۱۳۹۶ آبان ۲۰, شنبه

..روحانی و شتاب‌دادن به سوی برجام منطقه‌ای





روحانی و شتاب‌دادن به سوی برجام منطقه‌ای


منبع :ایران آزادی 11 نوامبر 2017

 بعد از شکست داعش در سوریه و عراق و فشار بر خلافت اسلامی! که باید دخالت‌هایش در این کشورها را پایان دهد، نظام موجودیت خود را در خطر دیده و روحانی به فغان و ناله روآورده است.


خط بستن در خارج از مرز‌های ایران

جایگزین شدن داعش با پاسداران و شبه‌نظامیان در سوریه، عراق و حضور آنها در سایر کشور‌ها، بزرگترین خطری است که امروز منطقه را تهدید می‌کند. 
سران خلافت اسلامی! از جمله خامنه‌ای بارها گفته‌اند که اگر در سوریه و عراق و دیگر کشورهای منطقه نجنگند جنگ به داخل ایران، یعنی با مردم کشیده می‌شود.

خامنه‌ای

خامنه‌ای در روز ۲۸خرداد ۱۳۹۶گفت: «اگر شهیدان مدافع حرم نبودند، امروز باید با عناصر فتنه‌گر، خبیث و دشمن اهل‌بیت (ع) در شهرهای ایران می‌جنگیدیم… امنیت کنونی کشور مرهون مدافعان حرم است.»
خامنه‌ای همچنین در روز ۱۶دی ۹۵ گفته بود: «اگر جلوی دشمن را در سوریه نمی‌گرفتیم باید در تهران، فارس، خراسان و اصفهان جلوی آنها را می‌گرفتیم». 
خامنه‌ای یکبار دیگر در روز ۱۶بهمن ۱۳۹۴ اظهار نگرانی کرد که «اگـر اینهـا در سوریه مبـارزه نمی‌کردنـد… مـا باید اینجـا در کرمانشاه و همـدان و بقیه اسـتانها بـا اینهـا می‌جنگیدیم و جلـوی اینهـا را می‌گرفتیم».


روحانی

روحانی در روز ۱۹بهمن ۱۳۹۴  اذعان کرد با اهرم حضور در سوریه و عراق در مذاکرات اتمی امتیاز گرفته است. وی گفت: «اگر سرداران رشید ما در بغداد و سامرا و فلوجه و رمادی ایستادگی نمی‌کردند و اگر در دمشق و حلب به دولت سوریه کمک نمی‌کردند ما امنیتی نداشتیم که بتوانیم به این خوبی مذاکره کنیم».


ناطق نوری

در روز ۲۹شهریور ۱۳۹۵ ناطق نوری، «رئیس وقت دفتر بازرسی ویژه» خامنه‌ای، در همین باره گفت: «لبنان، سوریه و فلسطین خاکریزهای ما هستند. وقتی امروز در سوریه مشاوره و شهید می‌دهیم، برای این است که دشمن به مرزهای ما نیاید».


تغییر سیاست

اما پس از شکست داعش در سوریه و عراق یا به عبارت دیگر، بعد از تغییر دوران، که بخشی از آن تغییر سیاست در آمریکا بود، دوران خوش خلافت اسلامی! و دخالت‌هایش در کشورهای منطقه به پایان خود نزدیک می‌شود.

خبرگزاری فارس متعلق به سپاه پاسداران در ۱۰ مرداد ۹۶ از قول رکس تیلرسون «وزیرخارجه آمریکا» نوشت: «نیروهای سپاه و نیروهای مورد حمایت آن باید سوریه را ترک کنند و به خانه برگردند.»
وزیرخارجه آمریکا  همچنین در سفرش به ریاض، گفت که «گروه های شبه‌نظامی وابسته به رژیم ایران که اکنون در عراق هستند، با پایان یافتن جنگ علیه داعش،  باید به خانه‌های خود برگردند.»


بمباران حزب‌الله

روز ۲ خرداد تلویزیون اورینت که به اپوزیسیون سوریه تعلق دارد، اطلاع داد که «شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان  گفتند هواپیماهای ائتلاف بین‌المللی یک پایگاه نظامی آنها در منطقه مقابر در جنوب دیرالزور را بمباران کرده است.» این تلویزیون تاکید کرد: «این دومین بار طی یک هفته گذشته است که هواپیماهای آمریکایی مواضع شبه‌نظامیان وابسته به نظام ایران از جمله حزب‌الله را در سوریه بمباران می‌کنند.» [هدف قرار گرفتن حزب الله؛ تغییر سیاست؟!]


تحریم حزب‌الله لبنان

چهارشنبه سوم آبان ۹۶ قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را به تصویب رساندند که طی آن خواستار تحریم حزب‌الله لبنان به دلیل «استفاده از غیرنظامیان به‌عنوان سپر انسانی» شدند. طرح تصویب شده ۳۳۴۲، نامیده می‌شود که توسط مایک گالاگر، نماینده جمهوریخواه ارائه شده است. هدف قرار دادن حزب‌الله لبنان در حقیقت هدف قراردادن یکی از بازوهای منطقه‌ای سپاه است. [تحریم حزب‌الله لبنان به دلیل «استفاده از غیرنظامیان به‌عنوان سپر انسانی»]


تحریم سپاه

۹ آبان ۹۶ وزارت خزانه‌داری آمریکا در نخستین گام برای اجرایی کردن قانون تحریمهای سپاه؛ کاتسا، بیش از ۴۰ نفر از اعضا سپاه، نهادها و شرکت‌های متعلق به آن را در فهرست تحریم‌ها جای داد. بر اساس قانون کاتسا، دارایی‌های این افراد، نهادها و شرکت‌ها در آمریکا بلوکه شده، شرکتها و افراد آمریکایی امکان معامله با آنها را نداشته و این افراد امکان ورود به آمریکا را نخواهند داشت.


استفعای سعد حریری

در پی تحولات مهمی که از شنبه ۱۳ آبان با استعفای غیرمنتظره‌ی سعد حریری نخست‌وزیر لبنان و نیز پرتاب موشک به‌ پایتخت عربستان سعودی کلید خورد، منطقه به‌طور خارق‌العاده‌یی ملتهب شده و موضعگیری‌های قاطع عربستان و سایر کشورهای منطقه و رئیس‌جمهور آمریکا، خلافت اسلامی! را در برابر مکافات عملش قرار داده است. این وضعیت، ولوله‌یی در نظام افکنده و بحران منطقه‌یی موضوع مورد بحث رسانه‌های حکومت شد.


روحانی و آشفتگی از وضعیت نظام در منطقه

در چنین شرایطی روز چهارشنبه ۱۷آبان حسن روحانی به ‌صحنه آمد و در جلسه هیأت دولت، به ‌بهانه اربعین، در این مورد صحبت کرد و سخنانی ضد و نقیض گفت. 
روحانی از یک طرف ادعای «خیرخواهی برای ملت‌های منطقه» نمود و دست دوستی به‌سوی عربستان دراز کرد و گفت: «راهی جز برادری، دوستی و کمک به همدیگر وجود ندارد و اشتباه می‌کنید اگر فکر کنید ایران دوست شما نیست». 
از طرف دیگر روحانی به توجیه تراشی برای حملات موشکی شبه‌نظامیان وابسته به حکومت ولایت فقیه در یمن پرداخت و نسبت به محکومیت بین‌المللی دخالتهای منطقه‌ای نظام ناله سر داد: «ارتش یمن به هر حال انبار سلاح داره، امکانات داره از دیر باز دارای موشک اسکاد بوده، اسکاد بی ‌بوده، اسکاد سی بوده، حالا شما بگید از موشکش استفاده نکنه، خیلی خوب شما بمباران رو قطع کنید، شما یک ماه بمباران رو قطع کنید شما ببینید مردم یمن به شما پاسخ مثبت نمی‌دهند... چه‌کار به مردم سوریه دارید! چه‌کار به مردم عراق دارید!... خوب حالا آنجا شکست خوردید پس چه‌کار به مردم لبنان دارید، چرا دخالت در امور لبنان می‌کنید، چرا دخالت در حکومت لبنان می‌کنید... شما اتهام می‌زنید که ایران در منطقه دخالت می‌کنه، ایران بله در عراق و سوریه به دعوت رسمی این دوتا دولت برای مبارزه با تروریزم رفته و بسیار افتخار می‌کنه. [تلویزیون شبکه یک ۱۷آبان۹۶]


تناقض در گفتار روحانی

هدف روحانی از این سخنان چه بود و در پیام‌های متناقضی که در سخنان خود داد، اصالت با کدام است و کدام پیام نقش سرپوش و فریب داشته است؟ 
روشن است که این حرف‌ها نمی‌تواند خنثی کننده آن اقدامات باشد؛ آن هم اقدامی در حد پرتاب موشک بالیستیک به‌پایتخت یک کشور که در عرف بین‌المللی، شدیدترین اقدام خصمانه علیه آن کشور محسوب می‌شود.
اقداماتی که ولیعهد و وزیر خارجه عربستان آن را اعلان جنگ تلقی کردند.


واقعیت

در میان این ضد و نقیض‌گویی‌ها و پیام‌های مختلف روحانی، یک واقعیت نمایان می‌شود، اینکه روحانی به‌جای به‌کار گرفتن دود و دم و زبان تهدید، زبان دروغ گشوده و به فریب توسل جسته است؛ چرا که به‌علت ضعف مفرط و موقعیت پایین نظام در توازن ‌قوای منطقه‌یی، دیگر جرأت شاخ و شانه کشیدن ندارد.
واقعیت این است که خلافت اسلامی! در مخمصه مرگباری گیر افتاده است؛ نه قدرت آن را دارد که در شرایط تغییر دوران و کنار رفتن سیاست مماشات، به‌ همان شیوه همیشگی باجگیری به‌حیات خود ادامه دهد و نه قادر است از این شیوه که با ماهیت و ساختارش عجین است دست بردارد و راه سازش و مدارا با کشورهای منطقه و جهان در پیش بگیرد، چرا که معنای آن انحلال سپاه پاسداران است که بن‌مایه ولایت فقیه است و این «تنزل بی‌پایان» به‌ نفی نظام راه می‌برد. راهی که در ابتدا از برجام منطقه‌ای خواهد گذشت.

در توئیتر با نام @ bahareazady  مطالب مارا  دنبال کنید متشکریم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر