌های آمریکا ادامه خواهد داد.
سخنان مقام معظم رهبری درباره تعیین‌تکلیف مهم‌ترین مسأله خاورمیانه از طریق رفراندوم و اشاره ظریف ایشان به ناصر، رهبر فقید مصر و هم‌چنین رویکرد منطقی ایران در انتخابات اخیر عراق و استفاده از قدرت نرم برای تغییر مسیر تحولات نتایج انتخابات، جملگی نویدبخش شکل‌گیری جریان بهره‌گیری از سیاست خارجی در مدیریت بحرانهایی است که اقتصاد کشور را دچار تلاطم کرده است. رجحان منافع ملی و عبور از خط قرمزهایی که ریشه در منازعات دوران جنگ سرد دارد، راهبردی منطقی برای آچمزکردن برنامه ترامپ...، بهبود وضعیت اقتصادی و ترسیم آینده‌ای روشن برای فرزندان کشور است.

بحران اقتصادی و حملات باندی حول آن در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:
شرق: رئیس سازمان بازرسی کل کشور خبر داد؛ ۳۸۰هزار قطعه سکه در دستان ۵۰نفر
جهان صنعت: ‌صنعت خودرو هم قربانی بی‌تدبیری
ابرار: دولت پاسخگوی آشفتگیهای جدید اقتصادی نیست
ابرار: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: چه کسی پاسخگوی تورم ۸۰درصدی است؟
ابرار اقتصادی: تشدید خروج سرمایه از کشور
ابرار اقتصادی: اسامی دریافت کنندگان دلار ۴۲۰۰تومانی را منتشر کنید
جوان: ۵۰نفر ۴میلیون سکه خریده‌اند
رسالت: حاجی بابایی: جیب مردم معیار سنجش نرخ تورم است
رسالت: محمد نبی حبیبی: تصویب‌نامه‌های دولت ناظر به حل مشکلات اقتصادی مردم باشد
رویش ملی: مجوز واردات ۲هزار میلیاردی از مناطق آزاد خلاف شعار سال است
کیهان: دولت منتظر گل به خودی حریف نباشد! حفظ شادی مردم در شکستن کمر بیکاری و تورم است
وطن امروز: بمب نقدینگی در بورس ترکید

در روزنامه‌های باند حسن روحانی نسبت به بن‌بستهای نظام در عرصه‌های مختلف و شرایط انفجاری جامعه هشدار داده‌اند و خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا شده‌اند:
اعتماد: مسعود نیلی: مشکل کشور، کمبود یا ضعف در ارایه راه‌حل‌های سیاستی نیست، بلکه مسأله اصلی، نسبت کاملاًً نامتوازن فضای سیاستی و فضای سیاسی است. اصلاح این نسبت نامتوازن می‌تواند البته به دو صورت کاملاًً متفاوت فعال یا منفعل صورت گیرد. هر چند اقتصاد و سیاست سابقه تمرین تعامل هم عرض با یکدیگر را ندارند، اما شکل فعال این اصلاح به‌محض وجود زمینه پذیرش در بخش سیاسی، می‌تواند از حوزه‌های ساده‌تر و کم اهمیت‌تر شروع شود. در صورت تأخیر یا عدم پذیرش مبانی از سوی بخش سیاسی، به‌طور اجتناب‌ناپذیر در مسیر منفعل و هشدار‌دهنده و بسیار پرهزینه اصلاح نسبت اقتصاد و سیاست قرار می‌گیریم و در چنین حالتی، با تحمیل واقعیتها (البته با چشم‌اندازهای متفاوت از چگونگی تحقق و هزینه‌های مترتب بر آن) این اصلاح خواه ناخواه به‌وقوع خواهد پیوست. از بُن وجود و در کمال خضوع از خداوند متعال می‌خواهم کمک کند تا هزینه‌های این تصحیح برای کشور، حداقل باشد.
اعتماد: محمدرضا تاجیک: پیرو هملت که می‌گفت جهان از کوره در رفته است، می‌گویم که ایران امروز به‌گونه‌یی از کوره در رفته است. پیرو آن نویسنده حبل‌المتین می‌گویم که ایران امروز به انواع گوناگون مریضی دچار شده است. جامعه در حال دور شدن از جامعه بودن، است.
طبق آماری که داریم فضای ذهنی مردم چندین برابر مخرب‌تر و منفی‌تر از شرایط عینی آنها است. برای همین معتقد هستم که اگر اعتراضی در جامعه ما ایجاد می‌شود دیگر طبقه بنیاد نیست. نباید تصور کنیم که اگر اعتراض، یا جنبشی رخ می‌دهد طبقه بنیاد است و مثلاً از سوی فرودستان جامعه به حرکت در می‌آید. شرایط ذهنی که مشابه‌عمل می‌کند می‌تواند پرولتاریا، خرده بورژوازی و بورژوازی را در جامعه به پیوند برساند. دیگر نمی‌توان گفت که پرولتاریای ایران متحد شوید. در چنین فضایی جای پای هر سه مشاهده می‌شود و این طور نیست که گروه خاصی که تهیدست محسوب می‌شود، تنها باشد. علت این امر به‌نظر من همان فضای ذهنی است که بورژوا نیز احساس ناآرامی و نارضایتی، بی‌قدرتی، معنایی، بی‌قاعدگی و محجوری سیاسی می‌کند.
جهان صنعت: علی خرم: ایران بالاخره باید بعد از چهل سال پایانی براین خصومت و دشمنی با آمریکا بدهد چرا که ما با آمریکا جنگ رودررو مثل ایران و عراق هم نداشتیم از طرفی مثل روسیه هم نبوده که عهدنامه ترکمانچای و گلستان امضا شود یا سرزمینهای قفقاز و آسیای مرکزی که جزیی از ایران بود را از دست داده باشیم ما سابقه‌ای با آمریکا نداشتیم کودتای ۲۸مرداد گرفتن سفارت آمریکا از سوابق خصومت ایران و آمریکاست که البته قابل تبادل نظر و مذاکره و به پایان رساندن است
همین که چهل سال خصومت ایران و آمریکا طول کشید یعنی این میوه پوسیده و از بین رفته و باید پایانی بر آن دهیم‌. زمان اوباما و کلینتون بهترین فرصت بود تا مذاکره رودررویی می‌کردیم و برسوابق منفی که نسبت به یکدیگر داشتیم پایانی می‌دادیم‌. همه کشورهای دنیا از دشمنی ایران و آمریکا برای چهل سال است که استفاده و با ایران بازی و جیب‌شان را پر می‌کنند‌. همه کشورها از این فرصت استفاده کردند جز خود ایران که این خصومت جز خسارت و هزینه برای خودش چیز دیگری نداشته است اما روسیه، چین، عربستان، اسراییل، عراق و سوریه و هر کشور دیگر از دشمنی ما استفاده می‌کنند‌. هر وقت بخواهند از آمریکا امتیازی بگیرند ایران را نشان می‌دهند ما باید به این داستان تأسف‌بار پایان دهیم نه به این معنا که از الگوی رئیس‌جمهور کره‌شمالی پیروی کنیم ولی باید مسئولان امر در یک موقعیت مناسب بتوانند به این داستان به شکل آبرومندی پایان دهند‌. مدل کره‌شمالی یعنی تسلیم شدن آنچه دونالد ترامپ حاضر است بپذیرد، در صورتی که مدل اوباما این بود که بر اساس منافع ملی و احترام متقابل با هم توافق کنند چرا که او اعتقاد داشت با ایران نمی‌خواهد بجنگد و می‌خواهد با ایران به توافق برسد و اعتقاد به بازی برد- برد داشت



تهران #قیام_دیماه#اعتصاب #تظاهرات_سراسری #قیام سراسری  #اتحاد #آزادی#ما براندازیم  #آ#ايران 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر