۱۳۹۶ آبان ۲۰, شنبه

..عادل الجبیر: رژیم ایران رژیمی قانون‌گریز و حامی شماره یک تروریسم است و به تروریستها پناه می‌دهد





..عادل الجبیر: رژیم ایران رژیمی قانون‌گریز و حامی شماره یک تروریسم است و به تروریستها پناه می‌دهد

عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان روز پنجشنبه 18‌آبان 96 در گفتگویی با شبکه «سی‌ان‌. بی.سی» رژیم ایران را رژیمی قانون‌گریز و حامی شماره یک تروریسم دانست و خواستار تحریم گسترده آن شد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره شلیک موشک از یمن به عربستان و این‌که آیا یک رویارویی مستقیم با رژیم ایران وجود دارد گفت: امیدواریم این طور نباشد. این موشک که ساخت رژیم ایران بود، شبیه همان موشکی بود که در ۲۲ژوئیه به شهر ینبع شلیک شد. یک موشک حمل کننده با برد ۹۰۰کیلومتر بود که قطعات آن به یمن قاچاق شده است. به گمان ما در آنجا به دست کارشناسان سپاه پاسداران و حزب‌الله مونتاژ و به سمت شهر ما پرتاب شده است. موشکی هم که به ریاض رسید از همان نوع بود و ما رژیم ایران را مسئول آن می‌دانیم. آنها با این کار خود قطعنامه ۲۲۱۶شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده‌اند. کارشناسان رژیم ایران و حزب‌الله حمله به عربستان را از پیش اندیشیده و هماهنگ کرده بودند و به نظر ما این می‌تواند یک کنش جنگی محسوب شود.

عادل الجبیر در پاسخ به سؤالی درباره برجام گفت: توافقی که منعقد شده نیاز به برقراری واقعی دارد. برجام توافق ضعیفی بود. بر اساس آن، ۱۲سال بعد از امضا قرارداد، محدودیت شمار سانتریفوژهایی که رژیم ایران می‌تواند داشته باشد، برداشته می‌شود. رژیم ایران قاعدتا‌ می‌توانند ۵۰تا ۱۰۰هزار سانتریفوژ داشته باشند. آنها می‌توانند به حدی سوخت غنی شده تولید کنند که برای ساخت بمب در عرض چند هفته کافی باشد و این بسیار بسیار خطرناک است. بندهای دیگری از این توافق که باید محدودیت بیشتری بر آن گذاشته شود شامل بخش‌های مربوط به بازرسی شامل سایت‌های اعلام نشده و نیز سایت‌های نظامی است. ما از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داریم که در این زمینه سخت‌گیرانه‌تر عمل کند. این در پیوند با توافق هسته‌یی است. مسأله دیگری که باید در مورد رفتار ایران در نظر گرفته شود، حمایت از تروریسم و برنامه موشکی این رژیم است که هر دو ناقض قطعنامه‌های بین‌المللی هستند. بنابراین ما انتظار داریم که رژیم ایران هم به‌دلیل حمایت از تروریسم و هم به‌دلیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد موشکهای بالستیک تحریم شود. وقتی این سه مورد یعنی برجام، پاسخگویی در مورد حمایت از تروریسم و برنامه موشکی را کنار هم بگذاریم، آنگاه خواهیم دانست با چه روش مؤثری باید با این رژیم رفتار کنیم.

وزیر خارجه عربستان در پاسخ به این سؤال که شما در مورد حزب‌الله و لبنان چه موضعی دارید؟ گفت:‌ «اوضاع در لبنان مساعد نیست و این از نتایج اقدامات حزب‌الله است که از سوی رژیم ایران حمایت می‌شود.. هیچ نیروی نظامی‌ای نباید خارج از کنترل نهادهای دولتی وجود داشته باشد. حزب‌الله در برابر هر ابتکار عملی که نخست‌وزیر حریری می‌خواست به خرج دهد، مانع‌تراشی کرد. حزب‌الله عملاً رژیم لبنان را به گروگان گرفته و تبدیل به ابزاری شده است که رژیم ایران با آن بر لبنان اعمال سلطه می‌کند، همان ابزاری که رژیم ایران با آن در سوریه یا مانند حماس و حوثی‌ها از ان بهره می‌برد. به این ترتیب آثار منفی حزب‌الله در تمام منطقه دیده می‌شود. حزب‌الله مسئول قاچاق اسلحه به بحرین نیز بوده و در اقدامات مجرمانه هم‌چون معامله مواد مخدر و پولشویی نیز دست داشته است.

در پاسخ به این سؤال که آیا شما واکنش مستقیمی به حزب‌الله نشان خواهید داد؟ عادل جبیر گفت: «دنیا باید اطمینان داشته باشد که ما حزب‌الله را به‌عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسیم. نمی‌شود میان شاخه سیاسی و شاخه نظامی حزب‌الله فرق قائل شد. این دو بال از آن یک پرنده هستند با یک بدن و یک سر. بنابراین حزب‌الله باید این‌گونه شناخته شود. دنیا نیاز دارد که وارد عمل شود تا فعالیت این گروه کاهش یابد و نیز باید در هر جایی که این گروه فعالیت دارد آن را به عقب راند. این حرف ماست. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که حزب‌الله به پایگاهی برای آسیب رساندن به عربستان سعودیبدل شود. مردم لبنان گناهی ندارند، آنها زیر سلطه حزب‌الله هستند و ما باید راهی برای کمک به این مردم پیدا کنیم تا از زیر یوغ حزب‌الله آزاد شوند.

عادل الجبیر درباره موضع آمریکا در قبال لبنان گفت:‌ «آمریکا می‌خواهد به دولت لبنان کمک کند تا قوی و مستقل باشد. ما هم همینطور. آمریکا می‌خواهد از تأثیر حزب‌الله در لبنان بکاهد، ما هم همینطور. آمریکا می‌خواهد حزب‌الله را با فعالیت‌های تروریستی و مجرمانه‌اش به سختی به عقب براند، ما هم همینطور. بنابراین من تفاوتی میان موضع ما و آنها نمی‌بینم. ما به‌روشنی گفته‌ایم که نمی‌گذاریم لبنان به پایگاهی بدل شود که حملات به عربستان سعودی از آنجا شکل بگیرد و به مردم و دولت لبنان تأکید می‌کنیم که در برابر اقدامات حزب‌الله مقاوم و مصمم بمانند.

وی درباره موضع رئیس‌جمهور مصر در قبال حزب‌الله گفت:‌ ما می‌گوییم باید راهی برای کاهش نفوذ حزب‌الله و کارهای منفی‌اش و نیز چاره‌ای برای بی‌اثر کردن اقدامات تروریستی و دخالت این گروه در امور دیگر کشورها به دستور رژیم ایران پیدا کنیم. در این مورد تناقضی میان مواضع وجود ندارد.

خبرنگار سی‌ان‌.بی.سی پرسید آیا عربستان سعودی می‌خواهد به تنهایی و بدون کمک مصر به رویارویی با حزب‌لله برود؟ عادل الجبیر پاسخ داد:‌ «اگر نگوییم همه کشورها، کشورهای زیادی در جهان هستند، البته شاید به استثنای رژیم ایران، که با فعالیت‌های تروریستی حزب‌الله و این‌که حزب‌الله دولت لبنان را به گروگان بگیرد مخالفند. بنابراین ما در این راه تنها نیستیم.

وی افزود:‌ رژیم ایران رژیمی قانون‌گریز و حامی شماره یک تروریسم است. این رژیم به تروریستها پناه می‌دهد و در همان جبهه‌ای است که القاعده و اسامه بن‌لادن از سال‌های ۱۹۹۰ به این سو بوده‌اند. در سال ۲۰۰۲ کادر رهبری مجازی القاعده در ایران پناه گرفته و در آنجا زیسته‌اند. آنها از آنجا عملیات تروریستی از جمله عربستان سعودی را هدایت کرده‌اند. دستور انفجار سه مجتمع مسکونی در ریاض از سوی سیف‌العدل که رهبر عملیات بود در زمانی صادر شد که او در ایران به‌سر می‌برد و ما صدای تلفنی ضبط شده او را داریم. این سندی انکارناپذیر است. رژیم ایران با نقض قانون و عرف بین‌الملل به ۱۲سفارتخانه در خاک خود حمله کرده، شماری از دیپلوماتهای جهان از جمله دیپلوماتهای سعودی را به‌قتل رسانده است. رژیم ایران هم‌چنین تعدادی حملات تروریستی را در اروپا و آمریکای جنوبی و نیز در خاورمیانه سازماندهی کرده است. بنابراین رژیم ایران حکومتی قانون‌گریز است. این رژیم باید مسئولیت کارهای منفی را که کرده بپذیرد. این رژیم سلاح قاچاق به بحرین فرستاده، با حوثی‌ها در یمن در پیوند بوده و در همه جا با خصمانه‌ترین و منفی‌ترین شیوه‌ها حضور داشته است. «تمام دنیا مصمم به عقب راندن رژیم ایران است.

وزیر خارجه عربستان در پاسخ به این سؤال که شما خودتان هدف یک سوءقصد از سوی سپاه پاسداران بوده‌اید. این موضوع تا چه حد برای شما شخصی است؟ گفت: «هیچ چیز این ماجرا شخصی نیست. موضوع خدمت به کشور حمایت از منافع کشور است. همان‌طور که قبلاً هم گفتم، موضوع این است که کارنامه رژیم ایران در زمینه تروریسم، قتل و ویرانی باورنکردنی است. رژیم ایران از زمان خمینی در سال  ۱۹۷۹ به بعد سرکش شده و تا زمانی که مانند یک کشور عادی به قوانین و حاکمیت ملت‌ها، اصل حسن همجواری و نیز اصل عدم مداخله در امور کشورهای دیگر احترام نگذارد، کسی نخواهد توانست با این رژیم همکاری کند. رژیم ایران باید تصمیم بگیرند که آیا انقلاب را برمی‌گزینند یا دولت-ملت را. تا اینجای کار، تصمیم آنها به حفظ یک انقلاب سرکش توسعه‌طلب بوده است که این قابل‌قبول نیست.

در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید متشکریم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر