گام بلند جنبش دادخواهی و غیظ و وحشت دژخیمان
گزارش خانم عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه حقوقبشر مللمتحد در امور ایران به کمیته سوم مجمع عمومی در نیویورک و فراخوان او به تحقیقات جامع و مستقل در مورد قتلعام زندانیان سیاسی در سال 67، واکنشهای بلادرنگ و دامنهدار رژیم ضدبشری را در پی داشت و فریاد و فغان غیظآلود دژخیمان حاکم را به آسمان رساند. نخست حسن نژاد نماینده رژیم در واکنش بلافاصله به این گزارش طی سخنانی در اجلاس کمیته سوم گفت: «میخواهید بهایران بیایید؟ از سفر شما استقبال میکنیم بهشرط اینکه 192کشور دیگر هم مثل ایران گزارشگر حقوقبشر داشته باشند!». (1)
واکنشهای بعدی مهرهها و رسانههای رژیم هم کم و بیش به همین اندازه سخیف و پرتوپلا بود:
علیرضا میریوسفی رایزن مطبوعاتی رژیم در سازمان ملل، گزارش گزارشگر ویژه را «کاملاً مغرضانه» خواند و در توییت خود سوز و گداز کرد: «خانم جهانگیر با استانداردهای سازمان ملل صحبت نمیکند و اصرار دارد (دولت) ایران را رژیم ایران بخواند. حمایت از (مجاهدین)... از مفاد گزارش عاصمه جهانگیر است».
بهرام قاسمی سخنگوی وزارتخارجه دولت روحانی نیز، گزارش گزارشگر ویژه را «فاقد مشروعیت و اعتبار» خواند و بهجای پاسخگویی به موارد مستندی که خانم عاصمه جهانگیر در گزارش خود مطرح کرده بود، انتصاب گزارشگر ویژه برای بررسی وضعیت حقوقبشر در ایران را مورد اعتراض قرار داد و آن را «مبتنی بر ماهیت سیاسی و ناعادلانه » این انتصاب دانست.
علیرضا رحیمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارتجاع هم بدون ورود به محتوای گزارش گزارشگر گفت: «موضوعاتی در گزارش رسمی گزارشگر حقوقبشر مطرح شده که بههیچوجه موضوعات جدید و ادعاهای تازهیی نیست... این گزارش از لحاظ حقوقی یکطرفه تنظیم شده است». وقیحانهتر اینکه او ادعا کرد: «ایران در حوزه حقوقبشر از جمله کشورهایی است که حداکثر اقدام را برای اجرای حقوقبشر و تأمین حقوق شهروندی داشته است». (2)
خبرگزاری میزان (7آبان) وابسته به قوه قضاییه نیز بهنقل از یکی از دژخیمان این قوه بهنام مجتبی شاکری که از وی با عنوان «عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» یاد میکرد، نوشت: «این نوع گزارشات در برابر عربدهکشیهای ترامپ، موج آنچنانی ایجاد نمیکند، حتی از نظر رسانهیی نیز اثر چندانی ندارد و کپی از گزارشهای قبلی است که بارها مطرح شده است».
روزنامه حمایت (6آبان) متعلق بهقوه قضاییه نیز طی مقالهیی تلاش کرد به برخی موارد مندرج در گزارش پاسخ بدهد و در این رابطه نوشت: «گزارش عاصمه جهانگیر، گزارشگر حقوقبشر در امور ایران همچون گزارشهای احمد شهید از فقر فهم مسایل حقوق اسلامی رنج میبرد». مقاله مزبور سپس در توضیح مفهوم «مسایل حقوق اسلامی» مینویسد: «در این گزارش بهمانند گزارش قبلی ایشان و هر 11گزارش قبلی احمد شهید، 'حق قصاص' را مساوی با 'اعدام' پنداشته شده».
دژخیم قلمزن روزنامه قوه قضایی در توجیه شلاق زدن در ملأعام نیز، آن را «قوانین اسلامی» و غیرقابل تعطیل خوانده است. (3)
به این ترتیب ملاحظه میشود که مهرهها و رسانههای رژیم در واکنش بهگزارش گزارشگر ویژه یا صرفاً فحاشی و پرتوپلاگویی کردهاند یا هر جا که وارد محتوا شده و به پاسخگویی پرداختهاند، درون مایه ضدانسانی خود را آشکار نمودهاند.
حتی پیش از ارائه گزارش گزارشگر، محمدجواد لاریجانی رئیس دژخیم ستاد بهاصطلاح حقوقبشر قضاییه آخوندها غیظ و وحشت رژیم از نتایج افشای کارنامه ضدبشری نظام را برملا کرد و گفت: «به اسم گزارشگر اجازه نمیدهیم کسی بیاید در کشور ما فساد کند. ببینید در جمهوری اسلامی به اسم حقوقبشر در فتنه سال ۸۸ چه کار کردند... کشور را بهشورش کشاندند!». (4).
اما گزارشگر ویژه در گزارش خود روی چه نکته یا نکاتی دست گذاشته که اینچنین به رگ حیاتی دژخیمان خورده و غیظ و وحشت آنها را چنین برملا کرده است؟
گزارش خانم عاصمه جهانگیر اولین گزارشگر ویژه حقوقبشر مللمتحد است که ضمن برشمردن موارد کنونی نقض فاحش حقوقبشر توسط رژیم آخوندی در زمینههای مختلف، پس از سه دهه به موضوع قتلعام «هزاران زندانی سیاسی، اعم از مرد، زن و نوجوان در سال ۱۹۸۸» پرداخته و بر ضرورت «یک تحقیق جامع و مستقل» در مورد این قتلعام تأکید کرده است.
این که گزارشگر ویژه ملل متحد، بهعنوان ذیصلاحترین مقام بینالمللی درباره حقوقبشر در ایران، اینچنین صریح و آشکار به قتلعام هولناک 67 پرداخته و بر تحقیق پیرامون آن تأکید میکند، یک تحول بزرگ در پرونده قتلعام است که طبق روال، در قطعنامه مجمع عمومی مللمتحد خواهد آمد و این میتواند مقدمهیی باشد برای طرح در شورای امنیت مللمتحد و صدور قطعنامهیی که از ضمانت اجرای بینالمللی نیز برخوردار است و بنابراین طبیعی است که اینچنین دلهره و وحشت دژخیمان را برانگیزد.
اما این پرداختن بهیک جنایت مربوط به گذشته نیست، چرا که از یک سو تقریباً تمام آمران و عاملان آن جنایت هولناک همچنان عهدهدار بالاترین سمتهای حکومتی هستند و از سوی دیگر خون آن شهیدان سرفراز همچنان جوشان و خروشان است و دادخواهانش را بهطور فزایندهیی به پیگیری آن و پیگرد قاتلان فرامیخواند؛ کمااینکه خانم عاصمه جهانگیر در گزارش خود تصریح کرده است: «تقریباً بهطور روزانه من نامههای عمیق و صمیمانهیی از اعضای خانواده کشتهشدگان، دریافت میکنم که خواهان جوابگویی هستند، خانواده قربانیان حق دریافت غرامت و دانستن حقایق در مورد سرنوشت بستگانشان را بدون ریسک تلافی و انتقام از آنان دارند».
به این ترتیب، کارزاری که طی 29سال گذشته، توسط مجاهدین و مقاومت ایران و خانوادههای شهیدان، به اشکال مختلف و بهطور مستمر جریان داشته، در عرصه بینالمللی اولین ثمر خود را ظاهر کرد؛ اما این نه پایان یک کارزار، بلکه شروع کارزاری بزرگتر و فراگیرتر است که به همت عموم مردم ایران، بهخصوص خانوادهها و بستگان شهیدان، پیش خواهد رفت تا بهنتیجهیی که خانم مریم رجوی در فراخوان سال گذشته خود که جنبش دادخواهی شهیدان قتلعام 67را اعلام کردند، دست یابد. در آن فراخوان، محکومیت رسمی و جهانی این جنایت درخواست شده بود. پس از انتشار گزارش اخیر گزارشگر ویژه، مقاومت ایران «خواستار تشکیل یک کمیته بینالمللی از سوی مللمتحد برای تحقیق پیرامون این قتلعام و ارجاع پرونده بهشورای امنیت مللمتحد بهمنظور قرار دادن مسئولان این کشتار هولناک در برابر عدالت (گردید). کسانی که هماکنون بالاترین مناصب سیاسی و قضایی و اطلاعاتی را در ایران تحت حاکمیت ملایان در اختیار دارند». (5)
تسریع در وصول به این نتیجه نیازمند تلاش عموم هموطنان، بهویژه بستگان شهیدان و زندانیان سیاسی آزاد شده و همه شاهدانی است که اطلاعاتی از قتلعام 67، از شهیدان سربدار، از قاتلان آنها، یا از محلهای دفن پیکر شهیدان دارند تا آنها را برای گزارشگر ویژه مللمتحد ارسال کنند؛ تا روزی که سران این رژیم پلید در برابر عدالت قرار گیرند، هر چه زودتر فرا برسد.
پانویس: ــــــــــــــــــــــــــــــ
1 ـ تلویزیون رژیم ـ 4آبان 96
2 ـ سایت حکومتی خانه ملت ـ 6آبان 96
3 ـ «... خانم عاصمه جهانگیر اشکال کردهاند که چرا برخی مجازاتها مثل شلاق یا اجرای حدود اسلامی یا همچنین قصاص عضو در ایران اسلامی اجرا میشود؟! خب، با این حساب انتظار ندارند که قوانین اسلامی چون مورد خوشایند ایشان و اربابانشان نیست تعطیل گردد؟!».
4 ـ تلویزیون رژیم ـ ۲آبان
5 ـ اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران ـ ۴آبان ۹۶.
در توئیتر با نام @ bahareazady مطالب مارا دنبال کنید متشکریم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر