۱۳۹۶ بهمن ۱۲, پنجشنبه

.نگاهی به روزنامه‌های حکومتی پنجشنبه 12بهمن 96




 
.نگاهی به روزنامه‌های حکومتی پنجشنبه 12بهمن 96
 
در روز پنجشنبه 12بهمن اغلب عنوانهای روزنامه‌‌های حکومتی به اظهارات آخوند شیاد روحانی بر سر قبر خمینی اختصاص دارد. اظهاراتی که با نیش و کنایه به خامنه‌ای و باندش در تلاش بر سوار شدن موج نارضایتی مردم و به در بردن نظام است:
 آرمان: روحانی: نقد و اعتراض را حق مردم بدانیم، گوش همه مسئولان باید در برابر مطالبات و خواست مردم شنوا باشد
ابتکار: روحانی: رژیم گذشته صدای اعتراضها را نشنید
اعتماد:  رئیس‌جمهور در آغاز دهه فجر: باید صدای مردم را شنید
اطلاعات: روحانی: هیچ کس نمی‌تواند ملت را از بیان انتقاد و اعتراض باز دارد
جهان صنعت: روحانی: حکومت ها باید صدای اعتراض مردم را بشنوند
 در عنوانهای روزنامه‌‌های باند روحانی به ادعاهای روحانی پاسخ داده شده است:
کیهان: پس از چهار سال فحاشی به منتقدان/ روحانی: حرف ناصحان و منتقدان را باید شنید!
مروری به‌‌نحوه برخورد رئیس‌جمهور و دولتمردان با انتقادات و مشکلات مردم نشان می‌دهد که دولت کارنامه درخشانی در این زمینه نداشته و پس از 4سال فحاشی به منتقدان به لزوم توجه به این مهم رسیده است!... و این عجیب به نظر می‌رسد.
رئیس‌جمهور دیروز از درس‌های (خمینی) به مسئولان نیز سخن گفته و اظهار می‌دارد‌: «‌او به ما یاد داد در برابر استکبار با قدرت بایستیم. آیا در برابر زیاده‌خواهی‌های استکبار در موضوعاتی چون برجام و... ایستادگی لازم در دولت تدبیر و امید شده است‌، آیا دولتمردان به فکر محرومین و مستضعفان هستند؟ اگر جواب مثبت است حجم عظیم مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به‌‌دلیل چیست؟
 یکی از روزنامه‌‌های همسو با باند روحانی،  به‌بازی «گفتگوی ملی» بین باندها برای دور زدن قیام مردم بی‌‌نتیجه بودن آن اذعان کرده است:
 جهان صنعت: گفت‌و‌گوی ملی‌ بین چه کسانی‌: ایده گفتگوی ملی تنها زمانی معنی‌دار است که این گروه‌های به حاشیه رانده شده، این صداهای منکوب‌شده هم امکان سخن گفتن یابند، در غیراین صورت‌ گفتگوی ملی تنها به نوعی ترفند و راه‌کار برای حل بن‌بستی سیاسی تقلیل می‌یابد؛ در این معنا‌ تنها مصالحه‌ای است جدید برای تقسیم قدرت میان دو گروه اصلی حاکم بر کشور، دو گروهی که وضعیت امروز ایران، از جهات مختلف، محصول چند دهه مدیریت اینهاست. اتفاقاً برخی شعارها در اعتراضات اخیر، شعارهایی که خواهان فرار وی از دوگانه اصلاح‌طلب- اصول‌گرا بودند مؤید بی‌اعتباری این نوع گفتگوی ملی هستند.
 روزنامه‌‌های باند روحانی همسو با اظهارات وی بر سر قبر خمینی، دجالانه تلاش کرده‌‌اند خود را ادامه انقلاب ۵۷معرفی کنند و ضمن تلاش برای حفظ نظام ولایت فقیه به ضد و نقیض گویی پرداخته‌‌اند. در این ضد و نقیض گویی‌ها اذعان به ناکارآمدی نظام وجه مشترک مطالب است:
آرمان: مردم واقعاً از این نوع رابطه استبدادی به تنگ آمده بودند به‌طوری که هیچ جایی برای اصلاح باقی نگذاشته بود. البته عوامل دیگری هم در این میان مؤثر بود. عوامل اقتصادی در این‌که جامعه یکباره دچار یک اختلاف طبقاتی بزرگ شده و بخش حاشیه‌نشین در شهرها به‌وجود بیایند ولی معمولاً همه عوامل اقتصادی و اجتماعی زمینه‌ای را ایجاد می‌کنند که ممکن است موجب تحول و امواج انسانی بزرگ شود. آنچه مردم را به حرکت درمی‌آورد و به خیابان می‌کشاند، نادیده گرفتن آنها و اعمال قدرت استبدادی بر آنهاست. البته انقلاب شعارها و وجهه‌های دیگری هم داشت.. اما به آن شدتی که الآن برخی می‌گویند این انقلاب ضداستبدادی و ضدامپریالیستی بود، نبود و اصولاًً چنین برداشتی از امپریالیسم آمریکایی و استکبار جهانی بیشتر محصول بعد از انقلاب است تا خود انقلاب.... الآن بعد از قریب 40سال واقعیت این است که کشور ما به‌‌لحاظ مناسبات دموکراتیک عوض شده است. وضعیت اداره کنونی کشور با آن وضعیت دوره گذشته تغییر اساسی کرده است. البته جناحی در کشور داریم که با وجود این‌که همیشه در اقلیت است ولی همیشه کمتر از تسلط کامل بر همه امور را نمی‌پسندد و بعضاً به اشکال مختلف هم اعمال نفوذ می‌کنند. بخش‌هایی از این جناح وقتی تشخیص می‌دهند کنسرتی در شهری نباید برگزار شود، با اعمال قوه قهریه رفتار می‌کنند. وقتی تشخیص می‌دهند فیلمی نباید اکران شود یا سخنرانی‌ای نباید برگزار شود، متوسل به‌‌زور می‌شوند. کسانی با جنجال آفرینی و استفاده نابجا از مسئولیتهایی که دارند و ابزار قدرتی که دستشان هست، سعی می‌کنند اعمال نفوذشان را بر مردم تحمیل کنند. به نظر می‌رسد مهم‌ترین مساله‌ای که بعد از 40سال در کشور داریم این است که واقعاً نتوانسته‌ایم در حد ایده‌آل مناسبات دموکراتیک و مردم‌سالارانه را برقرار کنیم.
جمهوری اسلامی: آیا کسانی که در این 39سال در مناصب مختلف نظام برآمده از این انقلاب قرار داشتند و دارند واقعا خادم ملت بودند و هستند؟
 می‌توان گفت هر چه از عمر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، میزان خادم بودن مسئولان و صاحب منصبان کاهش می‌یابد و بر آقایی آنها افزوده می‌شود.
کسانی که در خانه‌های گران قیمت زندگی می‌کنند، با ثروتمندان حشرونشر دارند، در مهمانی‌های اشراف شرکت می‌کنند، در حلقه‌های بسته دانه در شب‌ها می‌نشینند و هرگز مهمان سفره فقرا نمی‌شوند و یا فقرا به سفره آنها راه ندارند، نمی‌توانند خادم مردم باشند.
روزنامه‌‌های حکومتی اعترافات ناخواسته وزیر کشور روحانی در مورد ریشه‌‌های قیام که همانا ناهمخوانی نظام با مردم ایران است را انعکاس داده‌‌اند:
آرمان: وزیر کشور، تغییر نسل، تغییر سبک زندگی و تغییرات تکنولوژیکی را از مهم‌ترین دلایل ناآرامی‌های اخیر کشور دانست و گفت: نسل بعد از انقلاب، باورها، انتخاب‌ها و سلایق متفاوتی دارد که باید به آنها بپردازیم.
وی افزود: برخی فهم درک این موضوعات را ندارند و بر باورهایی اصرار دارند که پاسخگوی مطالبات نسل فعلی نیست.

 ابراز نگرانی از پیامدهای رویکرد اروپا در همکاری با آمریکا موضوع روزنامه‌‌های حکومتی است. روزنامه‌‌های باند ولی‌‌فقیه مسبب این بحران را  باند رقیب توصیف کرده و به آن حمله کرده‌‌اند:
 کیهان: اروپایی‌ها در تدارک طرحی هستند تا هم با آمریکا همراه شوند و هم از منافع اقتصادی خود در برجام محافظت کنند، نه این‌که آن‌گونه که برخی‌ها در توهم و به دروغ القاء می‌کنند، از ایران و برجام حمایت کنند!. در این استراتژی تلاش دارند علاوه‌بر بالا نگه‌داشتن چماق با تشدید تحریم‌ها، بسته‌ای به‌اصطلاح تشویقی تحت عنوان «پیوستن به جامعه جهانی»! هم برای ایران تهیه و ارائه کنند تا عناصر غرب‌گرای داخلی بتوانند روی آن مانور بدهند و در افکار عمومی دستشان خالی نباشد.
وطن امروز: در چنین شرایطی «اعتماد به اروپا برای ادامه برجام» معنایی جز «ساده‌انگاری» و «عدم عبرت‌پذیری از گذشته» نخواهد داشت. باید این حقیقت را به دستگاه دیپلوماسی کشورمان یادآوری کرد که «تمییز دادن اروپا از آمریکا» و امید بستن به اروپا برای ادامه برجام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، نه به‌‌عنوان یک خطای تاکتیکی، بلکه به‌‌عنوان یک خطای راهبردی تاثیر سویی بر معادلات سیاست خارجی کشورمان خواهد گذاشت.
  مواضع انفعالی کارگزاران حکومتی در خصوص اعتراضات به حجاب اجباری آخوند‌ساخته وجه دیگری از وحشت نظام از واکنشهای اجتماعی است:
 آرمان:  محسن غرویان: زنان را جذب کنید نه دفع
جهان صنعت: علی مطهری: هیچ اجباری برای حجاب زنان در جامعه دیده نمی‌شود
شرق: از سوی دادستان کل کشور صورت گرفت؛ واکنش به برداشتن روسری در خیابان
 در روزنامه‌‌های باند خامنه‌ای تلاش پاسدار علی لاریجانی برای دربردن روحانی از سؤال در مجلس مورد حمله قرار گرفته و گوشه‌یی از نحوه سردواندن مال غارت‌شدگان رو شده است:
 وطن امروز: پاسخگوی مردم باش! نمایندگان مجلس با وجود مقاومت هیأت‌رئیسه و رایزنی دولتی‌ها بر مطرح شدن سؤال از رئیس‌جمهور درباره موضوع مشکلات مؤسسات مالی اصرار دارند.
طرح سؤال از رئیس‌جمهور با حدود 180امضای نمایندگان 6ماه پیش مطرح شده اما هنوز اعلام وصول نشده است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه، درباره آخرین وضعیت سپرده‌گذاران مؤسسات مالی به «وطن‌ امروز» گفت: دولت مدعی است برای تسویه‌حساب با مالباختگان 11هزار میلیارد تومان هزینه کرده است اما انتظارات سپرده‌گذاران بیش از این است. سپرده‌گذاران نیز معتقدند روند پرداختها به آنها کند پیش می‌رود و خیلی‌ها این 200میلیون تومان ادعایی دولت را دریافت نکرده‌اند.
عبدالرضا مصری به سیستم ناکارآمد بانکی کشور اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد هستند که با کلاهبرداری منابع مردم را گرفته و از کشور فرار می‌کنند. مثلاًًًً شخصی با نام فعالیت در حوزه گبه و گلیم (در کرمانشاه) میلیاردها تومان از سرمایه مردم را با وعده سود جذاب گرفته و خیلی‌ها را گرفتار کرده است. حالا این فرد دستگیر شده و فقط 30تا 40میلیارد تومان اموال دارد، در حالی ‌که بدهی‌اش بیش از 200میلیارد تومان است.
آقای لاریجانی معتقد است مشکل باید با مصلحت‌اندیشی حل شود نه سوال! وی افزود: در دولت گذشته سؤال از رئیس‌جمهور مطرح و بسیار راحت اعلام وصول شد و سؤال نیز مطرح شد اما نمی‌دانیم چرا در برابر خواست نمایندگان فعلی مقاومت می‌شود.
پژمان‌فر: 180تن از نمایندگان برای سؤال از روحانی مصر هستند
 نماینده مشهد و کلات گفت: 180تن از نمایندگان هم‌چنان مصر هستند که برای حل مشکل سپرده‌گذاران مؤسسات مالی و اعتباری، رئیس‌جمهور باید به مجلس بیاید و پاسخ دهد.
نصرالله پژمان‌فر، طی تذکری شفاهی خطاب به لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آقای لاریجانی! شما روز گذشته (سه‌شنبه) اجازه ندادید عرایض بنده تکمیل شود. 180تن از نمایندگان هم‌چنان مصر هستند که برای حل مسأله سپرده‌گذاران مؤسسات مالی و اعتباری، رئیس‌جمهور باید به مجلس بیاید و پاسخ دهد. وی با بیان این‌که مسأله سپرده‌گذاران حل نشده بلکه پیچیده‌تر نیز شده است.
 فضاحت تبرئه سعید طوسی قاری بیت خامنه‌ای ابزار حمله روزنامه‌‌های  باند رقیب است
 جهان صنعت: سعید طوسی از اتهام آزار و اذیت جنسی نوجوانان ‌تبرئه‌ شد تا بار دیگر نقص قانون و نبود قانون حمایت از حقوق کودکان شدیداً مورد توجه قرارگیرد.
بیش از پنج سال است که لایحه حمایت از حقوق کودکان در مجلس قرار دارد و به قول نمایندگان هم‌چنان در حال بررسی است. لایحه حمایت از حقوق کودکان، که نسبتاًً جامع و کامل است، سعی دارد حقوق کودکان را در همه ابعاد تحت پوشش قرار دهد.

مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady  دنبال کنید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر