مهمترین عنوانهای روزنامههای حکومتی در روز دوشنبه 30بهمن ماه
اعترافات هراسآلود خامنهای در وحشت از قیام مردم ایران و سقوط هواپیما در مسیر یاسوج موضوع تیتر اول بسیاری از روزنامههای حکومتی در روز دوشنبه 30بهمن شده است.
آرمان: خامنهای: کاملاً در جریان گلهها و شکوههای مردم هستیم
آرمان: دلواپسانی که با قرار خرید هواپیما پس از برجام مخالفت کرده و میکنند؛ حاضرند امروز پاسخگو باشند
آفتاب یزد: چه کسانی خرید هواپیما را تجمل گرایی و اولویت نمیدانستند
آفتاب یزد: اشرافی گری و بیتوجهی به مستضعفان حرکات ضد انقلابی است
ابرار اقتصادی: هواپیمای سقوط کرده از عمر ناوگان ایران نیز پیر تر بود! ناوگان فرسوده و بیتدبیری
اعتماد: خامنهای: از انتقادها خبر دارم
اقتصاد ملی: هشدار بنیادی به خرید هواپیماهای سوپرجت 100روسی، آقای آخوندی با جان مردم معامله نکنید
اطلاعات: اشرافیگری، بیتوجهی به مستضعفان و اعتماد به بیگانه، آفت انقلاب است- نه فقط از دولت و قوه قضاییه و مجلس بلکه ممکن است فردی از شخص حقیر نیز انتقاد داشته باشد
جمهوری اسلامی: خامنهای: اقرار میکنیم در زمینه عدالت عقب ماندهایم
خراسان: رهبر انقلاب: اشرافی گری، بیتوجهی به مستضعفان و اعتماد به خارجیها حرکت ارتجاعی است،۳آفت انقلاب
کیهان: آفتهای انقلاب، اشرافی گری، بیتوجهی به مستضعفان و اعتماد به بیگانه
مردمسالاری: سقوط هواپیمایی که ۷سال زمینگیر بود
روزنامههای باند ولیفقیه، حرفهای خامنهای را بهانه حمله به باند رقیب کردهاند. در این حملات ابراز وحشت از مردم و شقه درون نظام بارز شده است:
جوان: سخنان دیروز رهبر انقلاب برای برخی از کارگزاران دولت و حکومت قابل هضم نیست! و این بزرگترین آفت انقلاب است که شعارهای انقلاب برای کارگزاران آن بیمعنی یا ارتجاعی باشد... ارتجاع یعنی مردم یک کشور با شعارها و آرمانهایی انقلاب کنند اما سالها بعد کارگزاران حکومتی، این آرمانها را کنار بگذارند و بخواهند مردم و کشور را به زمان قبل از انقلاب بازگردانند.
حمایت: ظاهر قضیه این است که انقلابیون در مصادر امور قرار دارند ولی سمتوسوی برخی از آنها، برخلاف خط و خطوط انقلاب بوده و محصول تفکر حال حاضر این عده، بازگشت به ضدارزشهایی است که مردم بهخاطر همانها قیام کردند... آن دسته از دستاندرکاران نظام که از فرصت خدمتگزاری به مردم، برای ثروتاندوزی سوءاستفاده میکنند، بهتدریج از عامه مردم که دغدغه انقلابی دارند، فاصله گرفته و وجهه همت خود را برآورده ساختن نیازها، توقعات و مطالبات طبقه مرفه جامعه قرار میدهند... متأسفانه قضاوت مردم از توجه بعضی مسئولان به اقشار محروم جامعه، قضاوتی است که با کارگزار تراز انقلاب، فاصلهیی معنادار دارد و باید این خطر را جدی گرفت. برخی بهجای اتکا و تمرکز بر این توانمندیهایی خارقالعاده، هنوز راهحل خروج از مشکلات و معضلات کشور را در نگاه امیدوارانه به بیگانگان تعریف میکنند.
بعضی از مسئولان و جریانها، راه چاره را در بازگشت به نگاه پوسیده و ذلتبار 4دهه پیش، میبینند، زنگ خطری است که بهاندازه همه تهدیدات کشور باید به فکر مقابله با آن بود.
روزنامههای باند روحانی سقوط هواپیما را عامل حمله به باند رقیب کرده و مسئولیت را از روی دولت روحانی برداشتهاند:
آرمان:دلواپسان کلاه خود را قاضی کنند
زمانی که ایران توانست قراردادهای برای خرید هواپیما منعقد کند،... مخالفان داخلی بیش از آمریکاییهای مخالف با انعقاد این قرارداد مخالفت میکردند. هواپیمایی که روز گذشته به رشته کوههای دنا برخورد کرد، بیش از 20سال است در ایران پرواز کرده و چند هفته پیش همین هواپیما با سانحه روبهرو شده بود...این موارد به موضوع دلواپسانی باز میگردد که مشخص نیست نگران چه هستند. حال باید از آقایان دلواپس پرسید که نمیخواهید کلاه خود را قاضی کرده و جواب خانواده 66نفر فوتی حادثه اخیر را بدهید؟
ایران:. این تصور که هواپیما یک کالای لوکس است و فقط گروه خاصی از آن استفاده میکنند، غیرعقلانی است.
روزنامههای همسو با روحانی اشک تمساح دولت روحانی در مورد فاجعه سقوط هواپیما را به سخره گرفتهاند:
جهان صنعت: کمکم داشتم نگران میشدم. چند وقت بود نمرده بودیم. بعد از سانچی داشت کمکاری میشد. ما به تقویم پر از حادثه عادت کردیم!
توی دریا که غرق شدیم. زیر آوارم که رفتیم. داشتیم در عرصه سقوط تنبلی میکردیم که آن هم اتفاق افتاد.
خب؟ دیگه چه جوری بمیریم که نمرده باشیم؟ مسئولان عزیز سعی نکنین یه جوری جلوه بدین که انگار دارن مدیریت بحران میکنن. که تخصصی در هیچ حوزهای ندارین. بیخودم خودتونو ناراحت نشون ندین. کاملاً مشخصه که هیچ چیزی جز از دست دادن میزتون ناراحتتون نمیکنه.
در روزنامههای باند روحانی ضمن تأیید مذاکره جویی ظریف در جریان کنفرانس مونیخ، تأکید شده است نظام باید گام مؤثرتری بردارد:
آرمان: نباید گمان برد که تنها پاسخ ایران به اظهارات سخیف و ادعاهای واهی این کشورها کافی است بلکه حضور در مجامع بینالمللی نظیر اجلاس امنیتی مونیخ بهویژه در شرایط کنونی بسیار اهمیت دارد اما باز هم نباید به این حضور اکتفا کرد. ایران نباید از اهرمهای لابی در اروپا و آمریکا غافل شود.
ایران: آخرین نکتهیی که از سخنان آقای ظریف استخراج میشود، این موضوع است که به جای تأکید بر تضاد منافع، تفاوتها را بهرسمیت بشناسیم و به سمت اجرای اقدامات اعتمادساز حرکت کنیم.
شرق: روند رو به رشد اظهارات مقامات اروپایی را باید جدی گرفت و برای جلوگیری از اتصال حلقههایی که هنوز بهدلیل ظرفیت برجام و پایبندی ایران به آن، از یکدیگر جداست، تدبیری اندیشید.
سایر بحرانهای رژیم موضوع عنوانهای دیگر روزنامههای حکومتی است:
آفتاب یزد: بازگشت هزینههای ایران در سوریه امکانپذیر است؟
آفتاب یزد: پروندههای جاسوسی در جیب حسین شریعتمداری چه میکند؟
اقتصاد پویا: شافعی عنوان کرد:اطرافیان روحانی دستورات او را اجرا نمیکنند
ایران: دادستان تهران: جلوگیری از خودکشی سیدامامی امکانپذیر بود
جهان صنعت: حکم ۵سال حبس برای نوجوان ۱۵سالهیی که پرچم را پایین آورد
در روزنامههای باند خامنهای نسبت به حملات باند رقیب که اساس نظام ولایتزده است دفاع ضعیفی شده است:
رسالت: نقد قرائت جدید از مفهوم قدرت و ثروت
محمود سریع القلم میگوید؛
1. بدون قفل شدن به اقتصاد بینالمللی یک کشور نمیتوان به دنبال خروجیای بود که بهدنبال امنیت ملی و هویت ملی است.
2. مسأله اول و پر اهمیت ثروت است، نه امنیت ملی. امنیت ملی
زیر مجموعه ثروت ملی است.
· ما باید یک خانه تکانی تئوریک انجام دهیم که آیا مسأله اصلی ما اقتصاد است یا هویت و امنیت ملی؟
· لحن ما با دنیا باید لحن یادگیری باشد.
· باید ساخت قدرت در ایران متحول شود.
· نگاه کلی اروپاییها این است که ایران تهدیدی برای غرب نیست.
· موضوع مهم در مدیریت کلان ایران کم دانشی است، نمیدانند نظام بینالملل و اقتصاد بینالملل چگونه کار میکند.
در نقد آنچه از آقای سریع القلم در این نشست گفته آمد نکات زیر قابلتوجه است:
قفل شدن با اقتصاد بینالملل و پذیرفتن نظام بینالملل به بهانه تفوق اهمیت ثروت بر امنیت ملی یعنی چه؟!
اینکه میگویید باید خانه تکانی تئوریک بکنیم و به این سؤال پاسخ دهیم که مسأله اصلی ما اقتصاد است یا هویت و امنیت ملی؟ از پیش پاسخ خود را دادهاید. آیا شرمآور نیست برای یک ایرانی که تربیت فاطمی، حسینی و مهدوی دارد به هنگام انتخاب «ثروت» و «هویت ملی و امنیت ملی» اولی را انتخاب کند و به دومی پشت پا بزند؟
آقای سریع القلم میگوید ساخت قدرت باید در ایران تغییر کند. مدیریت کشور دچار مرض کم دانشی است، نظام بینالملل و اقتصاد بینالملل را نمیشناسد،
آیا واقعاً نخبگان و رهبران جامعه ما از هویت غرب، مقاصد غرب بهویژه اروپاییها دچار کم دانشی هستند؟
اینکه یک ایرانی در اروپا آن هم پس از برجام نمیتواند یک دلار یا یک یورو را چنج کند، یا در یک بانک اروپایی حساب باز کند، نشانه آن است که اروپاییها ایران را تهدیدی برای غرب نمیدانند.
اگر ساخت قدرت در ایران تغییر کند قفل اقتصاد بینالملل باز میشود؟ چه تضمینی برای آن است؟ چرا حرفی میزنید که حتی مخیله یک سیاستمدار غربی علیه ایران اثری از آن نیست؟!
نظام بینالملل - بخوانید فقط چند قدرت قداره بند جهانی - جمهوری اسلامی را بهرسمیت نمیشناسند.
ایران بارها در اعلام سیاست خارجی خود و چشمانداز بیست ساله اعلام کرده است با جهان قصد تعامل سازنده دارد. نمونه اخیر آن هم مذاکرات هستهیی و رسیدن به توافق برجام بود، اما نظام بینالملل با ما چه کرد؟
آقای سریع القلم با پا گذاشتن روی غیرت ملی میگوید برای رسیدن به ثروت باید با هویت ملی و امنیت ملی خداحافظی کنید. پاسخ این است؛ شما اطمینان دارید با وداع با هویت ملی، ثروت ملی تضمین میشود؟!
همین مذاکرات خفتبار بدون نتیجه برجام نشان میدهد تضمین نمیشود،
در نهایت بیانصافی، مسئولان را متهم به بیدانشی در مورد نظام بینالملل و اقتصاد بینالملل میکند. اگر ما در جمهوری اسلامی فقط یک دوست مثل سریع القلم داشته باشیم اصلاً نیازی به دشمن نداریم. چون هیچ تئوری ای مثل تئوری وی نمیتواند ثروت ملی را به باد دهد
مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady ووبلاک انجمن نجات ایران دنبال کنید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر