استقبال دو حزبی نمایندگان کنگره آمریکا از لیستگذاری و تحریمهای جدید علیه رژیم آخوندی
تحریمهای جدید دولت آمریکا علیه اداره کل زندانهای رژیم آخوندی در تهران بهخاطر جنایات سرکوبگرانه و نقض شدید حقوقبشر و همچنین لیستگذاری سهراب سلیمانی (برادر پاسدار قاسم سلیمانی که از جمله دستاندرکار سرکوب وحشیانه کانون شورشی و مقاوم بند۳۵۰ اوین و قهرمانانی هم چون مجاهد شهید غلامرضا خسروی نیز بوده است)، با استقبال نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو حزب رو به رو شد.
نمایندگان کنگره از هردو حزب دموکرات و جمهوریخواه بهدنبال انتشار بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا درباره این تحریمها، بر فراخوانهای خود مبنی بر لزوم حسابرسی از ناقضان حقوق پایهیی مردم ایران تأکید کردند.
اد رویس رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان درباره تحریمهای جدید آمریکا، گفت: «خوشحالم که دولت (آمریکا) از اختیارات خود برای تحریم (مقامهای رژیم) ایران که مسئول نقض وحشتناک حقوقبشر در زندانهای این کشور هستند، استفاده کرد».
ایلیانا رزلهتینن رئیس کمیته خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان نیز با اشاره به نامه اعضای برجسته کنگره به وزیر دادگستری آمریکا و فراخوان آنها برای تحریم ناقضان حقوقبشر در حکومت آخوندی، گفت: «هفته گذشته من به قاضی تد پو پیوستم تا از وزارت خزانهداری آمریکا بخواهیم تا ناقضان حقوقبشر در ایران را لیستگذاری کند. (روز پنجشنبه) تحریمهای مهمی (علیه رژیم ایران) اعمال شد».
خانم رزلهتینن همچنین درباره نمایش انتخابات رژیم آخوندی، تأکید کرد: «مردم ایران شایسته دموکراسی و آزادی هستند؛ ولی ما به ازای آن با احمدینژاد، روحانی و ولیفقیه و یک رژیم سرکوبگر و حامی تروریسم مواجهند».
قاضی تد پو رئیس کمیته تروریسم، منع تکثیر و تجارت مجلس نمایندگان نیز، اظهار داشت: «خوشحالم که وزارت خزانهداری به نامه هفتم آوریل من با اقدام (عملی) پاسخ داد».
نامه دوحزبی نمایندگان کنگره آمریکا که قاضی تد پو به آن اشاره کرده، به تاریخ ۷آوریل خطاب به استیون منوچین وزیر خزانهداری آمریکا نوشته شده است. امضاکنندگان این نامه علاوه بر تد پو عبارتند از:
اد رویس رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان
الیوت انگل رئیس دموکراتها در کمیته امور خارجی
ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا
تد دویچ رئیس دموکراتها در زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا
و دیوید سیسیلین رئیس مشترک کمیته سیاسی و ارتباطات حزب دموکرات
اد رویس رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان
الیوت انگل رئیس دموکراتها در کمیته امور خارجی
ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا
تد دویچ رئیس دموکراتها در زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا
و دیوید سیسیلین رئیس مشترک کمیته سیاسی و ارتباطات حزب دموکرات
نمایندگان کنگره در نامه خود خطاب به وزیر خزانهداری آمریکا، تأکید کردهاند: «ما بدین منظور این نامه را برای شما مینویسیم تا نگرانی خود را نسبت به نقضهای آشکار حقوقبشر حکومت ایران ابراز کنیم و به شما پیشنهاد همکاری بدهیم تا اقدام مؤثری علیه (رژیم) ایران در این رابطه در پیش گرفته شود.
رژیم سرکوبگر (حاکم بر) تهران مستمراً از سپاه پاسداران، بسیج… و مأموران اجرای قانون برای درهمکوبیدن هر گونه مخالفتی در کشور و محرومکردن مردم ایران از پایهییترین آزادیهایشان استفاده میکند. گزارشهای پیدرپی دولت آمریکا، مجمع عمومی (ملل متحد) و سازمانهای حقوقبشری همگی بر وضعیت وخیم حقوقبشر در ایران تأکید کردهاند. تازهترین گزارش وزارتخارجه درباره حقوقبشر موارد مستمر «کشتارهای خودسرانه و غیرقانونی» را ذکر کرد «که اغلب از طریق اعدام و بعد از دستگیری و محاکمه بدون روند قضایی مناسب» اجرا میشود… این گزارش همچنین میگوید، شیوههای رایجی که از شکنجه و سوءرفتار در زندانهای ایران گزارش میشود شامل حبس انفرادی طولانیمدت، تهدید به اعدام یا تعرض… ، سوزاندن با شوک الکتریکی و کتکزدنهای مکرر است. جای تعجب نیست که حکومت ایران بهطور مکرر گزارشگر ویژه مللمتحد برای (وضعیت) حقوقبشر را از ورود به کشور منع میکند».
نمایندگان کنگره آمریکا در نامه خود با اشاره به موارد دستگیری شهروندان دو ملیتی توسط رژیم آخوندی اضافه کردهاند که گزارشها نشان میدهد رژیم در تلاش است تا ما به ازای آزادی این افراد، از کشورهای ذیربط امتیازهایی همچون لغو تحریمها را دریافت کند و به این ترتیب دستگیر شدگان را به «گروگان» تبدیل کرده است؛ اقدامی که توسط کنوانسیون بینالمللی علیه گروگانگیری ممنوع است.
نمایندگان برجسته کنگره آمریکا، میافزایند: «از زمانی که دولت اوباما برجام را با (رژیم) تهران منعقد کرد، حتی یک شخص یا نهاد هم بهخاطر نقض حقوقبشر مطابق فرمان اجرایی ۱۳۵۵۳ لیستگذاری نشده است… البته این بهدلیل فقدان اهداف در (حکومت) ایران که واجد شرایط (لیستگذاری) باشند نیست؛ همهچیز از آن حکایت میکند که وضعیت حقوقبشر در ایران بهبود نیافته است. اتحادیه اروپا ۶۶ شخص را بهخاطر نقض حقوقبشر تحریم کرده است، از جمله قضات استانی و دیگر مقامات محلی که هماکنون توسط ایالات متحده لیستگذاری نشدهاند».
نمایندگان کنگره در پایان نامه خود خطاب به وزیر خزانهداری آمریکا، تأکید کردند: «عدم تحریم اشخاص و نهادهایی که مرتکب نقضهای آشکار حقوقبشر علیه مردم ایران میشوند نه تنها برخلاف گرانقدرترین ارزشها و اصول ماست، بلکه همچنین اعتبار دولتمان و لیستگذاریهایش را تضعیف میکند.
ما در انتظار آن هستیم تا با شما برای حسابرسی از این ناقضان حقوقبشر و افزایش تعداد و سرعت لیستگذاریهای ایلات متحده در حمایت از مردم ایران، کار کنیم».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر