ایران - سخن روز : آیا خامنه ای با زانوان خونین بسوی جای زهر دیگر است؟
روز قبل سایت صدای آلمان(دویچه وله) که مواضع رسمی دولت آلمان را منعکس میکند، نوشت:
«وزارتخارجه آلمان تأیید کرده است که ۱۵ماه مارس، ۲۵اسفند نشستی با حضور آمریکا و نمایندگانی از کشورهای اتحادیه اروپا در برلین برگزار میشود که هدف از آن بررسی توافق اتمی با ایران است. آمریکا خواستار اصلاح یا تغییراتی در این توافق و مذاکره بر سر برنامه موشکی رژیم ایران است».
به گزارش دویچه وله، از نظر اروپاییها هیچ نیازی به تغییر برجام نیست. اما در حاشیه توافق اتمی با ایران موضوعاتی وجود دارد که میتوان در مورد آنها بحث کرد. مانند مسأله برنامه موشکی و گسترش تسلیحات موشکی در منطقه».
اما خبرگزاری رویتر روز 10اسفند نوشت: »قدرتهای اروپا و ایران گفتگو حول نقش تهران در خاورمیانه را شروع کردهاند.»
و به این ترتیب نشان داد که موضوع مذاکرات بیشتر از برجام و قضیه موشکی است. رویتر اضافه کرد: «با توجه به هشدار ترامپ که آخرین فرصت برای بدترین توافقی است که تابهحال مذاکره شده است، بریتانیا، فرانسه و آلمان با مقامات آمریکا کار میکنند تا یک استراتژی برای بهبود توافق اتمی ایران ترسیم کنند و در عوض ترامپ این توافق را زنده نگهدارد و لغو تحریمها را در 12مه تجدید کند».
روزنامههای حکومتی گزارش رویتر را عینا انعکاس دادهاند. کیهان خامنهای نوشته است: «مقامات ارشد، اولین جلسه در این رابطه را در حاشیه کنفرانس ماه گذشته امنیتی مونیخ برگزار کردند و روی نقش ایران در منازعه یمن متمرکز شدند» (کیهان - 12اسفند). کیهان خامنهای که سخنگوی دلواپسان نظام است در مورد اساس مذاکره بهنحو شگفتآوری سکوت کرده و فقط نوشته است: «بهرغم انتشار اخباری مبنی بر مذاکره کشورهای اروپایی عضو 1+5با ایران در خصوص مسائل منطقهیی، هنوز موضعگیری شفاف و قاطعی از سوی مسئولان دستگاه دیپلوماسی اتخاذ نشده است».
در رسانههای همسو با حسن روحانی، با نقل خبر رویتر، از اساس مذاکرات با لحن ذوقزدهیی استقبال شده است. مثلاًًًً یکی نوشته است: «میتوان حدس زد که تروییکای اروپایی در کنار رایزنیهای برجامی با ایران، کانالی برای گفتگو درباره موضوعات غیرهستهیی هم باز کردهاند. زمانی که ایران و ١+٥گفتگوهای هستهیی خود را آغاز و به فرجامی به نام «برجام» رساندند، خوشبینی بینالمللی حاکی از این بود که تهران و مجموعه مقابل آن در مذاکرات هستهیی میتوانند بهزودی درباره مسائل منطقهیی نیز با هم واردگفتگو و حتی مذاکره شوند». (روزنامه حکومتی اعتماد - 12اسفند).
این روزنامه از آمدن ترامپ و تغییر دوران مماشات با نظام سوزوگداز کرده و سختی خوراندن جامزهرهای بعدی به خامنهای را گوشزد کرده و از جمله نوشته است «اگر این گفتگوها در فضایی غیر از فضای مسمومشده توسط دونالد ترامپ برای مشروط کردن باقیماندن آمریکا در برجام آغاز شده بود، جهان آن را به فال نیک گرفته بود اما امروز درست یا نادرست آغاز این گفتگوها میان ایران و اروپا به پاسخ دادن فشارهای برجامی ترامپ بر اروپا و کوتاه آمدن بروکسل در برابر این درخواستها تعبیر میشود. بازیهای ناتمام رئیسجمهور آمریکا با کارت برجام عملاً مانع از نگاه مثبت و کارساز به آغاز پروسه رایزنیهای منطقهیی ایران و اروپا شده است».
روزنامههای حکومتی بهنقل از خبر رویتر نوشتهاند: «یک دیپلومات ارشد اروپا گفت: در اولین جلسه ما روی نقش ایران در منازعه یمن متمرکز شدیم. ما در مونیخ آنچه از آنها انتظار میرفت را ترسیم کردیم و... نتیجهگیریهایی کردیم تا با همدیگر به جلو حرکت کنیم...» و سپس از یک جبهه گستردهتر فشار به رژیم خبر داده و نوشتهاند: «خبرهای درز پیدا کرده از پایتخت ۳کشور اصلی حاکی از این است که اروپا رایزنی با هیأت مشخص آمریکایی درباره برجام و دیدگاههای رئیسجمهور آمریکا در قبال آن را آغاز کرده است. خبرگزاری رویترز ادعا کرده که اتحادیه اروپا و ایتالیا نیز به گعده تروییکای اروپایی پیوستهاند و بحث و رایزنی با ایران درباره مسائل منطقهیی را آغاز کردهاند. مسائل مربوط به کشورهای حاشیه خلیجفارس، فعالیتهای ایران در سوریه، لبنان، یمن و عراق در زمره پروندههایی هستند که رویترز میگوید اروپاییها باب گفتگو با ایران درباره آنها را آغاز کردهاند». (روزنامه حکومتی اعتماد - 12شهریور 96).
به این ترتیب، به اذعان رسانههای خارجی و داخلی اینبار بهجای یک جامزهر، خامنهای با چند جامزهر مواجه است؛ اما اینکه با آنها چه خواهد کرد، در روزهای آینده روشن خواهد شد.
اما روند مذاکرات هرچه باشد یک چیز قطعی است: جنگودعوای باندی بیشتر و شقهوشکاف افزونتر در درون رژیم. روزنامه حکومتی وطن امروز، یک ارگان دیگر دلواپسان نظام، روز شنبه 12اسفند ضمن ردنکردن اساس مذاکرات و پذیرفتن جامهای زهر بعدی فقط نسبت به «سوء رفتار» طرف مقابل ابراز دلواپسی کرده و نوشته است: «با توجه به سوءرفتار طرف مقابل در برجام، آیا منطقی است حالا درباره امنیت مردم ایران نیز وارد مذاکره با طرف بدعهد شویم؟!».
سوالی که سکوت خامنهای و منابع رسمی در دولت روحانی به نظر میرسد پاسخ آن را داد و بار دیگر برای شلکردن طناب تحریمهای «بدتر از قبل برجام» اینبار هم بهقول پاسدار حسین شریعتمداری، گماشته خامنهای در کیهان، «با زانوهای خونین» به پای مذاکره خزیدهاند!.
مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady ووبلاک انجمن نجات ایران دنبال کنید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر