۱۳۹۶ دی ۱۵, جمعه

.دومیلیون یا ۵ میلیون گرسنه و قیام ایران






دومیلیون یا ۵ میلیون گرسنه و قیام ایران

براساس آمارهای اعلام شده توسط کارگزاران نظام ولایت فقیه بین ۲ تا ۵ میلیون گرسنه در ایران وجود دارد؛ امری که تصویری از چیستی قیام اخیر در ایران ارائه می‌دهد.
در حالی قیام مردم ایران استمرار می‌یابد که تقریبا تمامی ناظران، یکی از علل اساسی آنرا مشکلات اقتصادی جامعه می‌دانند، هرچند اکثریت این ناظران راه برون رفت را در حل مسئله سیاسی در کشور می‌دانند.

۵ میلیون گرسنه

وضعیت اقتصادی در ایران برآیند ۳۹ سال تسلط خلافت اسلامی! بر کشور است؛ امری که به اذعان احمد میدری، «معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی» منجر به ایجاد دو میلیون گرسنه در کشور شده است، هرچند حسین راغفر از کارشناسان جناح خامنه‌ای این آمار را به چالش کشید و تصریح کرد: افرادی که در فقر شدید به سر می‌برند به ۵ میلیون نفر می‌رسد.
مسعود رضایی، «نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس» نیز نسبت به آمار «معاون وزیر کار» ابراز تردید می‌کند و می‌افزاید اگر تعداد گرسنگان این اندازه باشد، «قطعاً عدد کل محرومان خیلی بزرگ‌تر خواهد بود».
رضایی در ادامه چالش خود می‌پرسد: «کسی که غذای روز خود را ندارد گرسنه می‌نامند یا فردی که حقوق ماهیانه‌اش کفاف زندگی را نمی‌دهد گرسنه نامیده می‌شود.» به عبارت دیگر او نشان می‌دهد که «معاون وزیر» دست به تولید آمار زده است تا آمار گرسنگان در کشور را کمتر نشان دهد.
«نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس» می‌افزاید: «اگر دو میلیون ایرانی محتاج غذای ظهر و شب خود باشند «واقعاً تکان‌دهنده» است و اگر کسانی را که هزینه یک ماه زندگی‌شان را ندارند به این جمع اضافه کنیم با جمعیت بزرگی رو به رو می‌شویم که «جمعیت محرومان» است.» [دویچه‌وله ۳ ژانویه ۲۰۱۸]

حاشیه‌نشین‌ها

برای درک وسیع‌تری از جامعه ایران باید در نظر داشت که انوشیروان محسنی، «رئیس سازمان بهزیستی»، گفته بود که ۱۲ تا ۱۳ میلیون جمعیت حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد. [تسنیم ۲۷ آبان ۹۵] هرچند در خلال سیرک انتخابات ریاست جمهوری ولایت فقیه، ابراهیم رئیسی برای به زیر سئوال بردن رقیب ناچار شد که کمی بیشتر از واقعیت فاجعه‌ی حاشیه‌نشینی در کشور را عیان کند و سخن از ۱۶ میلیون حاشیه‌نشین گفت. [دو دختر با یک چادر]

«فقر در ایران از بین نمی‌رود»

احمد میدری، دوشنبه ۱۱ دی ۹۶ در نشستی در «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» تصریح کرد که «اکنون ۲میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار زیر پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند و ۸۰۰ هزار خانوار دیگر با درآمد کمتر از ۷۰۰ هزار تومان باید پوشش داده شوند. بنابراین در مجموع سه میلیون خانوار باید پوشش کمیته امداد و بهزیستی بروند.»
در همین نشست او افزود که «بر پایه استانداردهای دنیا چهار درصد و بر اساس برآوردهای داخلی ۲ درصد از ایرانیان به فقر شدید مبتلایند.»
هر چند از یاد نباید برد که آمار پیشین او از طرف آگاهان و کارشناسان در درون نظام مورد تردید جدی قرار گرفته بود و آمارهای او را کمتر از آمار واقعی «گرسنگان» در جامعه دانسته بودند، اما این‌بار خود «معاون وزیر کار» نیز اعلام کرد که «فقر در ایران از بین نمی‌رود». [ایرنا ۱۱ دی ۹۶]

«دیگه تمام ماجرا»

در قیام ایران، جناح‌های درونی نظام می‌کوشند تا یکدیگر را به‌عنوان متهم ایجاد شرایط اقتصادی و اجتماعی کنونی در کشور معرفی کنند اما واقعیت این است که همه‌ی آنها با هم متهم هستند. در دانشگاه تهران، دانشجویان شعار دادند: «اصلاح طلب، اصول‌گرا، دیگه تمام ماجرا»؛ شعاری که در سایر شهرهای ایران نیز تکرار شد. اکنون به نظر می‌رسد که مهر پایانی بر بازی‌های درونی خلافت اسلامی! خورده و معنی این امر چیزی جز سرنگونی آن نمی‌تواند باشد.


    در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر